Mam reflux, ako ho vyliecit?

Nvm

Neviem či to bol menši reflux alebo nie, na silvestra som vypil a zjedol vela sladkeho tak som mal take palenie záhy a kyslo v ustach a grgalo sa mi. Možno mi nebudete veriť, ale keď som si spravil prípitok 40% pravej vodky, tak to prestalo. Nehovorim že teraz sa tu musíte opíjať, ale chcem sa spýtať či to boli príznaky refluxu alebo nie.

xbeatrixx

Dobry den včera som sa dozvedela že moj 5 ročny syn ma reflux čo to je poriadne neviem len to že zo žaludkom bo už tri roky ma casto nadchu a kasel ma slabu imunitu.Dostala som strach.Objastnite mi čo ma čaka a či sa ta choroba da aj vyliečiť uplne.Dakujem

azeroak111

jajka ma podla mna pravdu ja mam refluc podla tychto priznakov asi 5 rokov a liecim sa na to iba asi 4 mesiace ja verim ze sa ztoho raz dostanem ale neni to fakt lahke lahsie sa choroba da ziskat ako sa jej zbavit a ked to chces prirodzeneou cestou si myslim ze je najlepsie jedavat pomalsie bez stresov nie hltat ale prezuvat a dodrziavat dietu mne to dost pomohlo klop klop napriklad som zistil ze ekd jem v klude ma uz zaha skoro vobe nepalieva klop klop a tiez aj kasel mam len obcasne oproti tomu ako som maval ale ak by som to nedodrziaval sa mi to moze vratit pretoze ta potvora mi ide smerom do ust pravidelne a aj do nosa cize musim vysmrkavat vsimol som si ze pri chodzi ked som vonku a dlhsie chodim mi kyselinka pribuda stale viac a viac ma niekto s timto skusenost dakujem :-))))

delphia

m4tQ na zaklade "zbezneho" vysetrenia sa duodenalny reflux nemoze diagnostikovat. jedna vec je podozrenie a druha je potvrdena diagnoza. a tu sa da potvrdit iba na zaklade gastroenterologickeho vysetrenia, ktoreho sucastou je aj gastroskopia.

ja som mala potvrdenu tuto diagnozu + zapal pazeraka cca pred 3-4 rokmi. uzivala som Helicid, Controloc a Ganaton. je pravda, ze priznaky sa liecbou potlacili, ale cele moje trapenie bolo vysledkom zvyseneho dlhotrvajuceho stresu v tom obdobi. akonahle jeden vyrazny stresor pominul, moje tazkosti ustali celkom. som uz vyse 2 rokov bez liecby a tazkosti.

jajkafr

m4tQ
asi myslíš Gastroezofageálny reflux... ten sa nedá zistiť len tak pri zbežnom pozretí pacienta... na jeho zistenie existujú vyšetrovacie metódy, ale na základe príznakov sa dá vysloviť podozrenie na túto diagnózu... no a čo sa týka liečby tá je doživotná a nepoznám človeka, ktorý by sa z refluxu vyliečil úplne... ja mám 20 a reflux od kedy sa pamätám... raz je to lepšie inokedy horšie... dôležité je dodržiavať diétu, a režim pacienta s refluxom to znamená jesť pravidelne v malom množstve cca 5 - 6 x denne, tesne po jedle najlepšie do 2 hodín po jedle nevykonávať zvýšenú fyzickú aktivitu, nepredkláňať sa, nerobiť stojky, neležať a tiež nejesť testne pred spaním, pretože vtedy sa strava zo žalúdka vracia do pažeráka a do ústnej dutiny najlepšie... tiež je dobré spať vo zvýšenej polohe popisuje sa až v 40° uhle... ak by si mal záujem o bližšie info o diéte pri refluxe nechaj tu na seba mail

m4tQ

jasne ze viem co je to reflux, inak by som tu nepisal, a to ako som zistil tak mam kamarata doktora a on ma zbezne prezrel a povedal ze je to reflux.