Šalát z hlávkového kelu

Kel má špecifickú chuť a mnoho ľudí ho nemusí. Je však veľmi zdravý a existuje veľa vynikajúcich receptov, ako ho pripraviť. Ak nechcete tepelnou úpravou znehodnotiť cenné vitamíny, skúste tento chutný šalát.

Čo budeme potrebovať?

  • ½ menšieho kelu
  • 3-4 reďkovky
  • 1 šalátová uhorka
  • zeleninová paprika (červená, žltá, zelená)
  • 1 cibuľa
  • 1 PL sezamových semienok
  • 1 PL slnečnicových jadierok

Zálievka

  • 2 PL oleja
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • soľ
  • korenie

Postup

Zeleninu umyjeme pod tečúcou vodou. Kel nakrájame na tenké rezance, alebo natrháme na drobné kúsky, ostatnú zeleninu nakrájame na kolieska alebo na malé kocky. Pridáme nasucho opražené sezamové semienka a slnečnicové jadrá. Osolíme, okoreníme a pridáme zálievku. Všetko dobre premiešame a necháme chvíľu odstáť. Servírujeme samostatne alebo ako prílohu k mäsu.