Krivá chrbtica!!

Príspevok v téme: Krivá chrbtica!!
bejby22

Dobrý deň. Mám taký problém, že mám krivú chrbtibu, nie ako skoliózu, ale guľatý chrbát, z boku vyzerám podľa mňa hrozne, c´tim sa s tým zle a mám aj koli tomu málo sebavedomia. Brucho vonku, hlava s krko dopredu... keď sa vystriem, je to lepšie, ale dlho sa tak neudržim...čo mám robit, dá sa to dost rychlo zmenit? Prichádza leto a dosť sa hanbím len tak v tričku...:(
Prosim pomozte mi.Dakujem.

zuzula12

Ja mam skoliozu a zaroven vypuceny zadok ... no cvicenim som si velmi vylepsila drzanie tela a teraz ma uz chrbat neboli a ani nevyzeram krivo. najviac co mi pomohlo bolo chodenie s knihou na hlave. vazne, zacal s tym moj dedo, ked som bola pubertacka - nutil ma denne chodit 30 min po dome hore dole. Neskor som sa cvicila aj ja. este je dobra aj fit-lopta - skus si na nu sadnut k telke a vydrzat pozerat spravy ... :-)

Barboritta

bejby, sú rôzne cvičenia na vystretie chrbtice a správne držanie tela..stačí sa len informovať.. už len samotné spoločenské tance napríklad.. ak sa tomu človek venuje automaticky sa naučí chodiť vystreto.. ak nemáš vážnejší problém, ako napríklad tá skolióza, nerob vedu.. s ňou by to už bolo horšie, pretože môže dochadzať k deformácii orgánov..