Antikoncepcia, vrazda alebo nie?

bella12

Fialooooocka,
uspokojis sa s nasim nazorom? Aj keby tu boli vsetky zhodne nazory - ci uz za alebo proti, stacilo by Ti to, presvedcili by Ta? Sme len ludia, kazdy ma svoj nazor, svoje uvazovanie. Preco sa skor neobratit na niekoho vyssieho? Vies, ake je ucenie cirkvi v tejto veci, ale nie si si ista, ci je to aj ucenie Bozie, ci to On naozaj takto vidi.

Obavam sa, ze odpoved nenajdes na diskusnych forach, ale v tichu a samote pred Bohom. Preco nepolozit tuto otazku priamo Jemu? Ak hladas uprimne pravdu, neboj sa ho opytat ako dieta svojho Otca. On bude rad, ved uz v Biblii v zalmoch Boh hovori: Hladajte ma a dam sa vam najst. Mozno nie hned, mozno nie priamo, ale urcite Ti odpovie tak, ze budes vediet, ze to bol On. Ved aky dovod by mal tajit to, ak uprimne tuzis poznat Jeho pravdu a prijat ju, nech by bola akykolvek? Ved kto moze o zivote vediet viac ako jeho Stvoritel? Ved z Jeho ruk sme vysli ...

aluska

princip antikoncepcie je ten, ze blokuje ovulaciu, teda vajicka sa ani neuvolnuju z vajecnika...tak jak to mozte nazvat potratom??

farmaceutka1

cirkev potrebuje rozsirovat mnozstvo svojich clenov, preto odmieta antikoncepciu.
Ja HAK nepovazujem za prilis vhodnu metodu zo zdravotnych dovodov, je tam mnoho neprebadaneho, v kazdom pripade je to vsak metoda najspolahlivejsia.
Mimochodom, asi 50% oplodnenych vajicok (u zien, ktore HAK neuzivaju) sa neuchyti v maternici, cize najvacsi pocet "potratov" robi sama priroda.

jingles

no lebo oni zavrhuju akukolvek antikoncepciu pod heslom milujte sa a množte sa =) ale podla mna je to v dnesnej dobe troška nerealne aby dakto mal aj 12 detí neviem kde by ich dali a kto by ich živil =) a tiež sex pred svadbou a dokonca aj bozkavanie =) takže to nemôžeš skoro nič =) ale tak čo ja viem tak sa máš spovedať len z tých hriechov ktoré ľutuješ a ty ľutuješ že ju berieš?

meggy10

preboha ako mozes napisat, ze sa oplodnene vajicko nemoze usadit v maternici ked nedojde ani k ovulacii a vies co je ovulacia?

lienočka765

no takže HAK ma abortivny-potratový učinok...ak sa vajíčko uvolni a oplodni, nemôže sa usadiť vo vystielke maternice, ktorá je slaba. Tym dochadza k odideniu zarodku-potratu. Kedysi mala HAK len ten učinok, že zabranovala ovulacii, lenže ten nebol dostačujuci kedže k nej v mnohych pripadoch došlo. ak berieš HAK zo zdravotnych dôvodov nie je to hriech, to je iná vec. ale ak ju berieš umyselne aby si zabranila počatiu je to hriech a preto mal kňaz pravdu. rozhrešenie ti udeliť nemohol, kedže žiješ v stave hriechu a nechceš s nim skončiť...to vše odomna

josie

fialooooocka ja hak neberiem, verím v boha ale neverím v cirkev. Knaz by ti mal dať rozhrešenie, ved si sa prišla vyspovedať aby ti boli odpustené hriechy, alebo mýlim sa? A prišla si predsa z vlastnej vôle a úprimne lutuješ. Tak aký má ten kňaz problém? Je osobne zaujatý alebo čo? Choď za iným, on nemá právo súdiť alebo odsudzovať ťa, on má predsa zastupovať boha na zemi, nie sa na neho hrať.
a čo sa týka samotných názorov cirkvi, no keby sme ju vo všetkom slepo počúvali, tak žijeme ako v pätnástom storočí, nikam by sme sa nepohli.

usiko

farmaceutka, vdaka...je fajn, ze par ludi vie o com pise...

lluullu:

www.24hod.sk

...nechapem, ako logicky dojdes k tomu, ze HAK ma abortivny ucinok, ked nedojde k pocatiu, pretoze nedochadza k ovulacii....ako ja nechapem zmyslanie takeho typu.....to je akoby som napriklad nepoliatim pody zabila rastlinku, ktora tam nerastla, ale MOHLA vyrast...to je chore.....

farmaceutka1

Bezna Hak pokial sa uziva pravidelne, nema abortivny ucinok, nakolko antikoncepcny ucinok je zabezpeceny tym, ze zabrani dozretiu vajicka a jeho uvolneniu, cize ked nie je vajicko, nie je ani embryo.