mamka- zrela na psychiatra?

Príspevok v téme: mamka- zrela na psychiatra?
lyzicka

Moj problem je takyto: mamku mam velmi rada, vzdy mi rada pomoze, porozprava sa, ak treba, ked idem domov na vikend zo skoly, vzdy sa pyta, aku specialitu mi ma prichystat, ludia ju beru ako milu a vysmiatu osobu. To by nebol problem. Ale to , ako sa z jednej minuty na druhu dokaze zmenit na taku prisernu, priam nebezpecnu hysterku, to ma uz trapi. Uz dvakrat mi hrozila, ze ma vyhodi z domu. Medzi tymito jej "zachvatmi" boli, samozrejme, dni, kedy bola ku mne mila ako anjel. Zrazu nastane nejaky impulz, vacsinou nepodstatna kravina a jej "nalada" sa obrati o 180 stupnov. Uvediem priklad: ukladala noviny do zberu a medzi ne pchala aj nejake obaly, ktore boli plastove. Take umele baliace papiere. Povedala som jej, ze ten zber znehodnoti, ak tam bude davat taketo veci. Ked som ich chcela z tej kopy vytiahnut, rozzurila sa ako nepricetna. Zacala po mne vrieskat, ze ma vyhodi z domu.
Iny priklad: Dnes som si pozicala jej mysku od pocitaca, lebo svoju som zabudla na intraku a potrebovala som ju (podotykam, ze byvame spolu, takze som ju odniesla len do vedlajsej izby). No ked to zistila... toto bol asi jej najvacsi hystericky zachvat, aky som zazila, nepustila ma k slovu, stale len opakovala, ze ona mysku potrebuje (mimochodom na Bubble shooter), bola cervena ako paprika, oci jej isli vyskocit z jamiek, ani ma nenechala vysvetlit, ze jej ju vratim, ze ju potrebujem len na nejaku pracu do skoly a ze ju necham, nech ona navrhne, o kolkej si ju mozem pozicat, ze sa prisposobim. Zas mi hrozila, ze ma vyhodi z domu.
Normalne sa bojim, aby nedostala infarkt. Ale urcite viem, ze taketo jej reakcie nie su ani nahodou adekvatne situacii. Co mam robit? Co si o tom myslite? Zas, nemozem jej povedat, nech ide k psychiatrovi, lebo by sa rozzurila este viac

ivanka89

nie nieje závislá, to bola v kuchyni ked som sa jej pýtala či ideme. s tými klúčami si ma asi zle pochopila, ja som bola v izbe, a ona to hovorila nahlas tak som to počula...som sa jej neospravedlnila, nič som jej večer ohladom tých klúčov nehovorila.

jajka001_

no ja by som to riesila rovnako, ked nejde, tak nejde...ale ze otec takto v pohode to vezme...to je na tom pc zavisla? ze nevnima ked sa jej pytas? a celkovo ta komunikacia, mate problem, no...je mi ta luto...to s tymi sekmi, by si mali vyriesit medzi sebou...problem je asi medzi rodicmi, tak to vyzera...asi uz dlho
a ci by som sa jej ospravedlnila? ved si jej povedala ze si nevedela ze je vonku, jej reakcia sa mi zda neprimerana

ivanka89

ako na to reaguje otec?? ten je kapitola sama o sebe. mám brata a sestru, ktorí majú svoje rodiny, brat čakajú druhé bábätko, dnes sa ma otec opýtal, že čo plánuje s bývaním (brat), ja na nho pozerám, ja:prečo sa to mňa pýtaš? T: a koho sa to mám opýtať umyvadla?? Ja: nie opýtaj sa to konkrétnej osoby, ked tu bude... T: radšej sa nič neopýtam, lebo bude zle......tak toto je môj otec, hrôza, on mi ani ako otec nepripadá, na problémy sa nás neopýta, len o robote hovorí. teraz mama čaká, kým sa jej ospravedlním, nebavíme sa spolu, ale ja neviem ani za čo sa jej mám ospravedlniť :(, nemám ani pocit viny, že by som jej neako ublížila, alebo vynadala.....mne to tu všetko leze na nervy, otec mame nedáva peniaze na šeky dôvod dáva (ved aj ona zarába), tak ich pýtam ja, mne dá a ja platím šeky,všetko ide cezo mňa, som normálne psychicky vyčerpaná, nebaví ma to tu. by som chcela vedieť váš nazor na to ako by ste vy reagovali na to s tým autom, som ju volala 3krát, nešla potom volala ona mňa som nešla, ved ked sa jej nechcelo,tak na čo pôjdem.

