už neviem ako ďalej

Príspevok v téme: už neviem ako ďalej
priroda32

mám mamu alkoholičku. už som vyskušala všetko aby s tým prestala. už ďalej nevladzem každý deň je opitá robí bordel,nadáva, vyhadzuje ma z domu.skušala som to po dobrom aj po zlom.radšej sa zabijem ako takto žiť celý život. sme normálna rodina,ale otec o tom že mama pije neviem tak ju nemozem dat na protialkoholicke.ma niekto s tým skusenosti? dakujem za všetky odkazi.

priroda32

klara5: dakujem velmi pekne za odpoved. mas pravdu ja mam uzasneho priatela za to ake trapenie mam doma. dakujem je to pravda co hovoris.

klara5

prepáč nové myšlienky ma napadnú až po odoslaní

pre každého boh alebo osud vybral iní dym, no pre teba vylosoval tento

môj otec neustále bil mamu, ale ešte nie
som schopná o tom písať ani hovoriť

klara5

nie každí vie pochopiť tvoj problém na jednej strane je opitá, zlá matka a na druhej strane puto teba a mami, ktoré pomaly ale isto oslabuje a možno po čase sa pretrhne úplne. môj názor je taký, že za všetko je raz zaplatené, v tvojom prípade dúfam a prajem ti, že plácu dostaneš ty v podobe toho čo ťa urobí šťastnou v tvojom živote zato aké trápenie máš. spomeň si, že nie si sama, prvá a ani posledná na svete s takýmto problémom

miama

gardenia viem presne ako sa citis.prezila som si to s mamou a sestrou ale jej sa to tiez nedotklo tak ako mna.Otec bol s mamou rozvedeny a vsetko bolo na mna.to co sme si prezili vieme pochopit iba my...
priroda32 ak mozes tak sa zbav toho bremena lebo tvoje vnutro bude na tom coraz horise ver mi.tym,ze odides sa oslobodis.
drzim paste...

gardenia

Plačem, keď čítam túto stránku, lebo sa mi znovu vybavujú veci z môjho života. My sme
sa tiež upínali na otca, spočiatku tiež o tom asi nevedel, lebo od rána do večera bol pracovne z domu preč a my deti sme si museli so všetkým poradiť samy.Bol na vysokom poste v dedine, o to to bolo horšie. Nič sme mu nepovedali, nedokázali sme to. Mali sme nejakú blokádu, zábrany o tom hovoriť, hanbili sme sa. Keď otec na to prišiel, zatváral mamu do pivnice, bil ju a my sme všetko videli, počuli. Mama prisahala, sľubovala, že už nebude piť a nebude robiť hanbu, všetko zbytočne. Otec ináč nebol zlý, na nás nikdy nezdvihol ruku, ale myslím, že bol nahnevaný a bezradný a akoby podvedený. Ja som bola najstaršia v tej dobe a ja som mamu musela zastúpiť - postarať sa o svoje sestry. Dodnes mám zábrany o tom všetkom hovoriť, ak , tak len so sestrami. Ani mojim deťom som to dlho nemohla povedať,až keď boli dospelé a aj tak mi s tým musel pomôcť manžel, lebo ja som stále len plakala a nemohla povedať ani slovo. Moje sestry to až tak duševne nepostihlo, no mňa veľmi. Asi preto, že všetka zodpovednosť bola na mne. Pred 3O-4O rokmi to bolo oveľa horšie, ináč sa na tento problém pozeralo a nedalo sa veľmi kam ujsť. Bolo to ťažké. Dnes by som to určite riešila odchodom za prácou do zahraničia.
Všetko toto som už mala uzamnknuté v duši, ale táto diskusia ma dostala. Rady by mali dávať len tí, čo niečo také zažili, ostatní to v žiadnom prípade nemôžu pochopiť ľudí, postihnutých takýmto nešťastím.
"Príroda", prajem ti, aby sa ti podarilo vyriešiť tento problém, nepozeraj na nikoho, uteč , lebo neskôr budeš ľutovať.
Maj sa pekne.

miama

priroda32

nemyslim,ze tvoj otec to nevidi lebo v jednom 3izbovom byte to citi musi byt aj na mame vidiet.Mozno sa tak iba tvari,mozno sa hanbi o tom vobec rozpravat.Napr.ja som sa o tom s nikym nerozpravala lebo som sa hanbila za svoju mamu.

miama

pripajam sa

Ja som s mojou mamou alkoholickou zila dost dlho a mozem povedat,ze kto nezazil nemoze sa presne vzit do toho cloveka,ktory to s nou alebo s nim prezival.Ale naopak moze velmi podporit tu osobu.A co sa tyka toho,ze ci to citit tak vsetkych mozem ubezpecit,ze ja som to citila uz pri vychadzani z vytahu a tak som vedela presne co ma caka ked otovrim tie dvere a mozem vsetkym povedat nebolo to nic prijemne.Prosim vsetkych aby to svojim detom nikdy neurobili.Poznaci ich to...

priroda32

gardenia: dakujem za radu,viem ze len ten co to zazil moze posudit a pomoct.budem sa snazit odíst co najskor. dakujem velmi pekne.

nieje to citit z nej.mama nepije kvoli ocovi.len by ho to velmi sklamalo lebo sa velmi snazi zabezpecit rodinu a to zmlatil som tak nemyslela ale neviem co by sa stalo keby t zistil urcite by ho to velmi nahnevalo,ze mama pije bez priciny.nikdy na nas nebol zly.jedine on nas drzi vsetkých po kope. dakujem ocko,ze ta mam.