Trhanie neprerazených osmičiek

Príspevok v téme: Trhanie neprerazených osmičiek
xyx

zubarka mi povedala, ze mi uz rastu osmicky (mam iba 14 T.T ) ale este sa neprerazili von. su este pod dasnom, ale ze na nich v ustach nemam miesto a uz mi aj tak ostatne zuby trochu posunulli (budem musiet nosit rovnatka T.T) ze ich treba dat co najskor vytrhnut , toz prereraz dasno a surovo ich vytrhnut. Chcela som sa spytat c tym ma niekto skusenost, e mu trhali este neprerazeny zub?
na vela strankach som citala ze trhali uz prerazene zuby , ze to potom bolelo tak tyzden a hojilo okolo 3 tyzdnov. ale nikde som nenasla ako to je ked ten zub sa este nevytlacil von.
prosim ak s tym ma niekto skusenost ... naozaj sa bojim....hlane nejakeho zapalu alebo tak :(

alibi

takto mi trhali jednu, vobec to nebolelo, 3 dni opuch inak uplna pohodicka odchadzala som vysmiata. dasno mi potom zasil. nepamatam kolko som platila ale nie vela.

tinuš

ja som bola ťahať posledne dve osmičky prave včera, a chvalabohu už mam všetky za sebou.. nosim strojček, aj preto mi zubarka odporučala dať ich "vonku" aby sa mi potom znovu nepokrivili.. a prebiehalo to asi takto.. doktor mi dal injekciu, počkala som asi 2 min. a potom sa to začalo.. tiež som radšej mala zatvorene oči, pre svoje vlastne dobre :)
celkovy zakrok trval asi 30-40 min., nebolo to priliš bolestive, len tie dalšie dni trochu.. napríklad mne nepomaha ani ibalgin :/ len si na to prikladam lad, a pijem džus cez slamku...
tiež som nemožem usmievať, pretože to ešte trošku boli.. ale radšej si to pretrpieť teraz ako niekedy v dospelosti, prip, v tehotenstve, a to by bolo o to bolestivejšie..

držim prsty :)

sweat

No takže mam aktuálnu informáciu o tomto probléme.
Môj problém : 4 osmičky (3 osmičky - zle rástli tzv. do ďalšich zubov /vodorovne/, 1 osmička bola OK)
Keďže som mal strach zo zákroku a neskutočny dávivy reflex, tak som požiadal o anestéziu čiže uspatie a vykonanie operácie. Nato budete pravdepodobne potrebovať psychologicky posudok, na ktorom som bol aj ja. Poistovňu mám DOVERU a neplatim som si nič, ani hospitalizáciu. Keďže som z Košíc, tak som bol prijatý na stomatochirurgicke oddelenie deň pred operáciou, s tym že som mohol jesť len do 18hod a piť len do polnoci. Ráno som sa zobudil, prišla lekárska vizita a povedali mi, že mám čakať a že si po mna príde sestrička, čakal som asi 40min cca. (našťastie som bol druhý v poradí na operačnom liste). Sestrička mi priniesla tabletku (náladovku), ktorá ma odburať stres atď, no mne zjavne nepomohla . Pamätam si ako som išiel na operačnu sálu a rozpraval sa s anestoziologom. Spýtal sa ma načo som alergický a ja v strese som mu odpovedal, že na púpavu, tak a mali o zabavu postarane . Potom som sa zobudil vedľa operačnej sály, krv som mal asi všade, tiekla mi z nosa aj z úst, keďže som mal pri operícii v krku kanilu a v nose neviem ako sa to volá . Po 20min ma odnášali hore na izbu, kde som prišiel v celkom dobrej nálade, mal som infuziu proti bolesti, opuchu. Prvý deň som preležal, keďže ked som sa postavil tak som skoro spadol na hubu . Až večer som išiel na záchod pomaličky . Na druhý deň som sa zobudil krásne, sestrička mi do infuzie zase dala lieky proti bolesti a už som pobehoval po nemocnici. Na tretí deň som bol pustený domov, s tým, že o týždeň mám prísť vybrať stehy. Najhoršie natom asi všetko je, že som bol riadne opuchnutý a musel som si prikládať ľad každých 30min aby to odpuchlo a hojilo sa. Asi týždeň musíte jesť len kašovité jedlá a vyplachovať usta s čistou vodou a umyvat zuby (dodržiavať hygienu). Keď som prišiel domov bol som napuchnuty, ale už to pomaly opadá a teraz mam na sanke modriny žltej farby, ktoré tiež pomalý ale isto miznú. Ešte pripomeniem, že keď som prišiel domov, tak som žil 3 dni na Ibalgine a Novalgine, lebo tá bolesť bola neznesiteľna, ale bolo to preto, keďže som mal dosť veľký problém, keďže mi tie zuby ležali a sekali mi do sanky, takže viacej ma boli sanka ako tie rany, aôe už je to v pohode.
Nakoniec by som chcel napísať, že sa netreba báť, ale čím skor (keď vám to je odporučane) tak ísť na tento zákrok, lebo to proste musíš , lebo tie zuby pracuju a keď sa dobíjaju je to neznesiteľné.

