Ktoré potraviny sú sacharidy a ktoré bielkoviny?

Daduska13213

...delená strava nie je diéta, ale životný štýl ... ak prestaneš, tak priberieš späť ... schudla si síce 15kg, ale keďže ju zasa "držíš", tak si asi po jej "vysadení" pribrala s5 ... =)vysaď sacharidy, prestaň jesť bielu ryžu, zemiaky a namiesto toho si daj zeleninu a doobedu ovocie, z ktorého budeš mať prírodné sacharidy a pôjde to =)

fukimuki

Matamata,ak si taky moc mudry,tak radsej porad a tie vtipne poznamky si kludne nechaj pre seba toto je forum,co znamena,ze si tu ludia radia a ak sa Ti nelubi tema,tak tu nepis zbytocne.

verkave

ahojte, stravujem sa podla zasad oddelenej stravy. hlavnym dovodom je to, ze chcem schudnut tych 5 kg, ale tiez papat zdravo.zatial to robim len 2. tyzden, mam lepsie vlasy, plet aj nechty. vaha sa mi vsak zasekla, nie a nie schudnut. nerozumiem tomu, pretoze delim poctivo. neviete cim to moze byt sposobene?

mimochodom, tuto dietu som uz v min. drzala a schudla som 15 kg. je to super. preto sa cudujem, co sa deje.

0vecka

www.laco.lead1.eu - podla mna naj je najst si v tabulke hlavne podla chuti a nie tak ze toto ma vela bielkovin to budem teraz jest :) za par tyzdnov to budes mat v krvy

A-Z

sway., dikes :)
Niekedy si uz ani neuvedomujem, ze ked je niekde spomenuty syr pri chudnuti, je jasne, ze nie tucny a dotycnemu o to jasnejsie, ze si treba dat namahu zorientovat sa v tom, ktore to teda su; tie tucne a nevhodne, tie nizko-/polotucne syry - vhodne. V takom a onakom mnozstve (prip. vyssi "level", orientovat sa v kalorickych hodnotach, ratat, vazit)... hmhm :)
Hold, nic co clovek chce uspesne dosiahnut, ani tie najbanalnejsie veci, sa nedaju ziskat bez aspon zakladnych vedomosti.

sway.

A-Z si dala namahu a to co by sa lenive baby docitali aspon na 100strankach o chudnuti zhrnula.Ja len doplnim samozrejme pozor na mnozstvo a tie syry brat s rezervou.Taky hermelin hmm:-)))

A-Z

Presne, nedaju sa uplne odlucit sacharidy od bielkovin, pretoze este aj vacsina ovocka obsahuje malinkato, ale predsa aj bielkoviny, podobne zelenina, vlastne temer vsetko obsahuje aj - aj.
To, co odporucaju nielen vyzivari, ale povedzme aj treneri je: doobeda prevaha sacharidov, poobede a vecer prevaha bielkovin. T.j. nie "len" ale "prevazne".
No a velmi "zo siroka" niektore typicke potraviny oboch skupin:
Sacharidy: Chlieb, pecivo (celozrnne), cestoviny, ryza, zemiaky, ovocie, strukoviny (obsahuju aj dostatok rastlinnych bielkovin), ovsene vlocky, med a hlavne cukor v podobe sladkosti a kolacov sem patri, samozrejme tiez, ale to
je hadam jasne, ze v diete nie.
Bielkoviny: Maso, ryby (a vyrobky z nich; v diete uprednostnovat chude, netucne), mliecne vyrobky (jogurt, tvaroh, mlieko, acidko; biele a neochutene vsetko/, syry a vajcia.
V praxi to znamena, ze na ranajky, desiatu, obed mozes sacharidy = napr. chlieb so sunkou a zeleninou, ovsene vlocky s jogurtom a ovocim, maso s ryzou a salatom, no a v tych odpoludnajsich hodinach, na olovrant uz len maly kusok chlebika, knackebrotu s cottage syrom alebo tvarohom + zelenina, a vecera len bielkovina so zeleninou, napr. miesany salat s tuniakom.