Absorpcia prirodnych zivin hrubym crevom

Príspevok v téme: Absorpcia prirodnych zivin hrubym crevom
TICO

Preco sa uzivaju vitaminove doplnky ( najmä tie v tekutom stave mam teraz na mysli ) cez ustnu dutinu, ked hrube crevo dokaze vsetko vstrebat ovela ucinnejsie ? Zavadzanie liecivich "miniklystirov" nejakeho pripravku ( napriklad koloidnych mineralov o velkosti 5ml ) do hrubeho creva po vyprazdneni ( vykakani - domacky ), a na noc, by malo urcite väcsi efekt, ako zavedenie 10ml toho isteho produktu cez ustnu dutinu. Alebo taky vitamin C rozrdrobit, zmiesat s cistou vodou ( malym mnozstvom ) a na noc si to aplikovat do analneho otvoru... Urcite bude ovela lepsie ucinkovat a ovela lepsie sa vstrebe, bude ho stacit MENEJ. ALE TO NAM NEPOVEDIA, LEBO BY PRISLI O ZISK. Zaujimave, vsak ? Prosim, nezapajajte sa do toho taky, pre ktorych je predstava, ze si zavedu 5ml roztoku plneho zivin do analneho otvoru pomocou striekacky, nemoralna, nepredstavitelna, nechutna.... DAKUJEM. Dakujem za nazory.

biba2

Aké súdy? Ja mám vyšt. BIO. A klystír vôbec neodcuzdujem, aj si ho robím. Z hrubého čreva sa spätne vstrebáva voda a niektoré minerály. A načo by sme mali to tenké črevo podľa teba? Tam sa vstrebáva max. živín.

delphia

ja som o mocovej klyzme este nepocula, ani nepoznam nikoho kto by sa prs....l do zadku...
ale ked pisem o detoch, tak nemam na mysli len kojencov, ale vseobecne batolata. aj tym sa meria teplota v konecniku a vo vacsine pripadov po mechanickom drazdeni teplomerom dochadza k defekacii (nie ze by som mala tolko svojich deti, na ktorych to mam odskusane, ale je to skusenost zo zamestnania- hospitalizovane deti v nemocnici).
a k takemu istemu drazdeniu dochadza aj pri aplikacii pripravkov do hrubeho creva. takze moznost vyvolania defekacneho reflexu nie je vylucena. no a stavat na nahodu, ze mozno to tam aj ostane, tak ja v tom vidim plytvanie pripravkami. mne osobne klasicky- per oralny sposob vyhovuje a nemienim ho menit :)

TICO

Niektorí ľudia si myslia, že keď sa v hrubom čreve nachádzajú potravinový "odpad" ( výkal ), tak hrubé črevo nemôže prijímať živiny, ktoré sú vo výkale obsiahnuté... Keby to tak bolo, tak načo by nám bolo hrubé črevo ? To by sme mohli výkal "vyvrhnúť" von rovno z tenkého čreva, ktoré by ústilo z tela von v podobe análneho otvoru - tak, ako je tomu v prípade hrubého čreva.

TICO

biba2 : Aha... tak ty si myslíš, že v hrubom čreve sa nestrebávajú živiny ? SPAMäTAJ SA, a douč sa základnú fyziognomiu človeka, až potom tu také "súdy" na mňa a ostatných uvaľuj :-)

TICO

DELPHIA : Zo SKUSENOSTI sa odporuca prikrmovat organizmus NA NOC miniklystirom ( obsahujucim vysoko hodnotnu tekutinu, hlavne moc odmrzenu na 1/4 povodneho obsahu ) o objeme 30-50 ml - LEBO tento objem. Mimochodom... pochybujem, zeby sa ludia ktory si prs***u zadok po "drazdeni konecnika" pokakali... Male deti su asi vynimkou, lebo maju velmi rychle travenie - z materskeho mlieka. A pre nich bude 30-50 ml vela, im by stacilo asi nejakych 10-20, ale pochybujem, ze u deti je potrebne takto prikrmovat organizmus, jedine u podvyzivenych.

delphia

TICO nepisem o drazdeni hrubeho creva, ale konecnika. a k defekacii dochadza casto aj tymto sposobom. vid deti, ktorym sa meria telesna teplota v konecniku, tak zvycajne sa po tom pokakaju...
k aplikacii do hrubeho creva potrebna je rektalna rurka a ta dostatocne podrazdi celu dlzku konecnika

RNG

Mnohe ziviny su tak male molekuly, ze sa daju vstrebat dokonca transdermalne , tj cez kozu alebo cez sliznicu v ustach a teda aj cez sliznicu v hrubom creve. Tak isto mnohe doplnky pouzivane na prinavratenie zdravia.
Napr rektalne podavanie ozonu(cez pluca sa neda, lebo podrazdi alveoly)je velmi ucinne a dostane sa z hrubeho creva rovno do krvi.
Tak by sa dali dodavat rozne latky, ktore neznasaju kyseliny a su dostatocne male molekuly na vstrebanie cez crevne steny.
Lipozomne formy, navrhnute na vstrebavanie do krvi rovno z ust by boli vhodne na to , definitivne, ale aj ine.

Viem, predstava je nechutna, ale v urcitych pripadoch by to definitivne bolo vyhodne.

TICO

Nie nie... pokiaľ má roztok spravidla do 50ml, k dráždeniu hrubého čreva nedochádza - resp. nedochádza k defekácii. Napríklad nejaký prírodný vitamínový a minerálový roztok o objeme 30ml by mohol byť BEZ OBÁV na noc aplikovaný do hrubého čreva, a do rána by sa organizmus "prikrmil" živinami. Čítal som napríklad, že je vhodné aplikovať veľmi kvalitné panenské oleje s vysokým obsahom omega 3 a ostatných prospešných kyselín, a tie sa cez hrubé črevo vstrebú veľmi dobre do organizmu, nebudú "znehodnotené" tráviacim traktom, ktorým by museli prejsť, ak by sme ich prijali orálne - ALE to samozrejme neznamená, že klasické jedlo by sme mali prijímať cez análny otvor :-).