Hereditárna motoricko senzorická neuropatia

Príspevok v téme: Hereditárna motoricko senzorická neuropatia
lenka25

Ahojte, prosím potrebujem pomôcť. Práve som sa dozvedela veľmi zlú správu. Môjmu synčekovi, ktorého s manželom čakáme diagnostikovali z plodovej vody, že zdedí po mne moju chorobu - HMSN - typ Dejerine Sottas. Ja mám túto chorobu od narodenia a nejako som sa s ňou naučila žiť, ale teraz keď mám bojovať za ďalší život je to iné. Som z toho naozaj veľmi nešťastná a veľmi by som sa potrebovala porozprávať s nejakým odborníkom, alebo s niekým kto má rovnakú diagnózu ako ja, pretože nikoho iného okrem mňa s takýmto ochorením nepoznám.

Domča

Môj manžel toto má tiež, lenže jemu sa dedičnosť nepotvrdila, čomu neverím, pretože má to aj jeho sestra a babka mala tiež veľmi podobné problémy. Mám z toho nervy, že medicína tak pokročila a nenašli sa vôbec žiadne metódy liečby. Má niekto ešte skúsenosti s touto chorobou? aké problémy Vás trápia? môj manžel má 27 rokov a momentálne ho veľmi pália nohy, samozrejme aj bolia. Hlavne v noci, cez deň, keď pracuje, zabudne na tú bolesť.

ivanalexej

Ahoj lenka25, našiel som Tvoj príspevok. Ja som zdedil HMSN taktiež po matke. Dedí sa to z matky na syna a z otca na dcéru. Príjemný deň ivan