rast u dcérky

Príspevok v téme: rast u dcérky
emka31

Ahojte, mohli by ste mi niekto poradiť alebo len odpovedať -Tí, ktorí máte skúsenosti s rastom u detí.Ja aj manžel nie sme nejako vysokí, a naša 5 -ročná dcéra má 124 cm.Päť mala len pred troma mesiacmi.Nie je to trochu veľa?Práve som si na nete pozerala rastové tabuľky a ona má výšku ako 7-8 ročné deti.Veľkosť oblečenia 128.Priemerne vyrastie 1 cm za mesiac.A to asi druhý rok si to takto šinie.Váhu má nejakých 23 kg.Je to normálne?

emka31

Ja to ešte trošku posledujem , či sa to nezastaví na trochu alebo aspoň nespomalí.Lekárka nám na preventíve na päť rokov nepovedala nič.Iba pozerala či nemá z toho skoliozu, ked tak rýchlo rastie.Tak hádam, že je to v poriadku.Ináč by ma asi na tú výšku upozornila.Ja len ked to porovnávam s ostatnými detmi, tak je to poriadny rozdiel.

kačička

Ahoj Emka, tak ja mám doma tiež takého "obríka" :-) 5 rokov mal začiatkom júna, výška 122cm, váha 25 kg a veľkosť oblečenia 128 a topánky veľkosti 32-33 ... vďaka Tvojmu príspevku začínam mať pocit, že je to normálne, i keď aj mne sa to zdá veľa. Je predškolák, ale keby som mu dala tašku na chrbát mohol by kľudne zaklopať na dvere II. triedy.