Chcete sa dostať po pôrode do formy? Zatancujte si so i svojím bábätkom

Zobrazia sa vám dve čiarky na tehotenskom teste a váš život sa v momente otočí minimálne o sto stupňov. Prestanete myslieť na seba a všetky činnosti, myšlienky sa presunú na cennosť pod vašim srdcom. Je to úplne prirodzená reakcia.

Mama a dieťa Zdroj foto: Shutterstock.com

Po narodení vášho pokladu sa „svet točí“ okolo neho. Všetko robíte pre to, aby bolo ako v bavlnke, spokojné, zdravé, napapkané, čisté, pokojné a usmiate. Aj nad rámec vašich síl.

Mamičky si zaslúžia čas pre seba

Nie nadarmo sa hovorí „spokojná matka - spokojné dieťatko".

Ak si chcete venovať chvíľku času a vypnúť či prísť na iné myšlienky, zabudnúť na chvíľku na neustály kolotoč v domácnosti, máme pre vás možnosť, ktorá vám to umožní aj bez toho, aby ste sa vzdialili od vašej ratolesti.

Riešením je tanec

Pohyb je jedným zo spôsobov ako si zlepšiť náladu a načerpať pozitívnu energiu. Tancom sa viete dostať do formy aj hneď po pôrode.

Odborníčka na tanec Mgr. art. Anna Kališová vám prezradí cenné rady ako správne tancovať s dieťatkom už po pôrode, či s väčším dieťatkom v nosičoch.

„Som matka, manželka a dennodenne riešim chod domácnosti, aby všetko fungovalo ako má. Sama viem, že je to náročná úloha žien. A ešte náročnejšie je ukradnúť si chvíľku pre seba. Preto v súčasnosti učím mamičky, aby sa naučili nezabúdať na seba. Spojila som čas oddychu pre mamičky aj bez toho, aby nechali svoje dieťa v starostlivosti niekoho iného. Tanec je výborným prostriedkom na uvoľnenie mysle, posilnenie svalstva a načerpanie novej energie, ktorá je v období materstva nepostrádateľná“.

Pre mamičky je tancovanie s bábätkom určitým únikom od každodennej rutiny materskej dovolenky. Môžete tancovať kdekoľvek a kedykoľvek na akýkoľvek štýl hudby. Dôležité je však, aby ste tancovali správne.

Učiteľka tanca mamičiek s deťmi v nosičoch, potvrdzuje, že práve nosenie, vám umožní venovať sa sebe a zároveň mať dieťatko pri sebe. Tak ako uľahčuje každodenné činnosti, či starostlivosť o staršie dieťatko, umožňuje mamičkám byť v kontakte s inými mamičkami, kamarátkami, rodinou, nakúpiť si či len tak sa prejsť bez obmedzení.


Prečítajte si tiež:

10 tipov, ako byť zdravou a spokonou maminou

Príjemné chvíle strávené spolu prospejú nielen mamičke, ale aj dieťatku

Vybudujú si k sebe vzájomnú dôveru. Obrovským prínosom je to pre dieťa vo fyzickom a psychickom vývine. Vďaka neustálemu pohybu matky je stimulovaná nervová sústava a svalstvo, lepšie sa vyvíja jemná motorika, je dráždený vestibulárny aparát, čo u detí vyvoláva vestibulárnu slasť.

Tanec v nosiči umožňuje mať dieťa v tesnej blízkosti matky. Cíti vôňu, dotyky, dych, tlkot srdca, hlas, je pokojnejšie.

Mama s bábätkom Zdroj foto: Shutterstock.com

Nepodceňte zdravotné hľadisko

O nosení existuje mnoho článkov, avšak zdravotné hľadisko matky ako nosiacej osoby, je zanedbávané aj samotnými mamičkami.

S myšlienkou na pohodlie v prospech dieťatka nedbajú na ozývajúce sa bolesti chrbta, či migrény. Hrbia sa, ochabujú im svaly. Nesprávne uviazaný úväz na šatke, zle nastavený nosič. Automatiky sa tým postoj tela deformuje, čo vedie k spomínaným ťažkostiam. Veľmi si škodia.

Častokrát je však riešenie jednoduché. Dôležitosť treba klásť na správne držanie tela, správny výber a nastavenie nosiča, správne umiestnenie dieťatka, podsaďte panvu, stiahnite brušné svalstvo. Stačí málo a predídete ťažkostiam. Budete spokojná i vy sama."


Prečítajte si aj tento článok:

10 tipov, ako byť zdravou a spokonou maminou

Najčítanejšie články