VŠ iba cez víkendy - existuje taka v BA?

Martina.

Tak dakujem za nazory ja musim byť do tej 16.00 v praci a kým sa dostanem 30km do Ba to by som aj stihala do tej 17.00 o to nejde, lenže nie na každej škole je to take jednoduche ako píše Sosaso. Dovolenku čerpať kvoli skuškam tej tiež moc nemam lebo mi mavame celozavodne aj cez leto aj cez zimu, takže mne zostanu nejake 3 dni na celý rok. A to som rada že si niečo povybavujem.
Tak si ešte raz popozeram nejake školy a take najvýhodnejšie rozdelenie toho všetkého snáď niečo najdem. Ja aj tak chcem isť len kvôli titulu tak je mi aj v podstate jedno aka to bude škola ale zase nie niečo čo by som sa učila s odporom, pretože ma to nebude vobec baviť. No uvidim. Majte sa.

dobra vila

Martina a tak ma napada, ze je schvaleny novy skolsky zakon, podla ktoreho maju externisti oducenych este menej hodin. Pozrela som mail mojich byvalych ext.spoluziakov, kedze nam skolske materialy chodili na jednu adresu a nie zvlast na privatne, a oni konkretne maju vyucbu iba do 7.11, co si myslim, ze je skvele, ak si odmyslim, ze maju zas o trapenie postarane zhananim materialov a inych temer nezohnatelnych veci. Takze neviem, ako je to teraz, asi to budes mat o to lahsie, a menej hodin, myslim, ze to je super, je to lahsie prisposobitelne.
Sosaso, a tebe napriek tomuto este stale pretrvava vyucba 3 dni do tyzdna? Cudne. To mas tie tri dni asi iba dve hodinky podvecer, ci nie? (pre vec informacie). Neviem teda, ako to funguje presne na tej tvojej BA skole, lebo ja som studovala v NR, ale vidim, co skola, to ine zvyky. Lebo vidim, ze si pisala nieco, ze ti zacinali tie nepovinne prednasky od 17-tej, to tiez znamena, ze to mohol navstevovat niekto, komu koncila prac.doba asi tak o 16-tej, hm? :-P. Esteze ste ich mali nepovinne, take u nas nebolo.
Jedno, to sa pytam iba fakt informativne, lebo ma to vazne zaujima. Mozno to maju lepsie poriesene, neviem... je to velmi diskutabilne, ako som povedala, mas moj respekt, ze mas full time pracu a dve vysky, k tomu treba asi aj hodny kus stastia. Len tak dalej, si sikulka, akoze fakt respekt.

dobra vila

sosaso, to, ze ty mas take stastie s vynikajucim zamestnavatelom, nemusi mat kazdy... To akoze chybas dva dni z prace?(stvrtok, piatok?)...ci nechapem to presne, tu skolu mas po praci? Dovolim si tvrdit (ak je pravda, co si napisala, ze bud rada a skac odzemok od radosti, ze si na tom tak, ako si). V dnesnej dobe, si nevedia najst zamestnanie ani vystudovani ludia, nie je kde. Viem to odtial, lebo mi znama pracuje na UP a maju tam evidovanych enormne vela ludi, aj mladych, s ukoncenou vyskou. Neviem odkial si, ale myslim,ze to zalezi aj od mesta.
Tu u mna, by si mohla ist robit max tak do Kauflandu... Nik by ta nezamestnatnal takto...ved tu ani nie je moc kde. Ja som si nedokazala najst v tych casoch pracu, a to som este ani neuviedla, ze studujem aj piatky... (piatky skola od 8-smej rana)
A to som si podavala ziadost takmer vsade a vkuse sa chodila spytovat, ci sa nieco neuvolnilo, kedze sa ti z mala miest ozvu, ze nemaju miesto. Takze obrovska snaha u mna bola, nedala som sa a snazila som sa. Bohuzial, ma odpinkali uz kvoli tej sobote na vacsine miest, kedze tuna este aj niektore firmy robia v sobotu.
Takze vidis... su rozdiely, nie je to o tom, ci je niekto lenivy, a ci nie, zalezito od skoly, aj od zamestnavatela, a od prilezitosti, co sa ti naskytli. Mne sa vtedy moc nedarilo, a to nie som ziadny domased, som dost aktivna. Preto sa mi oplatilo neskor denne studovat, a pritom sa dalo sem-tam este aj brigadovat, alebo tahat dve vysky naraz, lenze aj tam sa mi krizili predmety.
Ono je to narocne, ked mas skolu fakt povinne tie piatky a soboty, a zapisuju si ta, nemozes chybat a skusky ti davaju hore-dole po tyzdni... Asi tolko o tom.
Ja skladam dole klobuk vobec pred kazdym externistom, ktory popri kazdodennej praci studuje, pretoze to nie je malina, aj ked mas tu skolu iba v soboty. Klobuk dole. Mne osobne to pride tazsie, ako denne studujem (tot moj nazor...ked to niekto taha pri robote, lebo ucit sa treba tak ci tak, a zadara, aspon nam, nic nedali!)
Sosaso, este na zaver... ja som vobec nenabrala paru, iba som zdoraznila, co som chcela... Ver, ze pisem s chladnou hlavou a nie s hnevom, aj ked to tak moze vyzniet. Naozaj :).
Kočka, ale ja vazne neviem, mne to neda, co si napisala... Ved...pracovat na plny uvazok, tahat 3 dni do tyzdna skolu, 3 dni do tyzdna jazykovku a + ESTE JEDNU VS??? Nie, ze sa to neda kvoli osobnej vytazenosti, ale skor, ze sa to neda dat dokopy...2 skoly + praca?! to sa neda...
A vlastne...kedy sa ucis? Kedy si robis prace? Pfff...
Ja som svoj nazor nepisala preto, aby si mi poslala svoj denny rozvrh, lebo to, sorry, aj tak moc neverim...to sa neda zosuladit... ale ked uz si ho napisala, tak sa pytam... ak to mas fakt tak, tak bud rada, ze ti zivot hra tak do karat a druha vec je, ze potom si aj fest sikovna baba, gratulujem.

