Nakŕmte svoje vlasy tými správnymi potravinami!

Ak chcete mať krásne vlasy, mnohokrát nestačia rôzne masky a kúry. Problém lámavých, suchých alebo krepovitých vlasov môže byť aj v nedostatku potrebných látok, ktoré telu dodávate zvnútra. Pozrite sa, čo by nemalo chýbať na vašom tanieri, ak chcete mať bezproblémovú hrivu.

losos_spenat_16-11-2015_hlavny

Zdroj foto: Shutterstock

Losos

Obsahuje omega-3 mastné kyseliny, ktoré účinne bojujú proti vypadávaniu vlasov, hydratujú, čím ich zbavia suchosti a krepovitosti. Tieto látky takisto vlasom dodajú lesk a pružnosť. Práve ich dlhodobý nedostatok vedie k zhoršeniu kvality vlasov i vlasovej pokožky.


Prečítajte si tiež:

Vlasy ako celebrita? Inšpirujte sa trikmi slávnych!

Avokádo

Je bohaté na nenasýtené mastné tuky, ktoré dopomôžu k zdravým, krásnym lesklým vlasom. Konzumáciou avokáda si tiež zlepšíme prekrvenie pokožky hlavy a zabránime tým vypadávaniu vlasov. Toto ovocie takisto pomôže zregenerovať už poškodené vlasy.

Fazuľa

Vďaka obsahu vitamínu E, ktorý pôsobí pôsobí ako antioxidant a pomáha zvyšovať cirkuláciu krvi pokožky, fazuľa zabraňuje vypadávaniu vlasov. fazula_miska_16-11-2015

Zdroj foto: Shutterstock

Listová zelenina

Napríklad špenát, kel, šalát a brokolica sú vynikajúcim zdrojom železa a vápnika a tieto látky napomáhajú rastu a pevnosti vlasov. Listová zelenina je tiež bohatá na vitamíny A a C prispievajúce k tvorbe kožného mazu, ktorý je základom pre zdravé vlasy a pôsobí ako prírodný vyživujúci kondicionér.

Vajcia

Vajcia sú plné biotínu (vitamín B7), ktorý podporuje rast vlasov a vo veľkej miere znižuje ich vypadávanie. Ďalej vlasom dodáva prirodzenú hebkosť a podporujú ich rast. Ďalšími významnými zložkami pre vlasy obsiahnutých vo vajciach sú omega-3 mastné kyseliny, bielkoviny, ale aj lecitín a selén.

Vlašské orechy

Orechy tiež obsahujú biotín, čím vlasy posilňujú, urýchľujú rast a zabraňujú ich vypadávaniu. Nachádza sa v nich tiež aj vitamín E, ktorý prekrvuje pokožku hlavy, tiež veľké množstvo omega-3 mastných kyselín a medi, ktorá udržuje prirodzenú farbu vlasu a ich lesk. A navyše sú zásluhou látky selén, obsiahnutej v orechoch, vlasy chránené pred slnečných žiarením. orechy_vlasske_16-11-2015

Zdroj foto: Shutterstock

Voda

A nakoniec, nezabúdajte na pravidelný a kvalitný pitný režim, pretože rovnako ako pokožka, i vlasy potrebujú dostatok tekutín i zvnútra. Bez toho totiž nedosiahnete správny vývin vlasov, ale naopak môže dôjsť k ich vypadávaniu a aj poškodeniu vlasového koreňa.


Prečítajte si aj tento článok:

Vlasy ako celebrita? Inšpirujte sa trikmi slávnych!