Aka odporucana davka zinku a B-komplexu?

Vit.C

Vitamín C denne kludne od 5000 do 10 000 mg. Najlepšie rozdelit na tri časti v dni ráno , obed , večer. Sú aj prípravky vit. C s predlženým uvolnovaním avšak nie je isté, či pracujú spolahliho.
V Rakúsku a Nemecku sa bežne podáva vnútrožilovo 50 000 mg v štyroch sedeniach počas jedného mesiaca..a odporúča sa aplikovat túto metodu aspon raz ročne a každý rok.
Tvrdenie, že vit.C spôsobuje ladvinové a močové kamene je absolútnym bludom a nezmyslom, pokial nemáte vážne komlikácie s ladvinami a máte normálny pitný režim nič také vám nemôže hrozit.Je to obludnost ktorú propaguje WHO a FDA , ktorí obhajujú iba zisky farmateutických spoločností a tí chcú iba jedno..čo najviac chorých ludí-pacientov,teda klientov a vdačných sponzorov ich nenažranosti..
Vit. C je absolútne najdôležitejší Vitamín a vo vyskokých dávkach dokáže priam zázraky..Tak sa nedajte zblubnút médiami a umelo vyhonenými lekármi, ktorí vedia o vitamínoch len to, čo stojí na papiery odporúčaného dávkovania od WHO..

slamkaa

Odporúčate Pangamin. Je vhodný i pri protiplesňovej diéte? Vraj by sa pri tejto diéte nemali užívať ani kvasené potraviny (napr.kys.kapusta) a ani pangamin. Pangamin užívam pri leukémii - robím dobre? Vďaka za odpoveď.

Peto T

Bežné B-komplexy z lekárne zvyknú obsahovať skutočne miniatúrne množstvá vitamínov. Odporúčam použiť aspoň prírodný B-komplex, napríklad pangamín.

Podľa výskumov Paulinga, keby človek jedol čerstvú rastlinnú stravu pozostávajúcu z rozmanitých plodov, dostával by 4x vyššie dávky B-vitamínov, než sa považujú za "odporúčané".

Hranica bezpečnosti pre väčšinu B-vitamínov je strašne vysoko nad "odporúčanými" dávkami, niekedy aj viac než o 2 rády vyššie. Napríklad pyridoxín (B6) má ODD 2mg denne, a škodlivé sú len dlhodobé dávky nad cca 500mg denne. Niacín (B3) má ODD 15mg denne, a liečebne sa môže ísť až na 7,5g denne (to sú však už farmakologické dávky, nasadzujú sa veľmi pomalým zvyšovaním, pri sledovaní pečeňových parametrov).

Tým chcem povedať, že MIERNE prekročenie ODD nevadí. Ale VEĽMI VYSOKÉ a najmä DLHODOBÉ prekračovanie môže byť škodlivé.

Taktiež je škodlivé užívanie vysokých dávok jednotlivých B-vitamínov vtedy, ak sa nedopĺňajú zároveň všetky ostatné pomocou B-komplexu.

Čo sa týka zinku, dávky do 20-25mg denne sa považujú za normálne. V prípade vyššej potreby (povedzme kožných ochorení) sa môže ísť aj na 50mg po niekoľko týždňov. Nie však dlhodobo, pretože zinkom sa dá predávkovať. Pri užívaní vyšších dávok je rozhodne namieste sledovanie hladiny zinku v krvi.

Fallo

Kontraindikácie:
B-komplex Léčiva sa nesmie užívať pri známej precitlivenosti na niektorú zložku prípravku.

Nežiaduce účinky:
Iba celkom ojedinele sa pri užívaní vyšších dávok môže dočasne objaviť pálenie záhy či nutkanie na dávenie a len celkom výnimočne žihľavka a začervenanie kože.
Pri výskyte týchto nežiaducich účinkov alebo iných nezvyčajných reakcií sa o ďalšom užívaní prípravku poraďte s lekárom.

Interakcie:
Pri odporučenom dávkovaní nedochádza ku vzájomnému ovplyvneniu účinku prípravku B-komplex Léčiva a iných súčasne užívaných liekov.
B-komplex Léčiva sa môže na odporúčanie lekára užívať v kombinácii s prípravkami obsahujúcimi jednotlivé vitamíny skupiny B.

Dávkovanie a spôsob podávania:
Ak lekár neurčí inak, dospelí a mladiství zvyčajne užívajú 1-3 obalené tablety B-komplex Léčiva denne. Užívanie nízkych dávok je možné bez časového obmedzenia. Pri potrebe vyšších dávok sa užíva prípravok B-komplex forte Léčiva.
Deťom sa podáva 1 obalená tableta 1-3 razy denne počas lekárom odporučenej doby.

Upozornenie:
Vitamíny rozpustné vo vode sa z organizmu rýchlo vylučujú obličkami, preto ich jednorazové predávkovanie nemá žiadne následky, len celkom zriedkavo môže vzniknúť predráždenosť.

mnamka257

ja som to tiez brala a len 1 tabletku denne.keby si prekrocila odporucanu davku, mohlo by to mat laxativne nasledky-hnacky a pod.

RNG

aby som nezabudol, velmi zalezi od formy zinku, niektore formy sa lepsie absorbuju, ine horsie.
Zinok brany zaroven so zelezom sa neabsorbuje dobre, zinok blokuje absorbciu medi. Takze je dobre tieto tri mineraly nebrat naraz.
Zinok zacina sposobovat problemy(predavkovanie)az nad 75 mg denne, takze pre istotu by som nesiel nad 50 mg.

RNG

bezne produkty proti acniam a na vlasy obsahuju medzi 15 az 50 mg zinku a beru ich statisice, ked nie miliony. A keby to bolo skodlive, uz davno stratia tieto doplnky postavenie neskodnych a zmizli by tym padom z trhu.O to by sa FDA dokladne postarala!
Takze napriek tzv odporucenym dennym davkam(stanovenym, kedysi velmi davno, v roku 1948, davno zastarale, ale medicky priemysel sa ich zatato drzi napriek desiatkam tisicom lekarskych sprav, vyskumov a pod, ktore dokazali ich zastaralost a nedostatocnost), na niektore zlozky za urcitych okolnosti je treba ovela viac na ucinnost.