3-rocne dieta

jusana

dnes sa maly pocikal uz len raz. uz som bola aj u lekarky, dala mu vysetrit moc - jedne vysledky su dobre na tie druhe cakame. a ak aj tie dopadnu dobre tak moze byt problem psychicky. no uvidime.

za prispevky dakujem.

brieta

No ja sa nestacim cudovat niektorym nazorom napr ze nieje v poriadku ak sa dieta v 3 rokoch v noci pocikava a treba navstivit lekara prip dat dieta operovat ???
Ked pojdes za lekarom tak v prvom rade posle na psychologicke vysetrenie teba a nie dieta.Nemozes v 3 rokoch od neho chciet aby sa nepocikalo a tym ze nadavas a stresujes,vytacas sa,ublizujes jemu a vobec mu tym nepomahas.Takisto si nemyslim ze dieta spohodlnie ak ma plienku. Kazdy jeden pediater ti potvrdi ze je NORMALNE ak sa dieta do 5-6 roku v noci pocika aj niekolkokrat do tyzdna.Po 6 roku zivota sa to povazuje za problem,dovtedy nie.Ako pises niekedy sa v noci mrvi a prehadzuje,tak ho skus jemne zobudit a daj ho cikat len prosim nenadavaj,ono si to potom zafixuje v hlavicke ze si nadavala a nabuduce sa radsej pocika ako by ta malo v noci otraovat a vytacat svojim cikanim.Rano ho za kazdu suchu noc pochval,pekne ho hned rano pritul a pohladkaj a povedz ze si nanho pysna a si rada.Neverila by si ako to zabera,aj ked sa ti bude zdat ze mozno nie hned.Nechci okamzite dosahovat vysledky. Druha moznost je ak dietatko nastupilo prave do skolky alebo malo inu dolezitu zmenu v zivote ze takto reaguje,vsetko chce len cas a klud. Nepanikar a hlavne urcite nikam nevlac dieta po lekaroch,sposobis mu tym traumu. Teraz sa ozimilo,v bytoch sa este nekuri a takisto mu moze byt v noci chladno,deticky sa radi odkopu z paplona a potom im je zima a pocikaju sa od chladu.Myslim ze plienka by zabranila jednak pocikaniu matraca a jednak by ho trasku aj ohriala na ritku.Ked bude rano sucha,bude to super,pochval ho. A ked nie,svet sa nezruti,nic sa nedeje.Ci sa pocikava alebo nie,stale je to dietatko ktore ta nadovsetko miluje,si prenho celym svetom,nerobi to naschval aby ta nahnevalo a ver mi ze jeho to trapi ovela viac ako teba.Preto ho este neprestanes lubit nie? A neboj vyrastie z toho len niekomu to trva menej inemu dlhsie no a co? Vela stasticka a krasnych suchych noci zelam :-)))

trnka

Mozno to nie je take strasne.
Ked som bola male dieta, tiez som sa pocikavala a vzdy len v noci.Aj pniekolkokrat do tyzdna. A trvalo to velmi dlho, aj pocas celej skolky,pocas poobedanjsieho spanku som sa proste pocikala.Potom to vsak samo preslo.

neblazni

Slavina, ja mám skôr dojem, že to dieťa je v štádiu odúčania od plienky. Veď jusana píše, že má také obdobia v krátkych intervaloch, raz sa pýta raz nie. A to záleží hlavne od toho, ako tu niekto písal, že aký tvrdý spánok má. V 3 rokoch jednoznačne močový zvierač ešte nie je tak silný, aby sa pri tuhom spánku dieťa nepocikalo.

Iné by bolo, keby sa dieťa nepocikávalo už dlhú dobu a zrazu začne - áno, tam by bol iste nejaký psychický problém. Ale jusanine dieťa sa ešte poriadne pocikávať ani neprestalo...

Jusana, popozeraj si radšej diskusie na www.bábätko.sk a na podobných stránkach venovaným vyslovene problémom mamičiek. Tam ťa nikto v 3 rokoch psychológovi posielať nebude, lebo zistíš, že je tam takých ako vy kopa...

