Muži, starajte sa o svoju potenciu. Takto predídete problémom.

Pre mužov je potencia niečo, čo robí chlapa chlapom. Nielen vekom sa stáva, že s ňou môžu nastať problémy. Erektilnou dysfunkciou trpí čoraz viac mužov. Treba si uvedomiť, že potencia nie je samozrejmosť ani doživotná danosť. Sexuálne zdravie si totiž treba budovať a udržiavať dlhodobo. Hoci potencia nemá nič spoločné s plodnosťou, pri dodržiavaní niektorých zásad môžete zvýšiť kvalitu oboch.

muz_potencia_12-2-2016_hlavny

Zdroj foto: Shutterstock.com

Eliminujte všetko škodlivé

1. Nevhodné oblečenie

Príliš tesná spodná bielizeň, nepriedušné a tesné spandexové materiály by sa nemali nosiť často a dlhodobo. Bránia voľnej cirkulácii krvi do oblasti slabín, čo môže poškodiť nielen erekciu, ale aj kvalitu spermií, hoci plodnosť a potencia spolu priamo nesúvisia.

2. Udržiavajte optimálnu teplotu

Myslíme samozrejme v oblasti slabín. Dlhé sedenie, pravidelný horúci kúpeľ, sauna, nosenie príliš teplého oblečenia – to všetko môže pôsobiť negatívne na erekciu.

3. Vyhýbajte sa jedom, žiareniu, pesticídom

Dlhodobé pôsobenie týchto škodlivých faktorov môže mať oveľa vážnejšie následky, ako stratu potencie, či plodnosti.


Prečítajte si tiež:

Muži, držte sa týchto rád a budete zdraví

Jedzte zdravo

1. Antioxidanty

Mnohé výskumy jednoznačne potvrdili, že pestrá strava zvyšuje potenciu. Mužom prospieva najmä vitamín C a E, ale aj koenzým Q 10. Snažte sa jesť veľa ovocia a zeleniny, čím farebnejšie kombinácie, tým zdravšie. Nezabudnite ani na celozrnné výrobky, chudé proteíny, nízkotučné mliečne výrobky...

2. Multivitamínové preparáty

Je dokázané, že v ovocí a zelenine podiel vitamínov z roka na rok klesá. Dnes to jednoducho bez doplnkov výživy ani nejde. Na trhu sú rôzne, aj také, ktoré sú špeciálne určené pre mužov. Dôležité sú vitamíny C a E, ale tiež selén, zinok a kyselina listová.

3. Obmedzte červené mäso a alkohol

Je dokázané, že zle vlývajú na potenciu a tiež znižujú počet spermií. Naopak ovocie, obilniny a morské plody ich zvyšujú.

Žite zdravo

1. Skoncujte s fajčením

Fajčenie, ba dokonca aj pasívne fajčenie, vplýva zle na celý krvný obeh, teda aj na potenciu. Vyhýbajte sa pravidelnému pobytu v zafajčených priestoroch a prestaňte fajčiť.

2. Nepreháňajte to s alkoholom

Nadmerné pitie alkoholu tiež negatívne vplýva na mužskú potenciu. Kým ženám jeden-dva poháriky pomôžu uvoľniť sa, mužom už malé množstvo alkoholu môže pokaziť intímne chvíle.

3. Obmedzte stres

Stres vplýva na potenciu asi najhoršie. Je totiž jedno, či je muž mladý alebo starší, stres je strašiakom každej spálne. Snažte sa stresy eliminovať, alebo aspoň učinne odbúrať. Metód, ako na to, existuje veľa.

4. Strážte si kilogramy

Áno, aj obezita negatívne vplýva na mužskú potenciu. Obézni muži majú veľmi často vysoký cholesterol aj krvný tlak.

5. Vyhýbajte sa drogám

Kokaín, marihuana, steroidy – ich pravidelné užívanie môže vážne ohroziť vašu potenciu.

6. Cvičte

Pravidelný pohyb výrazne napomáha aj potencii. Je jedno, akému športu sa budete venovať, dôležité je, aby ste sa mu venovali pravidelne aj vo vyššom veku. muz_cvicenie_12-2-2016

Zdroj foto: Shutterstock.com

Nebojte sa zájsť za odborníkom

Ak sa vám napriek všetkej vašej snahe nedarí tak, ako by ste si predstavovali, problém bude zrejme vážnejší. Určite stojí za to obrátiť sa na odborníka, ktorý vám dokáže prinavrátiť sexuálne zdravie efektívnejšie. Dôležité tiež je, aby ste sa pre jedno zlyhanie zbytočne veľa netrápili. Potencia totiž nie je len otázkou zdravého životného štýlu, ale aj toho, čo možno zbytočne nosíte v hlave.


Prečítajte si aj tento článok:

Muži, držte sa týchto rád a budete zdraví