Čierne bodky

Príspevok v téme: Čierne bodky
anitta

Chcela by som sa opýtať, ako ste sa zbavili tzv.čiernych bodiek? Mám zmiešanú až mastnú pleť, vyskúšala som už všelijaké prípravky, no najmä na nose ich mám skutočne veľa, čo ma veľmi hnevá... Keď som si ich vytláčala, ešte som si to zhoršila (aj napriek tomu, že som si miesto vydezinfikovala) a asi to nemá ani zmysel, keďže ich mám také množstvo.Začala som si ich prekrývať púdrom no dosiahla som presne opačný efekt... Viete poradiť nejaké vyskúšané prípravky alebo ,,recept" ako sa ich zbaviť?? Skutočne by ste mi veľmi pomohli!! :D

MarioMaser

Nepoužívaj na to púder, čierne bodky sú príčinou nahromadenia baktérii na pleti, ktoré sa zlúčia a spraví sa bodka, niekdy vyrážka. Nevytláčajte si ich aj ked sa to dá vy si vytlačíte látky ktoré su na ceste proti tej čiernej bodke. Ked si vytlačte vyrážku tak zmizne, ale čierne bodky maju svoje vírusy v tmavom mieste na pokožke, čiernej bodke.
Jediné a najužitočnejšie riešenie je umývať si často pokožku mydlom alebo aj alpou. Musíte to nechať dezinfikovať.
Smejem sa strašne ked vidím tie reklami od rôznych výrobcov krémov z hrudkami....:D

luciaaa77777

mne celkom pomohla kozmetika vichy, mam problematicku plet, pory mam na Tzone upchate asi vsetky.. ale tato kozmetika to trochu zjemnila..

zu17

zial, bodiek sa neda zbavit natrvalo len tak... je to vsetko o tom, aku mas strukturu pleti (bezporovita, alebo viditelne pory). Pri vacsich poroch je potrebne si ich pravidelne osetrovat - cistit (kozmeticka, alebo doma, ale nezabudat na dezinfekciu), nepouzivat prilis mastne kremy a makeupy, ktore ti pory rychlo zanasaju, plet cistit samozrejme rano a vecer, naparovat sa napr. 1xza tyzden, maska tiez 1xtyzdenne. Pory sa zevraj zmensia po mikrodermabrazii a pravidelnych peelingoch. Velkost porov je jednoducho dana! :-)