sosaso

Martina.,

myslím si, že by si to úplne v pohode stíhala. Vo štvrtok a piatok mám školu od 17:00.. A ako som už spomínala, tieto prednášky nie sú povinné a popravde niektoré prednášky zámerne vynechávam, pretože niekedy sa viac naučíš zo skrípt ako od daného profesora.. :-)

..na prednášky samozrejme chodím keď sa dá a niečo mi dajú.. ale keby si aj nechodila, nič by sa nestalo.. aspoň teda naša škola má vytvorený školský portál a tam sa všetko potrebné dozvieš..

..no a v tie štvrtky a piatky mám každý deň po jednom predmete, avšak 4 vyučovacie hodiny (4x40min)..

..ja si myslím, že by si to zvládla.. :-)

..držím palce pri rozhodovaní :-)

Martina.

Sosaso a tie štvrtky a piatky maš školu od kolkej hodiny? To maš iba prednašky a tam nechodiš? To si neviem predstaviť ako budem potom o niečom vedieť. Ja som do 16.00 v praci tak neviem či by som stihala nejaku školu. Ale čo som si pozerala určite školy tak tam mali trebars štvrtky ,piatky normalne predmety asi 6 za den. to asi fakt zaleži od školy ake maju zvyky.

sosaso

dobra vila:

..trochu som sa pousmiala.. :-)

..nemám vo zvyku vypisovať môj bežný pracovný režim, ale kvôli tebe to urobím ;-)

1. Som zamestnaná na trvalý pracovný pomer na 8,5 hodín denne,
2. Študujem 3. ročník na Fakulte manažmentu Univerzity Komenského v Bratislave - externou formou,
3. Školu mám 3x týždenne - štvrtok, piatok a sobota,
4. 3x do týždňa navštevujem jazykovú školu,
5. Tento rok som začala študovať ďalšiu vysokú školu.

..takže mi povedz, kam si mám tie výhovorky strčiť ;-)

..zvyčajne sa nevyjadrujem k veciam, s ktorými nemám skúsenosti..

..btw máš pravdu.. zamestnávateľ neberie do úvahy moje štúdium a prácu musím vykonávať na 110%..

..a prosím odpusť si ten tón (viacnásobné využívanie interpunkčných znamienok)..

..ja sa vyjadrujem slušne, kľudne a hlavne som svoj príspevok adresovala niekomu inému.

prajem ti pekný večer

dobra vila

sosaso... :-O, toto moze povedat iba niekto taky, kto s externym nema skusenosti...
Ja som studovala denne, aj externe, a studovat externe je BRUTAL tazke...
Denne mi omnoho viac vyhovuje, a to som tahala dve vysky...nedalo sa.
Musela som povinne chodit piatky, aj soboty, kde tam som sa uliala, ale dalo sa max raz z jednej hodiny... A take ze pracu najst?? To by sa nedalo...
Takto na to moze pozerat iba niekto, kto to nevyskusal...
Sorry, ale tie vyhovorky si strc niekam.
Ja osobne, skladam dole klobuk pred externistami, ktori popri studiu este makaju!!
Mate moj respekt!!
P.S: a zabudate, ze toto netoleruje temer ziadny zamestnavatel!

sosaso

Martina.

prepáč, ale mne to všetko prídu ako výhovorky. Keď človek študovať chce, tak študovať bude. Aj popri zamestnaní.

No a čo že tá škola má prednášky aj štvrtky a piatky? Prednášky na externom štúdiu nie sú povinné. Aspoň ja som sa s takým prípadom nestretla. A keď už aj sú nejaké prednášky cez pracovné dni, zväčša sú večer, od nejakej 17:00..

..a na tých pár skúšok za jeden polrok si už kľudne môžeš zobrať dovolenku..

..toto je o skutočnom chcení a nie hľadaní dôvodov prečo sa to nedá..

Martina.

Ja som si už davnejšie prešla na nete všetky VŠ (skoro všetky)a všade čo som pozerala externe tak to bolo že piatky a soboty alebo 3x do týždna a dva dni volno alebo prvy ročnik soboty a v dalšich ročnikoch aj štvrtky aj piatky aj soboty no o ničom to by ma okamžite vykopli z roboty kebyže nma tolko vymeškavať. A brigadovť popri škole nemôžem pretože si musim platiť hypoteku + najom na byt a na to by mi plat z brigady nestačil. Takže sa asi musim rozlučiť so vzdelaním :-(

dobra vila

:-Pbebe, to si na omyle, ze vacsina externych skol je taka... Poznam plno externistov, ktori s tym maju nemale problemy, ze maju skoly bud v piatok aj soboty, alebo aj ked maju vobec skolu iba v soboty, tak skusky im davaju cez tyzden, prax cez tyzden atd... na nasej fakulte je to normalka, skusky = externista s internistami a ziadne rozdiely...tolko o tom...
Martina prajem pevne nervy, lebo pri full time job-e to budes potrebovat...