Sjogrenov syndróm

Bea 1

Ahojre Miri a Jana_SS ,
ako čítam, nik viac nepíše o Sjogrenovom syndróme. Mne ho nedávno potvrdili na ortopédii. Moje príznakyy? Bolievajú ma kolená, mám sucho v ústach až to páli, neustále sa cítim unavená a vyčerpaná. Chodila som kade-tade po vyšetreniach, zistili mi veľmi malé vylučovanie slín, sĺz a všetkách , teda aj pohl. a potných žliaz. Pri vyšetrvaní slín mi vstrekli kontrastnú látku (v auguste) a moje telo sa z toho nevie spamätať. Teraz ma začalo bolieť v pravom bedrovom kĺbe,. Predtým ma boleli len kolená. A som z toho zronená, lebo som celý život športovala. Aj keď mám 52 rokov, chodila som nepravidelne v týždni behávať a teraz som ako krivuľa. Učím telesnú a keďže pracujem s ment. post. ľuďmi musím cvičiť aj ukážky cvikov aj s nimi. Takže sa hrozím ako to v tomto šk. roku zvládnem.

Jana_SS

Ahojte. Zistili mi v tychto dnoch primarny Sjogrenov syndrom, zatial nikoho osobne s touto diagnozou nepoznam a pocula som ju teraz prvy krat. Nebyvaju nejake stretka ludi s rovnakou diagnozou, aku mam ja? Predpisali mi Plaquenil. Mate prosim Vas niekto skusenosti s tymito tabletkami? Ake ine doplnky (vitaminy, mineraly) by som mohla uzivat? Niekto mi poradil Wobenzym, Koenzym Q10,...Je vhodne pridat, resp.vylucit nejake potraviny z jedalnicka? Zatial suche oko ani usta nemam, len nosovu sliznicu, zdurenu slinnu zlazu, suchu kozu,pripadne flaky na rukach, pobolievanie zaludka, slabost,...Velmi pekne dakujem.

ivetk

radca - mononukleozu synovi nezistili, neviem či sa to da bežne zistiť pri vyšetrení u alergológa, na kontrolu má prísť na jeseň, liek zodac čo mu predpísali neviem či bude dostatočný, nakoľko po mesiaci brania nedošlo ku žiadnej zmene zdravotného stavu napriek sústavnému upratovaniu a praniu na zníženie množstva roztočov.Mačky na dvore dnu nechodia, tak to by mu snáď nemalo škodiť.Máme ešte zajaca v dome, to ale neviem či sa alergia na mačaciu srť týka aj zajaca. Všetko dobré prajem.

radca

Ivetk,

nezistili u syna mononukleozu? Vtedy byvaju zvysene monocyty.Posilovanie zoslabuje imunitu.Lepsie je plavat,alebo behat.

RNG

ivetk, CD19 antigen reguluje hlavne tvorbu B lymfocytov. Ake su poterebne hladiny, o tom zatial je len plno domnienok, nie solidne dokazy, takze to by som nebral ako zavaznu vec.
Monocytoza je zvyseny pocet monocytov(biele krvinky leukocyty), z ktorych sa v tkanivach podla potreby vytvaraju rozne makrofagy+aktivne cistice a nicice mikrobiaslnych nakaz.
Samo o sebe to nie je skodlive, ved je to nasa obranna armada, ale moze to signalizovat, ze v tele je nejaky problem a pre to kostna dren tieto monocyty produkuje v zvysenom mnozstve.

Hyposiderinemia je znizene mnozstvo zeleza v krvi, to sa da velmi lahko napravit spravnym doplnkom, kde su vsetky potrebne zlozky, na tvorenie hemoglobinu, napr
www.doctorstrust.com
Samozrejme produkty, kde je zdroj zeleza je roznofarebna hrdza(ferrum oxid) bez potrebnych vitaminov su viacmenej neucinne.
Rozne vzdusne alergie oslabuju telo, prerusuju spanok a to celkove prispieva k vycerpaniu(kruhy pod ocami=zly spanok)
Na vzdusne alergie odporucam Quercitin(2x500 mg), vitamin C,( 3 gramy), bromelain(2x600 gdu)boswelin(2x500 mg) a podobne.
Na potravinove alergie okrem vyhybaniu sa urcitym potravinam(hlavne mliecne produkty a mucne s obsahom lepky)sa daju pouzivat rozne enzymi, ktore zaroven cistia telo. Inac vytvaranie extra monocytov moze byt aj dosledok potravinovej alergie, napr z mliecnych produktov, alebo zamorenia organizmu plesnami a kvasnymi infekciami(kandidaza)
Na to tu temy uz boli.

ivetk

radca - nepíše sa tam o wobenzíne konkrétne, len na laktózovú intoleranciu sa píše že chýbajú enzýmy, inak je to tam pekne popísané, zrejme ide o môj prípad

ivetk

RNG - ďakujem, chcem sa ešte spýtať na syna, zistili mu redukované CD19, ľahkú monocytózu, hyposiderinémiu, oslabenie celulárnej šp. imunity, alergiu na srsť mačiek a roztoče, predpísali mu Zodac. Chlapec je unavený a stále má tmavé kruhy okolo očí, zvykol chodiť do posilovne a kupoval si L-lyzín, vtedy mu bolo lešie. Ak máte voláku radu k tomu neustálemu praniu a upratovaniu, budem vďačná.