Stevens-johnson syndrome

RNG

Inac, kto si chce precitat podrobnejsie o SJS najde to napr v popularnom
en.wikipedia.org
Tam jasne pisu, ze je to alebo nasledok roznych virusov, alebo este castejsie nasledok liekov, najma sulfa a antibiotik.
Moj nazor na to je, ze je to v oboch pripadoch znacne sposobene v nasom tele roznymi nasimi vzdypritomnymi virusami, ktore normalne vieme kontrolovat, ale ked atb znicia nasu zasobaren protilatok, probioticku crevnu floru,virusy a aj ine skodlive mikroby dostanu "zelenu"

Inac velmi podobne priznaky ochorenia, oddeluijucu sa kozu na celom tele mali aj mnohi Juhoamericki indiani po styku s "civilizaciou", kde badatelia, cestovatelia alebo zlatokopi im dali svoje virusy pri prvom styku a az 90% dedin po tom vyhynulo za par tyzdnov prave na virus HSV1, bezny v nasej civilizacii, kde az vyse 95% ludi ho nosi permanentne v tele.
Druhy podobne ucinkujuci je VZV(kiahne a pasovy herpes), tiez na postupe je aj HSV2(tzv genitalny herpes, co ma dnes napr v Europe v tele vyse 25% ludi, povacsine o tom ani nevedia, lebo sa neprejavuje pri dostatocnej imunite.

RNG

Zuzu, ja tu neradim ziadne medikamenty, len bezpecne a volnopredajne potravinove doplnky.
Nakoniec aj alergie sa nimi daju adresovat, lebo vacsina alergii je z neschopnosti tela vyrobit enzymy potrebne na cistenie tela od alergenov, a medzi potravinovymi doplnkami najdes aj doplnok tych chybajucich enzymov alebo funkcne im pribuznym.
Aj hojive latky, aj adaptogeny, ktore posilnuju telo celkove, aj antimikrobialne, co ti pomozu nicit v tele rozne mikroby, aj protizapalove, co tlmia zapaly, aj take, co ti pomahaju zvysit vlastnu telesnu imunitu, napr mikrovlakniny a probiotika, ktore vedia vyrobit az 70% vsetkych obrannych latok, ktorymi telo disponuje.
Nuz ale ked davas prednost chemickym liekom s hromadou skodlivych postrannych ucinkov a nemozniciam, pred tym, aby si brala neskoden a ucinne potravinove doplnky, tak sa tu zbytocne namaham.
Aspon teda v tvojom pripade.
Mozno niekto iny sa z toho nieco nauci a pouzije.Dufam, inac by som tu cas nestracal

Zuzu3

RNG: Práve o toto ide, ja nemôžem ABSOLÚTNE ŽIADNE takéto medikamenty vypracovávať do tela vrátane ATB a Penicilínu, inak sa ochorenie vracia spojené z ťažkou alergiou, kt. by som nemusela prežiť :-( Asi toľko k tomu...

tina1309

Ja som mala toho ochorenie, keď som mala 16 rokov. Dr. mi predpísala Augmentin, keďže som bola chorá, mala som teploty a kašeľ. Už po podaní prvej tbl. sa mi začali tvoriť v ústach pľuzgiere, do večera sa mi zablokovala celá ústna dutina, nemohla som nič pregĺgať, ani len sliny. Tri dni som chodila po vyšetreniach a vraj "nie je nutná hospitalizácia". Keď som už nevládala dýchať, mamina ma zobrala na pohotovosť a okamžite ma brali na infekčné. Bola som už v tak zúfalom stave, že si nič nepamätám, hnis sa mi valil zo všetkých otvorov, oči som mala úplne opuchnuté, zalepené, zliezli mi mihalnice a okrem toho, že mi podľa dr. odhnivali všetky vnútorné orgány, začala mi zliezať aj koža. Najskôr sa vytvoril obrovský pľuzgier, ktorý keď praskol, zostala mi otvorená rana až do kosti. Je tomu už 16 rokov (dnes mám 32) a jazvy som mala donedávna....

