Akné a čokoláda

maria15

pozor,tvoj problém nemusí byť čokoláda,ale kakao.skús zjesť napr.kakaový keks a pokiaľ sa aj z neho vyhádžeš,môže to byť kakao.myslím,že biela nič nezaručuje..sú to tiež nezdravé tuky a k tomu je tam aj sušené mlieko a ľudia s akné by sa mali mlieku vyhnúť,lebo môže až o 50% zhoršiť akné.

Jojojo

Mimi31, ja si čistím pleť každé ráno aj večer, dvakrát do týždňa peeling a ešte aj lieky od kožnej od kožnej. Takže to všetko ja viem, čo si napísal:). Ale ja sa po tej čokoláde vyhádžem ajtak..

Mimi31

Moja skúsenost s tymto je že čokoláda až tak moc neposobí na plet. Hlavne posobi to aka tá plet je či je masná alebo suchá alebo zmiešaná velmi na tom zaleži ako sa o plet staráme ako ju ošetrujeme. Pri mastnej pleti treba plet velmi často ošetrovat čistiacimi prípravkami, sú aj konkrétne na akné, treba použivat peeling velmi pomáha treba ho používat pred spaním je velmi dobrí.""

millli

Ja si myslim, ze to zavisi hlavne aj od typu pokozky, ci mozes alebo nemozes bielu alebo tmavu cokoladu. Ja napriklad hocikedy zjem sama na posedenie aj celu cokoladu, asi 50 az 80 g, ale plet mam normalnu. Vlastne ja si musim dat kazdy den cokoladu, je to moja droga, inak mam abstak, ale nemusi to byt stale velke mnozstvo. Niekde som citala, ze vraj cokolada nesposobuje akne alebo nie vo velkej miere. Za akne vraj mozu skodliviny a chemikalie okolo nas, zly vzduch, smog. Samozrejme, dedicnost.

Jojojo

tak myslim mliečnu, alebo taku nejaku fialovú:) s tou kravou:). Aj kožná mi povedala, že strava neovplyvňuje stav pleti, ale môžem mať takú reakciu na čokoládu. A ja bohužial mam

mate59

ak myslíš pod pojmom klasická trebárs mliečnu,žiadna sláva,alebo kvalitná s vyšším podielom kakaovej hmoty a kak. masla.

aluska

nikdy nebolo priamo dokazane, ze jedlo ma vplyv na plet...su jedinci, u ktorych sa to moze vyskytnut, ale je ich pomerne malo a nie je to pravidlo