Veronika Krúpa Nízlová radí, ako byť úspešný v každej sfére

Nájsť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom býva oveľa ťažšie ako sa to na prvý pohľad zdá. Mať rozbehnutú úspešnú kariéru, do ktorej ste investovali veľa času a energie vám zaberie väčšinu vášho voľného času. Stáva sa, že kvôli pracovným povinnostiam ponocujete v kancelárii alebo strávite víkendy v zahraničí.

Veronika Nízlová zdroj: Facebook

Kariéra vs. súkromie

Je to úžasný pocit ak sa vám plnia vaše plány, ale nemôžete zabúdať na rovnováhu vo vašom živote. Vaše telo a myseľ zvláda len toľko práce, dokým vás to úplne nezahltí a nestratíte popri tom osobný život, a nestane sa vám vaša práca aj vašim životom. Sú úspešné ženy, ktoré sú príkladom toho, že všetko sa dá zvládnuť, ak človek má svoj život pod kontrolou. Veronika Krúpa Nízlová je živým príkladom toho, že mať rozbehnutú kariéru a šťastný súkromný život sa dá zosúladiť. Prezradila nám, ako sa to dá všetko zvládnuť a ako triumfovať ako v práci, tak aj v súkromí.

1. Vypnite počítač.

Skúste sa vyhnúť prichádzajúcim e-mailom a menej dôležitým telefonátom po pracovnej dobe. Stíšte svoj mobil. Vibrácie si nechajte zapnuté len v prípade, že čakáte nejakú dôležitú správu a chcete byť dostupná aj mimo práce a počas víkendu. Stačí ak budete „mimo dosahu“ len na pár hodín. Tieto maličkosti vám dajú priestor na to, aby ste sa mohli naplno sústrediť na vašich najbližších vo voľnom čase. Možno počas týchto hodín strávených (aktívnym) oddychom budete natoľko inšpirovaná, že sa budete tešiť do práce a budete mať v hlave nové nápady a myšlienky.

2. Vymedzte si čas na rozprávanie o práci.

Ak si vymedzíte čas na to, aby ste sa s partnerom alebo priateľmi rozprávali o svojej práci, budete mať viac času na to, aby ste sa sústredili aj na dôležité veci vo vašom súkromí. Neťahajte si všetok businessu domov. Základ šťastného vzťahu stojí na dôvere, intímnych chvíľach osamote a láske. Nemusíte svoju polovičku zahŕňať do všetkých detailov, stačí ak mu len v krátkosti porozprávate, aký ste mali deň. Nezabúdajte na to, že váš partner nie je váš kolega (môže sa však stať, že pracujete v tej istej firme). Je to prirodzené , keď chcete zdieľať vaše úspechy, ale musíte si nájsť aj iné spoločné záľuby a hlavne musíte mať život aj mimo kancelárie. Dajte pocítiť vašim najbližším, že ešte stále sú u vás na prvom mieste.

3. Plánujte dopredu. A nerušte ich na poslednú chvíľu!

Najlepšou cestou na znásobenie radosti vo vašom živote je skĺbiť veci, ktoré vás robia šťastnými. Aj napriek tomu, že je vaša práca vaším vysnívaným povolaním a zároveň aj hobby, pohľadajte ďalšie koníčky, ktoré vás bavia. Môže to byť šport, cudzie jazyky, hudobný nástroj alebo len posedenie pri víne s priateľmi, je to pre vás prospešná aktivita, ktorá vás posúva nie len mentálne, ale aj osobnostne. Plánovanie narodeninovej oslavy vášho partnera vás môže ešte viac spojiť ako ste si mysleli. Nezanedbávajte spoločné aktivity a výlety.

Tieto tri dosiahnuteľné kroky, ktoré vás nestoja veľa úsilia, vám prinesú obrovské benefity čo sa týka duševného zdravia, vzťahov a osobnej spokojnosti. Zaslúžite si mať všetko, a niekedy je najlepším spôsobom to dosiahnuť práve „osekaním“ pracovných povinností.

Prečítajte si aj tento článok:

Soňa Skoncová vám poradí, ako sa udržiavať vo forme