Dúfam, že som niekomu pomohol, keďže pred operáciou som hľadal nejaké podobné info ako som napísal tu, ale nenašiel som nič iné, len to že je to neskutočna bolesť atď, same sprostosti, dá sa to zvladnuť a určite to zvladnete aj Vy.

dankaka

tak ja tiez pridam svojuj skusenost :)
lavu spodnu 8-cku mi vyberali vcera, straasne som sa bala, mala som dokonca zapalene dasno okolo nej, nebrala som preventivne ATB co sa vraj bezne predpisuju vsetkym a zubok, teda jeho vrchna plocha bola prerezana asi tak z 1/3. Prebiehalo to asi takto: dostala som injekciu, 5 minut som pockala v cakarni kym zaberie, sadla si do kresla, zatvorila oci (pretoze vidiet vsetky tie nastroje som naozaj nepotrebovala :)), 10 sekund mi tam robil cosi cimsi vrcavym (myslim, ze cistil ten zub od dasna), potom vzal klieste, potiahol a zub bol vonku. Pocas celeho toho som necitila voobec nic, ziadnu bolest, len strach. Akurat mi to privelmi krvacalo a neslo to zastavit tak mi supli injekciu (do zadku - uplne nebolavu:)) na zastavenie krvacania. Cestou domov som sa stavila este u mojej zubarky, ktora mi nakazala prist, vraj ked neberiem ATB, da mi na to aspon ozon nech sa to riadne vydezinfikuje. Prisla som domov a cakala a cakala a cakala, kym prestane ucinkovat injekcia a dostavi sa ta preukrutna bolest, ktoru vsetci opisuju, bola som na nu pripravena. Ale kde nic tu nic, injekcia presla a mna to vobec ale vobec ale vobec nebolelo, ani kusok. Ani mi to neopuchlo. Neviem preco. Hned ako som prisla od zubara davala som si na to kazdu chvilku lad az do vecera. Okrem toho som si kupila homeopatika pouzivane pri chirurg.zakrokoch (namiesto tych ATB) Arniku a Chinu, zacala som ich brat 2 dni pred zakrokom plus este teraz 3 dni po plus Celaskon 3x denne tiez 2 dni pred az doteraz.

Vcera som samozrejme nic nejedla, nie ze by som nemohla, len som sa bala aby sa mi do tej ranky nieco nedostalo a nezapalilo sa to. Len som pila cistu prevarenu vodu slamkou (rano som si pripravila za krcah repikoveho caju ale zubarka mi poevdala, ze nic take, len vodu, tak som ju radsej posluchla). Inak jasne, ze na dotyk to trochu boli, ako kazda ranka, ale cudujem sa, ze fakt len malo.

Tento prispevok je urceny hlavne vam vsetkym, ktorych to este len caka a bojite sa a len dufam, ze vas ostatnych, ktori ste nemali take stastie ako ja a pisete, ze vas to bolelo som velmi nevyprovokovala :))

drzim palce, aby vsetky do buducna vyberane zubky sli von tak lahko ako mne a aby vas to nebolelo a dobre sa to hojilo, naozaj nema zmysel sa vopred bat, zubari denne vytrhnu tisice osmiciek, vsetci to preziju, vacsina ludi o tom ai nevie, inych to mozno trochu boli, ale urcite sa to da prezit. Drzim vam vsetkym palce a myslite pozitivne :))

lenca45

Aj mne trhali neprerazene osmicky, odporucam cim skor. Pri jednom mi zubar az pri trhani zistil, ze sa zub pomaly nahlodaval nespravnym rastom do kosti, co mohlo sposobit zlomenie sanky... Sice to poboli, ale da sa to zvladnut, lepsie ako pokrivene zuby, ci ine komplikacie.

alusinka

To prezijes, operacia boliet nebude, to budes mat pusu umrtvenu... A radsej nech ti to vyberu teraz, ako by ti to malo neskor robit neplechu ;)

Sice nebudes moct par dni poriadne papat, ani sa poriadne spat, lebo ta to bude boliet, ale tak, je to pre tvoje dobro ;)) Na bolest su tu lieky od bolesti ;) drzim palce..

nananat

mne takto vyrezavali uz 3 osmicky...
no tak prezit sa to da ale je hrozne... ti to opichaju,mas to umrtvene...ale aj tak... a hlavne to je neprijemne potom...