Co je caste mocenie?

Príspevok v téme: Co je caste mocenie?
usiko

ahojte,

mavam take obdobia, ked chodim na malu strasne casto, aj v noci /je pravda, ze vecer dost pijem/....a su obdobia, ked nie....brala som aj tabletky na zapal moc. mechura, ale nezlepsili to, palenie ani pichanie nemam...nikde.....niekde mama vycitala, ze mocit by sa malo do 8 krat denne, ak je to viac, tak je to zle....ako je to teda? kedy je caste mocenie zle a kedy OK? mam sa zacat obavat?

p.s. vypijem tam 2-2,7 litra caju denne...

mjanik

a prečo pijete tak veľa ? Potom to musíte dostať zo seba,v zime nieje treba veľa piť,zaťažujete tým vylučovacie orgány

lyolala

mne sa zase stava, ze pol hodinu potom ako sa vycuram sa mi chce zase, ale nemusim ist aj tri hodiny..ak by som sla skorej, mam pocit, ze musim zase, aj ked uz nie je co.....ale stava sa mi to, ked som v strese..v noci nechodim vobec..bola som s tym u doktorky, dala mi atb, nic sa nezmenilo...

.....

Usiko, písala som to preto, lebo ja čaj nemôžem.Keď si dám pohár, okamžite musím na vecko. Aj ja chodím asi tak ako ty. A mám to od narodenia...aj celá moja rodina. A môže to byť aj zo stresu...ale si OK.

Monika1984

Ja som zapal mocoveho mechura este nemala, klop,klop, ale cikat chodim cez den 10-12x a v noci 2-3 x ale dost pijem

usiko

fuuuha, no dakuje, vzala som si zo vsetkeho nieco....tie 2-3 litre caju co vypijem denne, je bylinkovy caj, cierny, zeleny a biely nepijem vobec.....a niekdy idem po 3 hodinach, niekedy uz po 45 minutach...ale je pravda, ze ak na to myslim, alebo ak som v strese, chodim castejsie.....tak ste ma upokojili, dakujem

Ivka 1

Moze to byt drazdivy mocovy mechur. Bezne za normalnych okolnosti by si mala navstivit wc šesť - sedemkrát za deň,v intervale dve a pol až tri hodiny a maximalne raz v noci. Niekedy vsak to mozu sposobovat napr. ak beries lieky na odvodnenie, cukrovka,psychicky stres alebo nespravny pitny rezim,co je u Teba v poriadku.Ak sa drazdivy mocovy mechur nelieci, moze dojst k naruseniu alebo strate funkcie dolnych mocovych ciest. Mala by si navstivit urologa a mozno aj gynekologa. Pri drazdivom mocovom mechure pomaha pitie aloe s brusnicami a lycium ,ktore maju vplyv na oblast malej panvy , teda aj na mocovo-pohlavne organy.

.....

Časté močenie je každých 5 - 10 minút. Aspoň mne to povedal urológ. Vraj ak nechodím tak často je to OK. Čítam, že vypiješ viac ako 2 l čaju!!! denne. Čaj má sám o sebe močopudné účinky. Skús si dať denne 2 poháre čaju a to zvyšné nech je obyčajná voda alebo minerálka. A jedna rada, tiež mi je niekto dal: ráno si daj pohár vlažnej vody (proste nie studenú, ale ani horúcu, takú ako dokážeš vypiť.......nedávaj ráno obličkám a močovým cestám studený nápoj. U mňa to robí zázraky.

Magy

Odpoved moze byt prekvapujuco velmi prozaicka - abnormalne maly mechur. Takze nemusis mat ziadnu chorobu ani iny problem, len proste sa do tvojho mechura vojde malo tekutiny a preto ta to kazdu chvilu tlaci na mocenie. Priemerny objem je 3-5 dl, ja ho mam napr. abnormalne velky, skoro liter, takze to vnimam ako velku vyhodu, ze nemusim utekat kazdu chvilu a vydrzim casto aj pol dna. Pokial z urologie nemas ziaden iny nalez, ci uz mikrobiologicky alebo cytologicky, netlac do seba lieky v domneni ze treba nieco liecit, tymi zbytocnymi chemikaliami by si si mohla skor zbytocne uskodit. Objem mechura sa da zistit pomocou uroflowmetrie... ci tak nejak sa to vola.

brieta

usiko neboj,pijes akurat,ani vela ani malo.To s tym mocenim 8x denne je kravina,netreba vsetkemu verit.Telo ma v sebe tekutiny tak sa ich potrebuje zbavit a je jedno kolkokrat sa vymocis.Aj ked nehovorim ze caste mocenie nemoze byt priznakom ineho ochoreniaˇ(tusim cukrovka?)Ale vzhladom na to kolko pijes je to v pohode. Teraz je dost chladno,moze to byt sposobene aj tym.Mne ked je zima tak tiez castejsie mocim.Staci ak mam v noci odkryty chrbat.