Mýty a pravdy o análnom sexe. Prečo sa ho obávame?

Pre niektoré ženy je análny sex niečo ako čerešnička na torte, pre iné je doslova strašiakom v posteli. Mužov predstava análneho sexu s partnerkou zväčša veľmi vzrušuje, a tak si oň žiadajú. Ak patríte medzi tie, ktoré análny sex láka, ale bojíte sa ho vyskúšať, mali by ste o ňom vedieť čo najviac.

Zdroj foto: Shutterstock.com

Análny sex vždy bolí

Pravda: Análny sex nemusí bolieť. Pre mnoho žien je análny sex naopak veľmi príjemný a niektoré dokonca tvrdia, že majú počas neho aj orgazmus. Ak začnete s partnerom veľmi pomaly a citlivo, napríklad prstom alebo análnymi pomôckami s použitím lubrikantu, bolesť neucítite. Samozrejme, dôležité je, aby ste na análny sex mali chuť a chceli ho zažiť.

Anál je len pre ľahké dievčatá

Pravda: Je jedno, či ide o ženu voľnejších mravov, alebo o slušnú vysokoškolskú profesorku. Sexuálne chute neplynú z postavenia či vzdelania. Je ale pravda, že análny sex je stále do istej miery tabu, preto sa ešte stále jeho predstava spája skôr s ľuďmi s amorálnym správaním. No chuť vyskúšať ho môže premknúť naozaj každého.


Prečítajte si tiež:

Toto sa o sexe hanbíme spýtať

Análny sex zachráni váš vzťah

Pravda: Toto rozhodne neplatí. Mnoho žien sa obáva, že ak svojmu partnerovi neposkytnú análny sex, nájde sa iná, “ochotnejšia” žena a ony prídu o partnera. Mužov análny sex naozaj vzrušuje, to je pravda, ale len máloktorí ho považujú za nevyhnutnú súčasť sexuálneho života. Aj u mužov ide skôr o zvedavosť, o možnosť vyskúšať ho. Ak na análny sex nemáte chuť, rozhodne sa doň nenúťte zo strachu, že by vás partner mohol opustiť.

Pri análnom sexe môže prísť k fyzickému poškodeniu

Pravda: Pri akomkoľvek sexuálnom styku, ak je fyzicky neprimeraný, môže dôjsť k poškodeniu. Pri sexuálnom styku by sme mali vždy rešpektovať toho druhého, najmä jeho pocity a obavy. Jednoducho treba vždy “ísť” len potiaľ, pokiaľ dovolí partner. Pri análnom styku to platí tiež. Možno len jedno odporúčanie – nikdy pri ňom nezabudnite na vhodný lubrikant.

Počas análneho sexu nepotrebujete kondóm

Pravda: Mnoho ľudí stále považuje kondóm len ako prostriedok proti neplánovanému otehotneniu. No kondóm zohráva hlavnú úlohu skôr ako ochrana pred sexuálne prenosnými chorobami. Pri análnom sexe dokonca existuje väčšie riziko prenosu HIV. Nakaziť sa možno aj chlamýdiami, kvapavkou alebo aj hepatitídou. Nikdy preto nezabudnite použiť kondóm.

Raz mu dovolím análny sex a už nikdy nebude chcieť vaginálny

Pravda: Pri análnom sexe muži zažívajú iné pocity, predsa len je análny otvor tesnejší. Napriek tomu muži preferujú klasický, vaginálny styk a análny považujú len za príjemné spestrenie.

Ochabne mi zvierač

Pravda: Ak sa k análnemu sexu pristupuje správne a s citom, nemôže sa stať, že by vám mohli niekedy prestať správne fungovať svaly zvierača konečníka. Tak, ako existuje mylná predstava, že sa vagína po pôrode roztiahne a zväčší, ľudia sa mylne domnievajú, že sa to isté môže stať s konečníkom. Pri častejšom análnom sexe sa skôr môže stať, že žena bude vedieť pri ňom lepšie uvoľniť svaly a potom zase stiahnuť. Pripomína to skôr akési posilňovanie svalstva.

Je to špinavé

Pravda: Spodná časť konečníka obsahuje v skutočnosti len veľmi malé množstvo fekálií. V každom prípade sa vždy odporúča použiť kondóm a nikdy nestriedať sexuálne praktiky, čiže prejsť z análneho sexu na vaginálny bez dostatočnej hygieny. Análny a vaginálny otvor majú úplne odlišnú mikroflóru, ich pomiešanie by mohlo spôsobiť aj vážnejšie ochorenia. Ak si stále myslíte, že nie ste tam vzadu dostatočne čistá, môžete si urobiť domáci klystír. Ten by sa však nemal rozhodne robiť často, aby ste predišli problémom s prirodzeným vyprázdňovaním.

Ako to teda je?

Análny sex funguje dobre vtedy, ak po ňom túži muž aj žena. Nikdy sa preto doň nenúťte! Ak naň ale máte chuť obaja, nič nebráni tomu, aby ste ho vyskúšali. Majte na mysli, že na análny sex treba ísť vždy s citom, má byť ešte jemnejší ako vaginálny. Aby ste sa vyhli bolesti či nepríjemným následkom, vždy použite lubrikant a kondóm. Nikdy nestriedajte análny sex s vaginálnym! S análnym sexom to nepreháňajte, mal by byť len občasným sexuálnym spestrením.


Prečítajte si aj tento článok:

5 otázok o sexe, ktoré sa hanbíme opýtať

klopkij

je to proti prirode ak chcete mat poskodeny zvierac a hemoroidy , trhliny v konecniku a jeho rakovinu tak len sa nakladajte do riti , denne to vidim v ordinacii

chirurg

Skutocny chirurg

Kolega ja to zase vidim na nasich 4% mensinovych pacientoch. Ich zvierace su castym pouzivanim spevnene a praveze u nich mame polovicne percento rakoviny hrubeho creva oproti beznej populacii. Myslime, ze je to dane zvysenou hygienou a upravou stravy, aby im to nebolo neprijemne pri styku. S trhlinami sa nestretavam, co je asi dosledok pouzivania lubrikantov. Ak mate ine skusenosti mozeme konzultovat na nasej klinike na Mickiewiczovej, rad ziskam nove poznatky.