skratene slachy

Príspevok v téme: skratene slachy
kuk

Ahojte,
mam 20 rokov a od malicka mam problem so skratenymi slachami. Ked som chodila na ludove tance, tak som ich mala ako tak natiahnute (po case), ale uz niekolko rokov tam nechodim. Od vtedy citim ako sa mi stale skracuju a pripajaju sa k tomu rozne, aj ked mensie, tazkosti.
Neviete mi nahodou niekto poradit, co s tym? Chodila som aj na rehabilitacie, ale tie su kratkodobe, takze problem nevyriesili. Tento rok som videla ponuku na stretching, a tak mi napadlo, ze to by som mohla skusit, ale zatial som nenasla ziadne centrum, kde by ponukali nieco take. Nemate niekto radu? Vdaka

skratena

Ahojte.Tiez tu zacnem s mojim problem,ci mate nejaku dobru radu na mna vy,ked uz lekar nemal.Takmer pred rokom som mala uraz.Bola som i na ASK a chodila som na rehabilitacie,ale citila som,ze ma to dalej nepusti a nepovoli to.Mam v lakti skratene slachy a je to tak viditelne,ze mi zostala kriva ruka.Pred mesiacom mi lekar povedal,ze ma daju znovu do narkozy a natiahnu mi to,tak ako pri ASK.Kedze to bolo pred sviatkami,kazal mi prist o tri tyzdne,kde mi nasledne povedal,ze s tym uz nic neurobia a je to trvaly stav.Vraj hybnost mi staci,pokial nie som gymnastka,alebo nieco podobne.Ruka ma vsak bolieva a neviem,ci je postacujuca ohybnost,ktoru mam.Necitim sa pri nicom ista.Napriklad vylizt niekam a nieco dociahnut.Moj pohyb je obmedzeny.Pre nich je jednoduche povedat,ze je to postacujuce.Keby sa to stane im,alebo niekomu z ich rodiny,urcite by to postacujuce nebolo.Vybavili mi ako nejaku vec.Kto mi vie poradit,co s tym dokazem robit.Sama si uz radu dat neviem.Jednoducho laket nepusti.

chodidlo

darika - tak potom sorry, zle som pochopila, alebo si sa v tom komente len neuplne vyjadrila :)

nebola som nikde s tym...
vekom, no neviem, mam 24 :)
to sedave zamestnanie a nosenie podpatkou... moze byt.. ale mala som to uz aj počas školy a to som bola tzv. "botaskový" typ :)

darika

chodidlo
bola si aj u neurologa,reumatologa,ortopeda...?To moze mat kadejaku pricinu.A moze to byt aj vekom,
sedave zamestnanie,dlhodobe nosenie podpatkov...

darika

chodidlo
Ty si asi zle citala,alebo nepochopila.Ja som napisala,ci to ma potvrdene lekarom.Slachy sa neskracuju pri normalnom zivote z nicoho nic.Vsetko,co sa deje s telom,sa deje z nejakeho dovodu.Bud je to tym,ze tam bolo prilis vela pohybu na telo,ktory sa casom zmenil,alebo je to niecim,naco moze najst dovod lekar.Moze to byt aj dedicne.V pripade kuk,to bude najskor tym,ze zmenila pohyb a teraz to pocituje na slachach.Asi tak nejak som to myslela.A prave preto som jej ja,ako laik napisala,ze na to treba len cvicit a natahovat.

mirka 23

Nevidela som ešte, aby nikto precvičoval čisto strečing. Ked tak hladaj niečo s klasickým tancom pripadne nejaku gymnastiku. A s tvojim vekom to nema nič spoločne...a btw 20 rokov to nie je vela. Ja mam 24 a urobim špagat na jednu aj druhu nohu, na lavu dokonca aj cez... treba sa len sem tam aj roztiahnuť.

chodidlo

kuk - ja mam tiez problem so skratenymi šlachami a pre ostatných - ano, je to potvrdene aj lekarom... slachy skratene mozu byt a ano "len tak" ako sa pocudovala "darika" :)

ja mam skratene slachy na chodidlach, preto trpim denne krcmi. pred mesiacom som bola na prehliadke a vysetreniach rozneho druhu (vstupna prehliadka) a spomenula som aj moje caste krce v chodidlach a litkach a
pytala som sa lekarky, čo robit, aby som šlachy natiahla a aby som nemala take bolestive krce a poradila mi iba tolko, ze nemam nosit podpatky.. to je vse, co mi na to moz povedat - povedala... ale cvicenia, ci nejake centra...ee... nic nevedela poradit na to, aby sa mi slachy natiahli.. proste take su a take ostanu...

kuk - zrejme ale tvoj problem spociva len v tom, ze nie si ohybna, ako pri tancovani ludoviek...? tak to podla mna len a len stretching, cvicenie, vela pohybu...

kuk

ma to par neprijemnych dopadov, ktore netreba rozoberat.

Nepisala som, ze je to zavazne, ze je to len neprijemne, kedze zas mam 20 rokov. Jasne, ze nebudem ohybna ako predtym, ale zlepsit by som svoju ohybnost chcela.
Preto bola moja primarna otazka na to, ci nahodou niekto nepozna sposob ako roztiahnut slachy a hlavne miesto, kde by sa to dalo. A uprimne, viac spravim nieco, ked budem mat dane kedy a hlavne ked bude nejaky precvicovatel.
zaujimalo ma ci nahodou niekto nevie o nejakom klube a pod. kde sa robi cisto stretching.

mirka 23

Ty tncuješ a chceš povedať, že na treningoch nerobite strečing? To čo je za uroveň? Ved to je zaklad pre tanec. Ak si robila aj ludovky&, tak predpokladam, že vieš, ako sa maš rozťahovať...tak nenariekaj a každy deň sa natiahni... pozeraj telku v šnure, v rožtepe a bude dobre

darika

ty si bola mozno len zvyknuta na to,ake si mala telo ohybne.Teraz to citis,ako skracovanie,pretoze uz nemas ten pohyb,ktory si mala.Ja som kedysi tiez mohla dat nohy za hlavu a teraz ich dam len na nu.
Ten strecing je dobry napad.Ak aj nemas kde,existuje vela kaziet a cd a mozes to robit aj doma.