Muži, držte sa týchto rád a budete zdraví

Veľa mužov sa s pribúdajúcim vekom obáva srdcového infarktu či iných nebezpečných ochorení. Netreba začať užívať lieky či iné medicínske „zázraky“, svoje zdravie si viete ochraňovať aj týmito dobrými radami zadarmo.

Muž s jedlom Zdroj foto: Shutterstock.com

Nezabúdajte na svoj nočný život

Mnoho ľudí si s pribúdajúcimi rokmi myslí, že je pre zdravie lepšie každý večer ostať v pokoji a obmedziť akékoľvek nočné akcie s priateľmi. Opak je však pravdou! Jedna štúdia z Harvardu zistila, že muži v 70tke, ktorí mali kalendár plný rôznych spoločenských akcií, mali nižšiu hladinu rizikových faktorov spôsobujúcich srdcový infarkt v porovnaní s tými mužmi, ktorí boli spoločensky izolovaní.


Prečítajte si aj:

Ako sa stať príťažlivým a charizmatickým mužom?

Buďte sexuálne aktívni

Nechceme vás nabádať k tomu, aby ste svoju partnerku nútili každú hodinu do spoločného milovania, no ejakulácia má pre každého muža svoje výhody. Muži, ktorí majú sex raz alebo dvakrát do týždňa, dosahujú vyššiu úroveň imunoglobínu A, ktorý chráni proti nachladnutiu a iným infekciám.

Doprajte si pobyt na slnku

Mnoho mužov si na dovolenke radšej ľahne do tieňa ako by mali vylihovať na slnku. V dôsledku toho majú potom nižšiu hladinu vitamínu D, čo spôsobuje vyššiu pravdepodobnosť vzniku srdcového infarktu.

Muž na slnku Zdroj foto: Shutterstock.com

Viac spánku, menej tuku

Vedci z univerzity v Standforde zistili, že telesný tuk je nepriamoúmerný dĺžke spánku. To znamená, že ľudia, ktorí spia pravidelne krátko, majú vyššiu tendenciu k naberaniu tuku. Krátky spánok sa totižto spája s nižšou úrovňou leptínu – hormón, ktorý potláča chuť do jedla, a s vyššou úrovňou ghrelínu – chemická látka, ktorá stimuluje chuť do jedla.

Masturbácia nie je škodlivá

Štúdia z jedného amerického časopisu zistila, že muži, ktorí masturbujú 21 a viac krát za mesiac, majú o 33% nižšiu pravdepodobnosť vzniku rakoviny prostaty. Zdá sa, že pravidelné „vyprázdňovanie“ môže pomôcť pri odstraňovaní rakovinotvorných chemikálií von z tela.


Nezabudnite si prečítať aj:

19 rád pre mužov ako byť ešte viac príťažlivý