Cervikalgia

Príspevok v téme: Cervikalgia
anonymka22

Dobrý den.Už vela rokov mám problémy s chrbticou. Posledný rok - dva sa to však zhoršilo ovela viac.Mávam časté bolesti hlavy závraty,a často nemôžem udržat rovnováhu. Dokonca nemôžem spávat-nedá sa mi ležat. Nakoniec ma doktory poslali na CT a MR.

CT výsledky : v priestore Th6/7 ventrálne osteofyty,ktoré mediálne su premostujúce. Vtejto urovni dorzomediálna protrúia disku 2-3mm,bez výraznejšieho zúženia spinalneho kanála.
Osteochondrosis C5-6 so súžením intervertebrálnej štrbiny,s tvorbou dorzálnych spondylofytov s blokovým postavením tiel týchto stavcov,s útlakom durálneho vaku mediolaterálne v lavo.Spinálny kanál AP10mm-zužený

MR: Blokové postavenie C2-5 retrolistéza C5 voči C6 o 3mm . V priestore C5/6 dorzálna protrúzia disku,ktorý sa vyklenuje do spinálneho kanála asi 3mm viac do lava. V úrovni C4/5 a C6/7 dorzálna protrúzia disku 2mm.

Prosím vás o radu pretože niektorí lekári vravia aby som operáciu postúpila iní zas že nie..že sa mám rozhodnút sama.
Velmi pekne vám dakujem:)

anonymka22

ááá inak mám dalšiu prosbu ak by niekto vedel nejaké Tel.č priamo na nemocnicu v Ružomberku to je tuším tá vojenská.ale neviem v ktorej sa operujútaké prípady ako s chrbicou a tak.

anonymka22

takže si operovaná a necítiš sa dobre?.ja sa neviem rozhodnut či íst na operáciu alebo nie. A je to smutné ked tu niekto chce vydierat chorých ludí.

mia35

no ja mam problem s driekovou chrbticou aj krčnou, driekovu operovanu, krčna po operacii driekovej - tiez problemy, blokadu C, vysunute platničky. Viem velmi dobre čo su bolesti, ale neznašam ked tu niekto radi ludom len kvôli zisku.

anonymka22

Dakujem mia35.uplne s tebou suhlasím .ja si lepím náplaste ktoré už nejak nezaberju.tiež chodím na masáže skoro každý druhý týžden aj to mi masérka tvrdí že to nie je dobre tak často. A ty máš aký problém s chrbticou ?

mia35

Nemam proti nič akupunkture, su ludia ktorym to pomohlo. Ale janik uz prestan s tvojou reklamou, ked ti tlači platnička na nerv, tak ti nepomôze 2-4 sedenia akupunktury. Ved si uvedom, ta platnička sa nezatlači tymi ihličkami spať. A to iste mam proti dealerovi s nickom "bio". Keby tak zaručene pomahala akupunktura a medene produkty, tak po zemi chodia samí zdraví ludia. Je to tak ako s produktami na chudnutie, keby to tak bolo a tak perfektne zaberali, tak uz v Amerike nie je žiadna tučna celebrita. Je mi luto vas trpiacich bolestami. skusajte čo sa da. Mne sa osvedčili masáže, i ked to nie je trvaly efekt. Ked sa mi pohorši, idem na masaz. V lekarni som si kupila gelove vankušiky, ktore dam na 30sek. do mikrovlnky, prilozim na krčnu chrbticu, zabalim do šálu. Aj to ulavuje od stuhnutosti šije, a tým padom poľavuje od bolesti.

kuriatkoMA

A kde si bola konzultovať? Protrúzie sa ešte neoperujú, operačne sa to rieši až pri tlačení na miechu (čo máš v krčnej chrbtici). Už si podstúpila ostatnú medikamentoznu liečbu?