Očkovanie proti chripke: ANO alebo NIE?

Príspevok v téme: Očkovanie proti chripke: ANO alebo NIE?
JCVD

Ahojte
mam teraz takú dilemu, chcel by som sa dat zaockovat proti chrípke (prvy krat v zivote) a neviem sa rozhodnut.....za zimu som minimalne 1krat chory a dost mi to ubera zo síl....takze uz len kôli tomu..ale na druhej strane, mam problemy aj so stitnou zlazou, aj alergik som....tak ci ta vakcina nenarobí šarapatu:)
Príjmam akykolvek názor, resp. skusenost...thnx!

lenka11111

Tato tema je Očkovanie proti chripke: ANO alebo NIE?

Tak poprosim nerieste si tu vase nazory na zivoty inych...Je jedno co robi RNG ci PetoT...maju dobre nazory a vynikajuce rady...kto che pochopi kto nechce ten pochopi az bude neskoro.

swistica

no momentalne je v usa cca medzi 11:00 a 16:00 cize pracovna doba prave vrcholi. Takze RNG ak si taky seriozny ako sa prezentujes tak preco zanedbavas svoju ,,dolezitu,, pracu s vitaminmi a opakujes sa stale dookola na diskusnom fore? Ibaze by si tvoja praca nebola az taka seriozna a mal by si cas na kalerabovanie po diskusnych forach? hm

btw: vies napisat aj nieco nove a nie stale dookola to iste?

RNG

ja 123, mozno mas pravdu, ked je tu plno takych co si take malickosti ako data(tj mnozstva ortuti vo vakcinach) ktore su priamo dokazom skodlivosti vakcin jednoducho neberu do uvahy, je naozaj zbytocne sem pisat.
Ale verim, ze su stovky tych , co sem sice nepisu, ale su schopni citat aj pochopit jednoduchu matematiku a data uvedene z roznych reputabilnych literatur.
Naozajstnym dokazom je ale, ze thimerosal mnohe staty v USA zakazali pouzivat vo vakcinach a vyrobcovia postupne vyraduju thimerosal kompletne z vakcin, "dobrovolne" a potichu.

Legalny problem je, ze keby oficialne dokazali skodlivost ortute vo vakcinach, boli by monstozne sudy proti vyrobcom, co by ich financne uplne znicilo.
Takze sa to viacmenej zahralo " do autu" a ortut sa pomalicky potichucky straca z pouzitia v medicine.
Problem su dnes aj ine konzervanty, ktore sa po vyluceni velmi ucinneho thimerosalu musia pridavat v ovela vyssich mnozstvach, nez dosial a jedna sa tiez o skodlive latky, poskodzujuce mozgovu cinnost a ine v tele.

ja123

Nemas priatelku, ktora by ti v tuto vecernu hodinu bola po ruke a mohol si s nou zazit nieco pekne? Dobra fajocka a vecera s milujucou partnerkou je fakt lepsia ako tlachanie na fore.

Peto T

mimovka: Zaujímavé, že ortuť vo forme organickej soli (thimerosal) sa v MSDS katalógoch označuje symbolom lebky a má status T+ (vysoko toxická látka), stupeň nebezpečnosti 3 (najvyšší). Uvádza sa ako jed voči nervovej sústave, obličkám, pečeni, a je to známy mutagén, teratogén, neoplastigén.

EPA stanovila POTRAVINOVÝ denný limit nanajvýš na 0,1ug a vakcíny to prekračujú (podľa hmotnosti dieťaťa) aj 50-násobne.

Tak potom neviem. Žeby sa tá ortuť stávala bezpečnou administratívnym úkonom zaradenia do povinného kalendára?

Asi tu máme nejaký nový patofyzikálno-politicko-spirituálny fenomén...

Peto T

ja1111: Prosím uvedom si, že sem chodia aj ľudia, ktorí majú čo-to naštudované, a že nepodloženými bludmi, aký si pred chvíľou uviedol o 500mg vitamínu C, sa zbytočne zhadzuješ.

Ak máš nejakú relevantnú štúdiu o farmakokinetike, sem s ňou. Aby som bol v diskusii ústretový, jednu Ti ponúkam: Padayatty SJ et al. Vitamin C pharmacokinetics: implications for oral and intravenous use. Ann Intern Med. 2004 Apr 6;140(7):533-7. PMID: 15068981.

Peto T

mimovka, si mimo. Vakcína proti čiernemu kašľu nechráni ani podľa výrobcu skôr, než po 3. dávke, ktorú deti dostávajú vo veku 1 rok. Takže prvý rok života, ktorý je pre čierny kašeľ najrizikovejší, ich vakcína nechráni ani oficiálne.

Že ich nechráni ani potom, ukazujú prípady z praxe. V epidémii na východnom SLovensku na jar tohto roku, ochorelo 37 detí, mnohé boli pomerne nedávno očkované.

V roku 2008 bolo na Slovensku 105 prípadov čierneho kašľa, 66% u plne očkovaných, plus cca 10% ľudí s "neznámym" statusom (vek nad 25r, čiže pravdepodobne tiež očkovaní).

A ako tak citam, asi nemalo vyznam vobec reagovat, pretoze vzhladom ku Tvojej kulture prejavu sa iste rada pripojis k ubohym Africanom, ktori stastne doockovani vsetkym moznym zomieraju po desattisicoch na banalne ochorenia, vratane tych ockovanych.

ja1111

ockovat sa treba,kto je chronicky chory.
a pre vsetkych c vitaminovych uchylakov
c vitamin do mnozstva 500mg za den posobi ako antioxidant,prebytocne mnozstvo telo vyluci
nad 500g posobi ako oxidant
dufam,ze ,vy velky zastancovia ho budete brat v takych velkych davkach,ze coskoro sem prestanete vypisovat