Ako na angličtinu

Príspevok v téme: Ako na angličtinu
miamala

Ahoj
Veľmi by som sa chcela konečne naučiť po anglicky. Slovíčka sa bez problémov viem naučiť ale neviem stále dať dokopy vetu. Tak aj známky v škole som vždy nejak vylepšovala písomkami zo slovíčok. Ak máte nejaké rady ako sa dobre učilo Vám tak budem rada. Viem že najlepšie je vycestovať ale takú možnosť bohužiaľ nemám.

Ouyeah

Ahoj, ja si pamätám, že tiež mi išli dobre slovká, vždy ma napadlo ako prvého, keď bolo treba povedať cudzí výraz. Mal som síce nemčinu ale to je jedno. No a mal som problém s posluchom, s tvorením viet a prekladom niekedy. Teraz som sa dal na angličtinu a učím sa ju pomocou imitum metódy. Neučím sa tam slovká ale celé vety a frázy, pretože darmo je človeku vedieť milión slov keď nevie z toho poskladať vetu. Ani dieťa keď sa narodí sa neučí slovká, počuje rovno celé vety a frázy. Ďalší spôsob je pozerať filmy alebo najlepšie krátke videjká čo ťa zaujímajú a prekladať si ich a vyslovovať s titulkami atď :)
www.anglictina-bez-biflovania.sk

MiroSatel

Ahoj, no ja som prave naopak mal velky problem so slovickami. Hladal som po internete ako sa mam naucit slovicka rychlo, a hlavne natrvalo, a nasiel som kurz
www.speakingfriends.com

ktory teraz robim uz 2 tyzdne. Mal super recenzie na Facebooku, tak som bol ochotny vyskusat ho. A neolutoval som. Uz viem 500 slovicok, a asi 40 najpouzivanejsich fraz. V kurze je tiez gramatika a audio kniha, takze som super spokojny. Len aby som coskoro vedel tych 2000 slov, ktore maju!

Famous45

Ja ti poviem takto v skole prepadam zo vsetkych predmetov okrem matematiky a anglictiny na matiku mam talent. A anglictinu viem hlavne z filmov a serialov s titulkami . strasne vela tam chytis vselijake frazy a vsetko. Anglinu som sa nikdy neucil a ani nebudem a mam z nej naj znamky ;)

zuzula11

Ja ucim anglinu ... a poviem ti, ze su typy, ktore sa budu ucit vsetko z knih, robit cvicenia a nikdy tu anglinu nebudu vefdiet ... dokonca mam svokru, ktora zila 11 rokov v USA medzi Americanmi a aj tak nevie spravne tvorit vety... No suhlasim s Waterkou - pesnickami sa da vela, moja skusenost je, ze ked ziaci spievaju, maju mensie zabrany rozpravat ... Najlepsie by asi bolo vycestovat a zostat niekde v anglicky-hovoriacom prostredi aspon 2 mesiace. Alebo si najdi niekoho na chate, s kym si kde-tu poecas. Dolezite je nemysliet na to, ze robis chyby pri rozpravani, uvolnit sa a rozpravat ... Je o vsetko vecou cviku. Alebo este odporucam pozerat filmy v Aj, napriklad rozpravky ... Dat si anglicke titulky, pocuvat a citat ... Tak som sa ja skamaratila s anglictinou.