Sprchovanie moze zabijat, co si o tom myslite?

jetojedno

Urcite ze kde je vlhko tam je nejaky mikroskopicky zivot.A kolko veci este nevieme ,ktore nas ohrozuju.A nepomoze ani najprv pustit vodu a potom sa sprchovat.A co nevieme o skodlivosti elektromagnetickeho vlneneia z mikrovlniek,telefonov,a co skodlivin sa vyparuje z nabytkov,takze netreba sa az tak nad tym zamyslat lebo si nepomozeme.Len sa treba viac priblizit k prirode,ktoru si ludia svojimi vynalezami nicia....

katka1111

sprchovanie ta môže zabit ale jedine tak, že ta sprchová hlavica neštastne trafí do hlavy alebo spadneš....veci z Colorada nemajú už čo vynajst tak skumaju blbosti, další nepotrebný výskum pre ľudstvo

ja1111

v umelohmotej hlavici sprchy su bakterie,ktore poskodzuju pluca a pod
cize ked mate doma taku sprchu,tak ju na chvilu pustis na prazdno a az potom sa pojdes sprchovat,to je vsetko

Louise

Praveze to uprotred zevraj nema byt plastove.
Iba sa pytam na nazory, co si myslite,lebo mna by to v zivote nenapadlo.

jetohrozne

Tak si jednoducho nepustaj vodu priamo do tvare, nechaj ju odpustit. My mame kovovu sprchu, ale to, z coho tecie voda uprostred je plastove. Aj to by malo skodit? Pisu, ze ak nie si starsia, tehotna alebo chora, malo by to byt ok.

Louise

Mne islo o toto:
AŽ TRETINA SPŔCH JE NEBEZPEČNÁ

Testy dokonca ukázali, že skoro tretina sprchovacích hlavíc obsahuje veľké množstvo baktérií, ktoré môžu spôsobiť ochorenie pľúc. Koncentrácia Mycobacterium avium je v nich stokrát vyššia ako v bežnej vode. Tieto baktérie pri sprchovaní putujú priamo na ľudskú pokožku.

Podľa autorov štúdie by to mohlo pomôcť vysvetliť nárast pľúcnych chorôb v posledných rokoch. Ľudia sa totiž viac sprchujú a menej kúpu. Informoval o tom český server zenyprozeny.cz.

PREJAVY OCHORENIA ZO SPRCHY

"Keď si sprchu pustíte priamo do tváre, možno sa aj stretávate s veľkou dávkou baktérií Mycobacterium avium. Pre zdravých ľudí to väčšinou nie je problém, ale u ľudí s oslabeným imunitným systémom, napríklad starších, tehotných alebo chorých, to môže mať následky. Pozorujeme u nich také príznaky ako sú únava, pretrvávajúci suchý kašeľ, dýchavičnosť a slabosť, " vysvetľuje profesor Norman Pace, vedúci štúdie.

Pre veľmi oslabených alebo starých ľudí, pre ktorých je každá pľúcna choroba veľkou záťažou, môže byť choroba až smrteľná. Zdá sa, že baktériám skôr vyhovujú hlavne plastové hlavy spŕch. Okrem pravidelného čistenia si teda uložte výmenu plastové za kovovú.

Vlastne chcela som vediet, co si myslite o tych PLASTOVYCH HLAVICIACH NA SPRCHY, CI TO NAOZAJ TREBA VYMENIT ZA KOVOVE!!!