janka24

Teda, ked toto povie vlastná mama, že s nou budeš zažívat peklo...kvoli klučom v dverách?
Niekedy to može byt tak, že si na tebe ventiluje svoje problemy...

ivanka89

ahoj lyzicka chápem ťa, ja mám doma podobný problém. Mňa to totálne nebaví stále niečo počúvať od nej..v pondelok som prišla večer zo školy sadla som si a mama sa ma spýtala či mi môže naložiť zemiaky, naložila mi dosť tak som jej povedala, že toľko nie, trochu menej, ona pozrela na mňa hodila lyžicu a kričala, že tak si nalož sama, čo som už múdra, som prišla z trnavy? pritom som to normálne kľudne povedala..nechápem, a dnes okolo tretej som s ňou chcela ísť tetu (jej sestru pozreť) mama bola pri pc, ja tiež a okolo trištvrte na štyri si zmyslela, že kedy chceme ísť, tak som sa rýchlo obliekla, tato mi vytiahol auto z garáže, som za ňou prišla a pýtam sa jej ideme už?? ona že nie, nechce sa mi..som sa jej to ešte ale dvakrát opýtala, ked nie tak nie, otec išiel schovať auto..o chvílu sa ona mňa pýta, ideme teda?? ja, že nie nejdem, (v zúrivosti som povedala druhýkrát môžeš čakať) na čo ked sa ti nechce. neišla som, odvtedy sa nebavíme... a teraz večer som prišla z vonku klúč som nechala v zámku, otec prišiel z vonku a som nevedela, že mama bola preč, tak prišla a nadávala, že toto nech si zapamatám, že odteraz budem s ňou žažívať peklo...pritom ja som nevedela, že nebola doma, keby že viem,tak tam nenechám pichnuté klúče..ja už nemám silu takto s ňou byť, nebaví ma to proste, vyčerpáva ma to, stále niečo vyrýva...

valeria mln

lyzicka, nepisala si na ine forum o mamke v suvislosti s miernou nadvahou a chudnutim?

Podla toho co pises tuna to sedi aj na na tamtu temu ale vlastne je to jedno.

Pozri odit z domu jednoducho sa odstahuj na nejaky cas ale s tymze ste stale kamosky a ze ti na nej zalezi atd. len ze sa chces odreagovat alebo jednoducho skusit na vlastnu past ako ti to samej pojde. Ostan vikendy na internate s kamoskami ale jej brnki ze ako sa ma atd.
Izoluj sa.

potom s nou budes v jej dobrych naladach ked ma zlu jednoducho jej pekne povies ahoj a pojdes prec a takto ju mozno prevychovas. Asi by bolo riesenim byt od nej nezavisla aby ta nebrala ako samozrejmu vec.

lyzicka

delphia, az teraz som si vsimla tvoj prispevok. Ano, je v prechode, ale ide o to, ze ona toto robi len predo mnou. K ostatnym je mila. Ked mi prvykrat vykricala, ze ma vyhodi, tak som si myslela, ze to povedala v zlosti, ale ze to tak nemyslela, ale ked to povedala uz druhy krat, tak neviem, asi ma uz fakt nema rada.

jajka001_

ty ju poznas najlepsie, vies ze na niektore veci je obzlast citliva, tak sa tym situaciam vyhybaj alebo im predchadzaj - ked si nieco pozicias, hned jej to povedz napriklad, skor ako sa sama vytoci, nehovor jej co ma robit, len jej navrhni ze by mohla nieco urobit inak