osteroporoza

RNG

Cvicenie namaha kosti,tie sa pod tlakom skracuju a pri uvolneni roztahuju. To stimuluje kostne osteoklasy, ktore podporuju tvorbu novych buniek a ukladanie mineralov v kostiach.
Telo v svojej uspornosti odbura vsetko(atrofia), co sa nepouziva dostatocne, ci sa jedna o svaly, kosti, dokonca aj organy do urcitej miery.
Preto sa cvici na zlepsenie funkcie srdca, hlboke branicne dychanie na precvicenie pluc a merdzirebernych svalov, a precvicuje kazdy sval v tele, aby neatrofoval. Popritom to samozrejme ma vplyv aj na kostru, ohybnost klbov a podobne.

karioll2

treba stat s rozkrocenymi nohami,aby sa znizilo tazisko,no a samozrejme to riesit s lekarom
ja som ti napisal vlastnu skusenost,iba tak zo srandy som bol na denzitometrii a zistili mi osteopeniu,kupil som si psa a denne som presiel 10 km a za rok som mal uz negativny vysledok

RNG

inac ten skoro vtip s pivom je zalozeny na urcitej malej pritomnosti kremika v pive, ovela viac -radove, je ho napr v caji z praslicky.
Teda ked ho potrebujes osamote.
Na kosti potrebujes ale vsetky mineraly, z ktorych sa kosti skladaju naraz, nie len jednotlive a okrem toho aj vitaminy potrebne na absorbciu a zabudovanie.

Preto doplnky a lieky, ktore ich neobsahuju vsetky a v spravnej forme, nepracuju

RNG

Nuz v prvom rade si musis stabilizovat prirodzene hormonalne hladiny, na co odporucam brat aspon yam(2x1 gram denne), lebo pri kolisajucich hladinach telo nevie hospodarit s mineralmi. Nuz a [potom ti aspon na ca, kym ti dostatocne nezhustnu kosti odporucam brat nejaky dobry oskusany doplnok specificky navrhnuty a odskusany na kosti, ktory obsahuje vsetky potrebne mineraly(nielen Ca=vapnik ale aj Mg=horcik, K=draslik, Sr=stroncium Zn=zinok B=bor) na kosti, v spravnych pomeroch a vysokoabsorbovatelne a zabudovatelnej forme a potrebne vitaminy na absorbciu(D-3, K) v spravnych mnozstvach, ako to je napr v spominanom Bone Essentials firmy Swansonvitamins a inych vyrobkoch s podobnym zlozenim.

Zialbohu v liekoch a doplnkoch na kosti je ta ista situacia na trhu,, ako aj v inych doplnkoch, mozno 5% je ich naozaj ucinnych, ostatne su "len do poctu" a predavane nevedomemu publiku.Niektore dokonca skodlive, teda medzi liekmi.

Doplnky schvalene na trh nemozu byt skodlive, inac by sa nemohli predavat, podobne ako zle potraviny.
O to sa stara lekarska komisia na schvalovanie potravin a potravinovych doplnkov a tiez hygienicky urad ministerstva zdravotnictva.

candy7

užívala som aj hormonálne lieky za ten čas sa mi odvápnovanie zastavilo v decembri som ich prestala užívat a teraz je to velký rozdiel

candy7

zaradila som aj viacej mliečnych výrobkov aj som si dala vitamínové doplnky od ktorých som 7 kg.pribrala,čo mi teraz nerobia dobre na tie klby ,že trpia ,hoci mi pomohli od bolestí už sa bojím aj niečo skúšat ,ale dobre skúsim ešte to pivko,ale ked som si aj dala niekedy deci piva hned mi otaželi nohy preto ho nepijem ale dakujem za rady.

RNG

osteoporoza moze byt nasledok zlej stravy, zleho travenia alebo zleho hospodarenia s mineralmi v tele.
Zla strava sa da napravit(viac zeleniny, olejnatych semien, menej mucnych jediel, a znicenych rastlinnych olejov=vsetky, ktore nie su panenske su preimyselne znicene)
Na zle travenie treba doplnok kyselin, enzymov, vlaknin a probiotika.
Na zle hospodarenie sa da napr napravit velke hormonalne kolisania, caste okolo prechodu a po nom u zien, ale aj u muzov(osteoporosis senilis) branim roznych hormonalnych polotovarov(yam, senovka grecka, pupalkovy olej, rastlinne steroly atd)
V najhorsom pripade su tu este kvalitne mineralovo vitaminove doplnky navrhnute specificky na kostiako napr produkt firmy Swansonwitamins.com, ktory som tu uz castejsie spomenul(alebo podobne zlozenia z inych firiem) , Bone Essentials

datelinka

ani mne nechuti, ale obcas si kupim malu plechovku nealko piva. ber to ako nechutnu medicinu, ktoru musis uzit :-))
vsak citaj:
ivárov iste poteší informácia, ktorú priniesla TASR s odvolaním sa na americký odborný časopis American Journal of Clinical Nutrition. Podľa nej je totiž pivo bohaté na kremík, ktorý je kľúčom v prevencii osteoporózy. Zrejme preto muži prijímajú z potravy až o 30 % viac kremíka ako ženy. Ženy ho získavajú zväčša z obilnín, zelenej fazule a minerálnej vody. Tieto zdroje však nezabezpečujú organizmu toľko kremíka ako pivo. Pivný jačmeň totiž obsahuje ľahko vstrebateľnú formu kremíka. Aj keď táto informácia pivárov iste poteší, predsa len treba zdôrazniť, že kremík sám osebe nie je zázračný liek na kosti. Kosti totiž potrebujú kombináciu kremíka, vápnika a vitamínov D a K. Preto by ste nemali prejsť na pivnú diétu, ale do svojho jedálneho lístka pravidelne zaraďujte aj mlieko a mliečne výrobky.