Netradičné šúľance so špenátom

Celkom zaujímavú chuť si vytvoríme zo špaldovej múky, varených zemiakov a špenátu. Hotové šúľance ochutíme tvarohom rozmiešaným s jogurtom a posypeme posekaným kôprom.
### Čo budeme potrebovať?
  • 700 g zemiakov uvarených v šupke
  • 2 šálky (250 g) špaldovej múky
  • 3 šálky posekaného čerstvého špenátu
  • 1 vajce
  • 2-4 strúčiky cesnaku
  • 250 g tvarohu
  • 3 PL bieleho jogurtu
  • viazanička kôpru
  • podľa chuti soľ a mleté čierne korenie

Postup

Čerstvý nadrobno nakrájaný špenát sparíme. Zemiaky očistíme, nastrúhame, pridáme vychladnutý špenát, vajce, múku soľ, mleté čierne korenie a vypracujeme pevné cesto, z ktorého tvarujeme šúľance (dlhé asi 2 cm a široké 1 cm). Varíme ich vo vriacej osolenej vode cca 5 minút, kým nevyplávajú na povrch. Servírujeme poliate rozmiešaným tvarohom s jogurtom a posypeme nasekaným kôprom.