Stazene dychanie

Príspevok v téme: Stazene dychanie
milady12

chcela by som sa opytat - druhy den mam stazene dychanie, tazsie sa mi dycha a mam pocit skriabania v hrdle. najhorsie je to v noci, lebo casto sa z nicoho nic prebudim na to ako sa nemozem nadychnut. citim akoby som mala napuchnute nosove a krcne mandle, len taky zvlastny pocit (tiez nie stale, len obcas), inak okrem toho skrabania v hrdle a stazeneho dychania sa citim fajn. neviete co by to mohlo byt a co mam robit?
este chcem pripomenut, ze mala som dost stresov a pri strese mavam tiez obcas pocit stazeneho dychania /ako pri panickom ataku/. + mam vyraznejsiu skoliozu chrbtice, chodim zhrbena a z toho ma obcas aj picha pri srdci. neviete ako nieco taketo riesit? nejake dobre cviky, masaze, neviem. poradite?
dakujem vsetkym za odpoved

Mr.B4RN3Y

mam pocit akoby som mal opuchnutu nosnu sliznicu alebo ja neviem co .... casto mam aj zapchaty nos a to nemam nadchu ....

Mr.B4RN3Y

mam taky problem ... som chlapec mam 14 rokov hrajem hokej od 4 rokov a v poslednom case mam stazene dychanie po fyzickej namahe poradi mi niekto .. chcel by som sa opytat moja sestra je alergicka a ma aj astmu mozem ju mat aj ja ? piste mi na mail dakujem .. melmaclp@gmail.com

Michaelita

Miladka moja to čo opisuješ je bohužial priedušková astma. Vravím ti to z vlastnej skúsenosti. Mna najpr napadalo kadečo pri takých istých problémoch: napríklad zaseknutá chrbtica? Choré srdce? Stres? Nie a po rokoch mi diagnostikovali získanú prieduškovú astmu, ktorá sa prejavuje aj vplyvom stresu a nepokoja ako aj predovšetkým v nočných hodinách či na jar. Je to individuálne, ale odporúčam ti navštíviť obvodného lekára a následne imunológa. Mne sa aspon trošku po užívaní kortikoidných sprejov uľavilo.

radecki

milady12
Mam podobny problem,stazene dychanie,mam aj slabu astmu,ale vylucili sme ze to je z astmy,u mna je to problem z chrbticou ta moze za vsetko,treba pravidelne cvicit,lebo nie je to sranda ,trpi tym srdiecko ,moze sa zvysit krvny tlak a pod,ja by som odporucil Pilates cvicenie,a plavanie najlepsie kraul a na chrbate,svalstvo korzet zosilnie a zmiznu aj vsztaky spazmy ktore stahuju hrudny kos a zle sa dycha.

karioll

milady
nemas zac,hlavne to ries.ja som z ba takze neviem pochopit vela veci,ako teba a tebe podobnych lekari riesia,ale snad aj v tej najmensej dedine chodi stale autobus

ojka

my v dedine nemáme ani jedneho lekara, tak neostava nič iné, len dochadzať za obvodnou do mesta, no a za ostatnými špecialistami dochadzam ešte dalej, čiže s nejakým tym prestupom. Auto takisto nemám,takže dochadzanie sa da počitat niekedy tiež na hodinu(y),ale radšej budem dochadzať, ako ostat v rukach nejakého lekara, čo na mna s prepačením "kašle" a chce sa ma možno čím najskôr zbaviť.
milady nedaj sa teda odrovnať tým,že je to daleko, zdravie je dôležitejšie (:

jajkafr

milady12
Tak prečítala som si príspevky na tejto stránke a čím ďalej som čítala tým sa mi viac otvárali ústa. Ako je možné, že ťa lekár po pocite sťaženého dýchania a tlaku na hrudníku kedy si sa zobudila v noci na to, že sa nemôžeš poriadne nadýchnuť poslal k psychológovi? Pokiaľ dobre viem psychológ je posledné riešenie u väčšiny lekárov keď sa objektívnymi vyšetreniami nezistilo nič. Lekár mal postupovať tak, že ak ti nespravil on žiadne vyšetrenia ako napr. len výter z hrdla keď máš škriabanie v krku a podľa neho máš dýchanie čisté mal ťa poslať na pľúcne ak by to bolo ok tam potom kardiológ, ortopéd, ORL príčina tvojich ťažkostí určite nieje v psychike. To silne pochybujem. Ja som astmatička a okrem iného mávam sťažené dýchanie pri strese a napätých situáciách pri silných emočných vplyvoch. Psychologička mi vysvetľovala, že každý človek má nejaký orgán, na ktorom sa mu prejavý nadmerný stres u mňa je to dýchacia sústava to znamená to sťažené dýchanie, ale to kvôli tomu, že mám astmu. Takže až keď ti lekár spraví poriadne vyšetrenia potom sa daj odbiť tým, že ťa pošle na psychologické konzílium.

milady12

karioll, dobre, dakujem, uvidim ako to teda budem riesit.
maroš, netrufam si tipnut, aby som nepovedala nejaku blbost, ale ked chces, tak sa ti na to opytam a napisem ti.