A taktiež si nájdi niečo o pomočovaní. Aj tam píšu, že riešiť problém s pomočovaním sa má až oveľa neskôr. Nie v 3 rokoch!

A na doplnenie - môj malý cez deň nemal plienku od 2,5 roka, ale v noci definitívne až od 5,5! Proste jedna noc suchá, jedna mokrá... A vážne sme žiadny psychický problém nemali:) Doteraz to je jedno šťastné a úžasné dieťa s milujúcou rodinou:)

slavina

ludka1234 viem,že je to ťažko prijateľné,ale operácia nieje náročná, nechajte dieťa operovať,budete mať kľud a aj vaše dieťa,vôbec sa čudujem,že mu to neurobili už skôr,Synovcovi to tiež odkladali an neskôr,lebo rodičia sa báli a nakoniec mu to robili na rýchlo,lebo mal hrozné bolesti z toho. Po operácii sa mu uľavilo a už to má v pohode. A spomínam si že tuším aj bratrancovi to robili,keď mal tri roky,teraz už má 17,moja teta ho dala hneď operovať,ako si všimla,že mu vajíčko vybieha z mieška a bol pokoj.

slavina

Absolútne si nemyslím,že je normálne,keĎ sa trojročné dieťa v noci pocikáva,je to jednoznačne problém,navštívte urológa a ak bude v šetko OK,tak psychológa. V troch rokoch plienky nie sú riešením. To dieťa je už veľké. Rozhodne treba navštíviť odborníka. A ak začnete dávať plienky dieťaťu v troch rokoch,tak dieťa nakoniec spohodlnie tak,že to nebude trvať pár mesiacov,ale pár rokov.
!!!jusana nechcem nikoho posudzovať,ani odcudzovať,len sa prosím skúste pozrieť na to obdobie,keď to začalo. V tomto veku deti prechádzajú obdobím vzdoru,možno začalo byť dieťa neposlušné a vy ste ho začali viac trestať (či už slovne,alebo fyzicky) než chváliť. Len to skúste,nedáte nič za to,ak začnete dieťa chváliť viac a hlavne aj za nepodstatné maličkosti. Ale v každom prípade navštívte lekára!!!! Ja poznám viac týchto prípadov,keď sa dieťa začalo pocikávať v noci preto,že ho rodičia menej chválili a viac karhali,keď sa to zmenilo a dieťa bolo viac chválené ako karhané,prestalo sa aj pocikávať.Dieťa musí mať pocit,že je pre vás dôležité a že robí veci správne a ak aj urobí niečo zle,tak ho netreba hneď vytrestať,ale vysvetliť mu v kľude prečo je to zlé a ako sa to dá urobiť lepšie.Prosím skúste to.Len nedajte dieťaťu plienky. A hlavne nevravte mu,že je to hanba,keď sa pociká,zhorší to stav.

neblazni

Ludka, a to nemá od narodenia? Ja s tým teda skúsenosť nemám, ale vraj to zisťujú už v pôrodnici a ak treba rieši sa to operačne, tak asi iné ti neostáva... :((

Na nete si nenašla nejaké info ohľadom toho? Či je ešte možné, že by to zostúpilo dole?

ludka1234

Potrebjem súrne radu!!! Už asi pred rokom som si všimla, že syn, vtedy vo veku 4 rokov, mal iba jedno vajíčko, druhé bolo vyzdvihnuté hore ale nie v miešku. Teraz som opäť bola pri lekárovi a mala som doma sledovať či pri kúpaní má vajíčka obe v miešku. Po mesiaci som kontaktovala lekára, že stav je stále rovnaký. Teraz má syn päť rokov a lekár navrhuje operáciu. Je toto riešnie nutné? Nedá sa tento problém vyriešiť iným spôsobom? Veď viete, že žiadna matka nechce dať svoje dieťa pod nôž. Prosím, ak vie niekto v tomto smere poradiť.