RNG

Zuzu, ked si mala slabu imunitu na viralne za mladosti, co ta vedie k tomu verit, ze ju teraz mas odrazu dobru?
Viralnu imunitu si treba aktivne zvysovat, nie len vyckavat a trpiet.
Mnohe virusy mame v tele stale ako herpesy, CMV, HPV, EBV a kopu inych a pokial si aktivne nezvysujeme viralnu imunitu, neustale nam sposobuju skody Na prostriedky proti virusom pozri cez google.sk pod slovami napr rng, herpes.
Pridam aj dalsie ako monolaurin, citral, Sangre de Grado.
Obavam sa, ze ma stale napadane aj nervy aj sliznice dosial v tele premnozenymi a nepotlacenymi virusami.Tie ich nicia a nedovolia sa im zahojit a zregenerovat.
Iste mas aj suche oci, malo slin a podobne, co su znaky viralneho napadania sliznic a sliznych/slznych zliaz.

Zuzu3

Keď poviem o tomto syndrome nejakému lekárovi vascinou ani nevie o čo sa jedna-smola. Lekári, kt. vedia, čo je to za ochorenie sa kukajú na mňa ako na zázrak......

Ja som 10 rokov po tomto syndróme. Vzhľadom na vážnosť tohoto ochorenia resp. štádia ochorenia som bola vrtulníkom prevezená do BA (Ružinov - Popáleninové centrum)tam som bola zabalená do obväzov so studeným chladiacim gélom bolo mi podávané MORFIUM proti bolesti (nič iné nezaberalo) mala som popáleniny pľuzgiere a všetko dokopy prešla som si transplantáciami kože (chrbát nohy) Na rukách mám malinké jazvy, ktoré mi ostali po tom, ako ma prenášali - chytali. Bolo to vážne ochorenie a neprajem ho nikomu :( ako 8 ročná som ho mala a lekári tvrdili, že bol zázrak že som prežila... Teraz mám 18 ale na toto asi nezabudnem :(( 1.mesiac si síce nepamätám zásluhou liečiva Morfium ale ten druhý mesiac si pamätám toho dosť :(-žiaľ
Prešlo 10 rokov a stále cítim následky tohoto ochorenia (neustále kašlanie vľaka porušenej sliznice, porušené nechtové lôžka teda nechty nemám a to najhoršie je, že som takmer prišla o zrak - vidím, viem sa orientovať ale ťažkosti v živote mi to robí stále, som teda vedená ako slabozraká mám za sebou niekoľko operácií rohovky a okuliare nezaberajú výsledný jav sú moje vždy červené oči, ktoré vyzerajú hrozne)

A z čoho toto všetko vzniklo?? Zlé podanie resp. nakombinovanie liekov proti obyčajnej chrípke, kt. som mala. Teraz som alergická na všetky antibiotika aj penicilín... Takže toľko ....

dudel77

Ja som prekonal Steven J.S. minulý rok na prelome 2008/09 a bol som hospitalizovaný v Banskej Bystrici... mňa liečili steroidmi a antibiotikami...tie fľaky na koži mi časom trošku ako keby prischli a stmavli.Dali mi nato nejaké maste ale už sa nepamätám aké,neskôr keď mi to odpadlo tak mi dali kalciovú,na tú novú kožu na regeneráciu...tak ak chcete dám sem mail môžete mi napísať ak chcete... dudel77@azet.sk

RNG

Tinka, kedze betulin nemozes dostat okrem Ruska nikde(vsade sa o to postarali, aby nan vytvorili plno patentov a tie pochovali, aby to nikto nemohol pouzivat a nahradit tym drahe a nebezpecne antiviralne lieky, neda sa nic robit, musime si ho vyrabat sami aspon po domacky. Ja som si ho vyrobil sam presne tou istou metodou a ponukol som ho aj starsiemu priatelovi, ktory dostal pasovy herpes(zoster varicela), ktoremu pomohol, lebo sa ho to chytilo poriadne a mal po tele cervene flaky velkosti dvojkoruny, desiatky takych a islo mu to aj na krk a hlavu, co je velmi nebezpecne, lebo z toho moze byt znacne poskodenie nervov, dokonca sa da na to aj zomriet v ojedinelych pripadoch.
Skoda, ze mi to oznamil az vtedy, ked sa mu to roztiahlo po celom tele a lekarom predpisany(Valtrex=valacyclovir)to nijak nespomalil. V skorsich stadiach sa to da samozrejme zastavit ovela rychlejsie a poskodenie tela je o to mensie.
Pozri na ten zoznam antiviralnych co som na teme -odkaz odstránený- uviedol a snaz sa z nich zohnat co najviac .
Kazde z nich ma inu ulohu v tele, takze cim ich viac pouzijes, tym ucinnejsie bojujes proti tym virusom.
Teoria, ze jedna choroba-jeden liek je velmi omylna, hlavne ked sa jedna o doplnky vyzivy.Tam jeden druhy podporuje v cinnosti