Hlieny

Príspevok v téme: Hlieny
Martin1992

Ahojte posledne dni ma dost trapi vykaslavanie hlienov, cez den vykaslavam take zeleno/zlte a rano ked sa zobudim aj take hnede hrudkaste.Mam este aj sople ale nejak extra uz nekaslem alebo co len tie hlieny, mozete poradit nejaky dobry recept na vykaslavanie hlienov (caj alebo nieco) a aj nejaky dobry sirup/kvapky z lekarne?
Dakujem kazdemu za rychlu odpoved!

RNG

Ucinna latka v cibuli je quercitin a toho odporucam pri alergiach, vzdusnych az 3 x 500 mg, co sa rovna mnohym cibuliam.
Rozne bylinky su hodne napomocne, ale kto chce naozaj silne prostriedky, musi siahnut za NAC(2 x 500 az 1200 mg) co je forma aminokyseliny, alebo/a enzym serrapeptazu (davka 3 x 120 000 IU) a samozrejme tiez oreganovy olej, kdeze hlieny sa vytvaraju obvykle na podnet nejakej nakazy/mikrobu a carvacrol v oreganovom oleji je silne antimikrobialny aj odhlienujuci zaroven.
Davka carvacrolu, najma v enterickych kapsuliach oreganoveho oleja(paliva korenina) je 3 x 200 mg, tak ako to najdete napr vo vyrobku firmy NOW, kde v kazdej 180 mg enterickej zelatinovej tobolke mate zarucene 100 mg carvacrolu.
Aj z roznymi bylinkami to telo vybojuje obvykle, len priebeh je o hodne dlhsi a poskodenie tela vacsie.

Methew

Ja mám tiež problém s vykašliavaním hlienov, ale každým dňom je to lepšie práve vďaka lacným bylinám. Veľmi dobrý je čaj zo Skorocelu Kopijovitého, Žihľavy Dvojdomej, Šalvie Lekárskej. Tiež mi pomáhajú ľahké cviky z jogy. Med s cesnakom je tiež bohovský. No včelí peľ má tiež veľmi pozitívne overené účinky na celé spektrum problémov a teda je účinný aj proti hlienom. A tieto veci keď sa skĺbia do kopy, do určitého pravidelného užívania, hlieny čoskoro pominú. Prajem skoré uzdravenie.

slivka8888

Ahojte, mám problém, fajčím od 13. neviem s tým skoncovať v poslednej dobe aj 30-40denne mám 23 rokov a teraz ma začalo pobolievať na chrbte aj plúca pri otáčaní do strán trupom. Dnes ráno som vypľula tmavohnedý hlien a v priebehu dňa mám stále hlieny, bez farby. Skor ma trápi ta bolesť. Mám ísť na pľúcne? Neopnú ma rovno do zadku? Máte s tým niekto skúsenosti? Je to vobe od cigariet? Ďakujem

Poradíte?

Kto mi poradí z vlastnej skúsenosti nejaký recept, na hlieny? Nos mám čistý, mne to zateká iba v krku. Vykašľať sa to nedá, iba prehltať. Som z toho už vyčerpaná. Alergiu mi nezistili a ani krčiar mi nepomohol.

stone

ahoj,poradim ti cibulový sirup na vykasliavanie hlienov,ktorý si pripravis tak,ze cibulu narezes na male kusky a budes ich ukladat do flaše tak,ze budes striedat vrstvu cibule a krystalového cukru.napln flasu čo najviac a nechaj postat.cibula pekne pusti stavu a tu potom jedz po lyžicke kazdu hodinu.z lekarne je dobrý sirup mucosolvan,ale je potrebné vybrat aspon dve flasticky a čaj je dobrý tymiánový.tiez je dostat tyminánový sirup,tak skus aj to.skoré uzdravenie!