prospieva manzelstvo?

jajka001_

manželstvo je o tolerancii, podpore, kompromisoch a vernosti, preto v dnešnej dobe má len malú šancu vydržať dlhšie

efe

ahojte, nechce sa mi čítať celú diskusiu ale zaujala ma otázka. Z mojej skúsenosti hovorím áno, neviem si predstaviť žiť sama a dokonca aj ten papier má pre mňa zmysel.Podľa mňa odmietavý postoj k manželstvu majú tí, ktorí majú nejakú negatívnu skúsenosť z minulosti napr. neúspešné manželstvo rodičov alebo vlastné neúspešné manželstvo, v tomto prípade tomu rozumiem a druhá kategória odmietajúcich sú podľa mňa vypočítavci a egoisti, ktorí si chcú ponechať svoju voľnosť a zadné vrátka na ubziknutie zo vzťahu, aby sa nebodaj nemuseli prispôsobovať partnerovi alebo sa v niečom obmedzovať.

Plastiqo

Manzelsvo nemoze za to ake je, za to si mozu ludia. Z mojej skusenosti...nevydavala by som sa mlada, ale by som si viac uzila zivot. Ale cas uz nevratim ;)

darika

shivan,
ale ked bude takto optimisticky vidiet ten zivot v manzelstve,je dost pravdepodobne,ze si ho bude vediet aj vypestovat.To,ako to pojde dalej,to bude zalezat uz na nom.Na takom cloveku ale vidno,ze by zene neublizil a vie su ju vazit.Je to jeho nazor,nemusis mu ho vyvracat a spochybnovat.Takych uz bolo,co boli hrdinovia a zrazu sa ukazala "ona" a bolo po reciach.

shivan

lost: to ze sa dvaja vezmu neznamena ze budu automaticky stastni tak ako symbol na prste tvojej manzelky nezarucuje ze tam ten "touch" s niekym inym neprebehne...

a tiez ze si ju zabezpecis na cely zivot? haha... to bol asi aj tak len vtip, ze? :)

samozrejme suhlasim s tym, ze je pekne mat fungujuci vztah a milujucu rodinu :)

jajka001_

podla štatistík, manželstvo prospieva na psychické zdravie, manželia sú spokojnejší,cítia sa vyrovnanejšie a žijú dlhšie. ale to sú staré štatistiky. dnes su ludia ini.

lost

shivan - vyhoda pre muza "ulovil som si a zabezpecil som si ju pre seba na cely zivot" :D
toto mi povedal jeden kamos o vztahoch.. (inac je hinduista)

Ono to moze byt celkom pekne, byt v manzelstve a mat rodinu.. Da sa celkom laho vyargumentovat ze je to len papier, ale ked uz tak, mozno ze to "len" papier je ale daleko vyssi level ako "hod si ma do priatelov vo facebooku", ak ten papier nema vyznam, tak ani slovo kamos,priatel,znamy a podobne..

uz len ten prsten na prste mojej manzelky by hovoril svetu "do not touch" (nieco ako "nechytat")..

netusim ake presne vyhody to ma, ale aspon nevidim ziadne nevyhody manzelstva, ak by niekto dokazal nejaku pripomenut, tak smelo do toho :P