Vztah - nevera

Príspevok v téme: Vztah - nevera
titus

Myslite, ze v dnesnej dobe sa da byt cely cas stastny v jednom vztahu? Akoze clovek nepotrebuje hladat ine dobrodruzstva pomimo? Nejak snad totiz nepoznam par okolo, kde by to tak bolo a ti ludia by boli spokojni aj po dvoch rokoch :) Vacsinou to medzi sebou len hraju (comu tiez nerozumiem) a i napriek tomu spolu zostavaju alebo sa teda aspon normalne rozidu.

peter25

Nevidim dovod cely zivot hladat nieco nove. Zial su aj taki, co potrebuju hladat stale, neodsudzujem, ale uz som sa raz s takou osobou stretol v pristave menom vztah a skoncilo to fiaskom. Skoda, ze nam nad hlavami nesvietia napisy monogamny/na a poligamny/na. Je jasne, ze clovek stretne za zivot ludi, ktori su mozno krajsi, zaujimavejsi, vtipnejsi nez ta osoba s ktorou sme ´´do toho skocili´´ ale byt ako pes co obskoci kazdu fenu len preto, ze mu to kaze pud, to radsej nie. Ja osobne za seba mozem povedat, ze podviest by som nedokazal...akaze som ja len ovca.

titus

doubledog: to je zaujimavy nazor :) resp. sa neda povedat ze by existoval diametralne odlisny model co by fungoval lepsie :)

doubledog

myslim, ze existujuci stav je najlepsim riesenim rozporu medzi roznymi silami - medzi pudmi, emociami, rozumom, pohodlnostou, pragmatizmom, kulturou.
je to akasi rovnovaha, kompromis, ktory prinasa najvacsi uzitok pri najmensich stratach.

sway.

perlorodka ja suhlasim a s tym co pises nemam najmensi problem.Ide skor o to,ze si hlboko presvedcena,ze vztah s jednym partnerom je spravny.A toto presvedcenie vychadza zo silneho vplyvu nabozenstva a kultur - nic ine sa ani nesnasim tvrdit.
Takemu arabovi ani na um nepride,ze je "nemoralne" mat viac zien.
A ako dosledok tychto "kulturnych neprirozdenych noriem" je u nas tak casta nevera.Proste kvoli istym vyhodam potlacame pudy,ktore obcas zvitazia:-)(jedine co som odpozorovala je,ze prave tie nizke a prekvapivo aj vysoke vrstvy sa spravaju viac podla svojho chcenia ako podla spolocenskych noriem a tam je vidiet,co je cloveku prirodzene).
PS:homosexualita je z casti geneticka (prave preto,ze tito jedinci sa rozmnozuju,logicky pribudaju).Boli na to myslim publikovane aj studie,u muzov genetika zohrava rolu v cca 50%.

perlorodka

sway, veľmi rada ti odpoviem. Samozrejme, že ma doteraz priťahovali aj iní muži a tiež stále budú, to sa nezmení a nepopieram, že je to v nás dané geneticky, ale my sme ľudia, mysliace bytosti a práve preto sa nemôžme chovať ako zvieratá, ktoré sa držia len svojich potrieb. My ako ľudia to predsa dokážeme ovládať a práve to nás stavia, či presúva do toho obrazne povedané, ďalšieho levelu. Na druhej strane sa málo zabávame, teším, smejeme, spontánne uvažujeme, lebo nás brzdia predsudky, ale to ešte stále neznamená, že máme byť partnerovi neverní a skúšať to aj na iných. Keď už si začala o tej homosexualite, tak je tiež daná genetikou? No zbohom, tak potom čo spôsobuje v súčasnosti takú degeneráciu ľudí, že je čoraz viac homosexuálov? Muži majú problémy s erekciou, ženy časté mikózy a iné ochorenia, homosexuálne páry nemôžu plodiť deti....to vyzerá že spejeme k úspešnému zániku :o)...prepáč, to len tak na okraj veci. Súhlasím, že si vychádzala z vlastného pozorovania a máš pravdu, každá spoločenská vrstva je dôležitá a hodnotná, ale stále nesúhlasím, že život v polygamii, je len zo strachu skúsiť niečo viac a niečo nové. Skúšajte to nové s jedným partnerom a ručím vám za to, že to je nenahraditeľné.

lost

To je divne, a existuje len nizka, stredna a vysoka, alebo aj velmi vysoka a ultra vysoka? :)

"Podľa EÚ SILC bol v roku 2008 priemerný ekvivalentný disponibilný príjem na Slovensku 483 eur na mesiac,"

toto je co si mozu odlozit z platu ?