Ktore veci ste vypustili zo svojho jedalnicka?

jaja:)

malinovky a ine farbene vody...pijem iba mineralky caje ked tak tak ochuteny rajec...dovod: nechuti mi to :D vsetko mi prpada uz jak rozpusteny plast :D umelina:D este dzusiky su dobre hehe

fenix1

iste to stale plati ze vsetko s mierou,ale kazdy ma tu mieru niekde inde,resp.nevie odhadnut prijem a vydaj energie a potom to tu tak vyzera

Tessy06

no a môj dedo vo svojej celoživotnej štúdií zistil, že treba jesť všetko... a môj dedo, boha jeho, má 80 rokov, a ešte nás všetkých prežije

- mira

T. Campbell v Čínske štúdii porovnával stravu tradičných národov a moderných civilizovaných krajín. Tie civilizované ktoré trpia zhubnými degeneratívnymi chorobami majú stravu postavenú na živočíšnych tukoch a bielkovinách a rafinovaných cukroch. Tradičné vidiecke národy, ktoré na tieto choroby netrpia majú stravu založenú na nerafinovaných obilninách a rastlinných bielkovinách ktorých nejedia viac ako 10 %. Komisie v USA ktoré tvoria výživové doporučenia, sú pod vplyvom priemyslu, ktorý ovláda jednotlivých členov.

fenix1

paleo
tvoj prispevok o 15.22 bod 1
predpokladam,ze na ranajky si das uvareny zemiak
bod 2
cukor je vsade,tak netvrd,ze ho nejes

mne osobne to je jedno,som rad,ze som ti pobavenim sprijemnil nedelu

paleo

fenix, podla coho sudis, ze som "mimo"?

"ludom,ktori hazarduju takto so svojim zdravim,by som dal k uhrade vsetkych lekarov a vsetky vysetrenia."

- ako, ze ake vysetrenia a akych lekarov?

- ja nemam potrebu ti nieco dokazovat a hadat sa s niekym po internete, ale jednoducho nemas pravdu a riadne si sa sekol v celom tvojom prispevku. ale aspon ma to pobavilo, tak dakujem :)

- a este podotknem, ze si nemozes dovolit predpisat pausalne 60% carbs kazdemu, to je zasadny omyl.

- ad posledny riadok - nemam potrebu klamat o tom co jem, alebo nie. preco je nepredstavitelne, ze niekto proste neje chlieb a spol? skodi mi to, tak naco?

Uhlie - suhlas.

toto nie je nejaka nutricna poradna a ja predsa nikoho nenutim, aby jedol tak ako ja.

Ludia su rozni a jedia rozne, pomer makronutrientov je napriec zdravymi narodmi velmi rozny, povedala by som, ze pre zdravie sekundarny. Vzdy ide skor o kvalitu potravin.

ria5

fenix1
som rada, ucim sa spravne stravovat, ja ovocie jedavam maxim do 15 hod. kvoli cukru a k tomu ovociu si dam vlasske oriesky, al. mandle, - tie zdrave tuky (omega 6):))

fenix1

ria5
ok,este som zabudol,ale ved uz si to sama urobila,ze treba kombinovat vzdy bielkovinu a sacharid,ovocie a tuk a podobne
inac taky obed ja milujem,este trochu kyslej kapusty a acido

ria5

fenix1
si zlaty, diky za odpoved a pozriem aj ostane tvoje prispevky, zdalo sa mi divne vypustit z jedalnicka cestoviny, obilniny...dnes som ich mala prave na obed + cottage cheese:))