Zápal očného nervu

Príspevok v téme: Zápal očného nervu
nitrak

Zdravím, chcel som sa spýtať aké máte skúsenosti s liečbou- po akom čase sa vam napravil zrak, ake vitaminy ste pouzivali a v akych davkach proste vsetko co vas napadne. Dakujem. Ja mam intrabulbarnu neuritidu a stav sa akosi nezlepsuje.
----------------------
Zápal očného nervu (retrobulbárna neuritída) www.zdravie.sk

Tomas12345

Ida racova :

Ten kurkumín by som jedol radšej v prírodnej forme než v tabletkách, lahsie sa to vstrebe potom do tela. Dobré je aj protizapalova skorica, cibula, cesnak, skúsiť postupne vynechat mucne jedla a denne deci mrkvovej stavy.

Ida racova

Zdravim. Neviem či ešte funguje toto fórum ale skúsim napísať.diagnostikovali mi zápal očného nervu dnes som dobrala posledný prednison nepomohlo ,zdá sa mi že vidím horšie ako pred týždňom.surfovala som po internete a našla som túto stránku tu radíte čo treba na to užívať tak som si zakupila serrapeptase ,250000spu,omega 3 1000mg kurkumiin s bioperinom nie lebo majú len 300 mg tak by som sa chcela opýtať kde kúpiť ten kurkumiin 875mg.chceka by som poprosiť ak by ste mi poradili aj užívanie týchto vitamínov aby skoršie zabrali.za odpovede vám vopred všetkým ďakujem.

Ria74

dobrý večer
vedel by mi napísať niekto , že pri zápalu zrakového nervu ako rýchlo nastúpila choroba a následná strata zraku ?
ma poštipla hmyz v exotike , následne na to 8 den to chytil zrakový nerv. postupne to prišlo v priebehu č4-5 dní , bolesti neboli veľké , skôr tupá bolesť . potom nasadili v nemocnici infuzie , antibiotiká boli nasadené až 5 deň od hospitalizácie , keď som už stále horšie videla.
zápal začal po antibiotiká ustupovať , beriem prednison 30 , + antibiotiká Klacid - Entizol , ale zrak sa nejako nezlepšuje .
Po nasadený ATB bolo zlepšenie zraku, ale to ustálo na jednom bode , vidím cez flaky na pravé oko, a ani sa to nezlepšuje.Všetky vírusovy (chlamídia , tox...a 8 ďalších) mám negatívne. MR taktiež.
dúfame , že je to od štipnutia, ja aj CRP som mala stále v norme .. .len ten zrak sa nezlepšuje ....

Monika21

Áno. tieto debiliny čo do nás pchajú ale asi dávajú z nejakého dôvodu. Mne neprišli na to z čoho to mám. Ale bolesti mi naozaj ustúpili jedine s týmito liekmi. Fakt je to humus a neberiem ich dobrovolne. Ale fľak mi stále aj po tejto dlhej liečbe neustupuje. Takže buď dlhodoba liečba ako ma na začiatku upozornili... 6mesiacov a viac...

Lion564

Ten zapal musi predsa nieco sposobit, nie ?

Pokial mate negativne MRI, VEP, EEG tak stoja za tym bakterie, viry, parazity. Najcastejsie chlamydie, ale i dalsie. Lekari Vas nebudu liecit, iba napchavat PICOVINAMI, takze liecba je vo vasich rukach.

Monika21

AHOJTE.
Ja mám taktiež skúsenosť so zápalom. Už od mája tohto roku sa to so mnou ťahá. 2-krát som už bola v nemocnici s neskutočnou bolesťou hlavy. V máji som bola hospitalizovaná na neurológii-dávali mi solumedrol a potom som do augusta brala prednison.Neprišli mi na to z čoho to mám, ale vráto sa mi to v septembri.Náhle som ochorela.Štyridsiatky teploty.Následne zápal spojiviek. Úplne som prestavala vidieť na oko. Znovu ma začala bolieť hlava. Na očnom mi povedali, že nechápu a že sa mi zrak zhoršil o 4 a pol dioptrie za jeden deň. Znovu hospitalizácia,ale v Tatrách na dva týždne. Znovu solumedrol a následne nasadený prednison. Teraz prednison 15- tka už pomaly klesajúca dávka. Ale od začiatku až do teraz stále vidím na oko zle.Síce bolesti ustúpili,ale vidím stále sivý fľak. Nevedia mi povedať,či sa mi vráti zrak. Doktori sa mi vyjadrili, že to môže byť trvalé poškdenie nervu a môže sa stať, že už nikdy neuvidím normálne. Nie je to nič príjemné
Je tu niekto, komu sa zrak nevrátil? Ďakujem

Lion8641

Ahojte, zapal ocneho nervu sposobuju najme virusy a taktiez aj bakterie ako borelia s koinfekciami, chlamydia a mykoplazma. Treba to vyliecit uplne nestaci preliecit inac budete trpiet po cely zivot !!! A hlavne neverit lekarom ze sa jedna o SM/RS a podobnu picovinu a brat na to protizapalove lieky. Totiz SM/RS nieje, je to iba vymesel, kryci nazov neliecenych chronickych infekcii. Sam som si tym presiel. Diagnostikovali mi SM/RS, velmi ma bolievalo za ocami, na mri som mal vela lozisk, podla kriterii mc donald splnajucich kriteria. No mam pozit. borelu, plazmy i chlamy + viry snad vsetky a dlhodobre branie atb + antivirotik + imunoru s polyoxom som sa z toho dostal, oci nebolia, ocne nervy v poriadku, lezie nepribudaju. Takze tak :)

vlocka0071

ja som mala tiež zápal zrakového nervu,bola som hospitalizovaná,na kortikoidoch a potom na prednisone,zápal mi ustupoval len veľmi pomaly cca7týždňov.Podstúpila som MR kde sa zápal potvrdil 10mm,ale žiadne škvrny na mozgu sa nenašli.Som rada,že som ok veď som videla len na 30percent oka.

monika12345

ahoj, ja som bola hospitalizovana v nemocnici v MT 13. februara 2016 s retrobulbarnou neuritidou ( lave oko) , zrak sa mi uple vratil do 1,5 mesiaca :) ( nezistili u mna sklerozu multiplex) trpezlivost to chce, proste bola som s toho uz na nervy .... uzivala som Milgammu N 3x denne, vitamin E, Tanakan (na predpis) a jedla som vela cucoriedok ;)

Gabi1994

Dobry deň, moj priatel ma problem z nefokrvenim ocneho nervu a kvoli tomu zle vidi. Momentalne sa nachadza v nemocnici, bol na MGR infekcnom, plucnom, krcnom, internom, na vsetkych moznich vysetreniach a vsetko v poriadku. Na internete som citala ze to moze mat nieco spolocne aj z pecenou. Viete niekto nieco poradit? Dakujem