Nízke libido? Problém, na ktorý existuje riešenie!

Znížené libido alebo sexuálna túžba zvykne trápiť oveľa viac žien ako mužov. Faktorov, prečo tomu tak je, je viacero. Nízke libido môže byť problém, a to nielen v partnerskom zväzku.

Zdroj foto: Shutterstock.com

Dlhodobejší nedostatok sexuálnej túžby môže viesť nielen k citovému odcudzeniu sa, ale aj k rozchodom. Vyvoláva tiež nedostatok sebaúcty, frustráciu až depresie. Kvalitný sexuálny život je totiž zdravý. Práve preto treba nízkemu libidu venovať pozornosť a snažiť sa ho zvýšiť. Poradíme vám ako.

Mám doma málo sexu. Čo s tým? Radí psychológ.

1. Doprajte si adrenalín

Zažite trochu zdravého napätia, ideálne aj s partnerom. Tandemový zoskok padákom, bungee jumping... Čokoľvek, čo vo vás vyvolá strach a uvoľní adrenalín. Je to síce iná forma vzrušenia, no váš nervový systém sa aktivuje rovnako, ako pri sexuálnom vzrušení. Jednoducho ho zobudíte.

2. Červené víno

Je nielen zdravé, ale zvyšuje aj sexuálnu túžbu. Pri romantickej večeri vo dvojici si určite objednajte pohár kvalitného červeného. Štúdie dokázali, že ženy, ktoré vypili pohár červeného vína denne, pociťovali vyššiu úroveň sexuálnej túžby. Výskumníci sa domnievajú, že polyfenoly, čo je typ antioxidantov nachádzajúcich sa v červenom víne, rozširujú cievy, čím zvyšujú prekrvenie aj v oblasti genitálií. Dôležitá rada – určite si nedajte viac ako pohár, aby ste nedosiahli skôr opačný efekt.

3. Jóga

Je to priam všeliek. Nielenže si ňou formujeme postavu, ale liečime aj dušu. Vedeli ste, že jóga je vynikajúca aj na zvýšenie libida? Cvičte pravidelne, prekrvíte si celé telo. Áno, aj tie časti tam dolu.

4. Dotýkajte sa jeden druhého

Držte sa za ruky, dotýkajte sa jeden druhého vždy, keď je to možné. Už malý letmý dotyk dokáže uvoľniť hormón oxytocín, ktorý podporuje sexuálne vzrušenie. Najlepšie sú spontánne dotyky.

5. Oblečte ho do červenej

Červená farba je farbou postavenia a moci. A po takých mužoch predsa túžia všetky ženy. Kúpte mu červenú košeľu a požiadajte ho, aby si ju obliekol na večeru s vami. Uvidíte, čo to urobí s vaším podvedomím.

6. Ovoniavajte ho

Áno, čítate správne. Nielen zvieratá vnímajú čuchom, ale aj ľudia. Určite vám niečo na vašom partnerovi vonia. Možno je to jeho kolínska, možno vám najviac vonia kombinácia jeho potu a pyžama hneď po tom, ako sa ráno zobudí. Možno je to jeho sprchový gél, možno košeľa po celodennom nosení. Jednoducho si vyberte, čo máte najradšej a privoniavajte k tomu.

Na zníženie libida má negatívny vplyv aj hormonálna antikoncepcia. Ak sa vám stalo, že po jej zavedení sa vám libido znížilo, určite informujte svojho gynekológa a snažte sa spolu nájsť inú formu antikoncepcie.


Prečítajte si aj: Mám doma málo sexu. Čo s tým? Radí psychológ.


citina

na nažhavenie keď sa vám proste nechce nejako extra len trošku tak som na superlove našla také priam historické kvapky z mušiek, ktoré síce s ato nezdá ale naozaj pomáhajú a čo je lepšie tak aj nejak pozitívnejšie ovplyvnia orgazmus

zuzulienka9

aj u nas to poriesil spanok, relax a taky prijemny gélik zo superlove Bijoux Indiscrets Aphrodisia 2 in 1 a je hrozne fajn aj ako lubrikant