Nová, prirodzená hormonálna antikoncepcia - konečne

Príspevok v téme: Nová, prirodzená hormonálna antikoncepcia - konečne
miruso

Verim ze su aj veselsie temy no celkom ma zaujma tema antikoncepcie, a to nielen ako vec "bezpecnosti" mojich oblubenych aktivit ale tiez z hladiska zdravia mojej lepsej polovicky. No a tento tyzden som sa na nete docital, ze existuje nejaka nova antikoncepcia, ktora obsahuje telu prirodzeny hormon, co ma zaujalo, lebo sa mi to zda super novinka. Moja draha o tom napriklad vobec nevedela a ja som sa k tomu dostal cez google, uplnou nahodou. Ak zistil som, ze tato nova antikoncepcia je k dostaniu uz aj na Slovensku. Absolutne nechapem preco sa o tom viac nehovori, ved ide o skvelu vec.
Rad by som sa tymto podelil o informaciu aj s ostatnymi, ved zdravie je len jedno a mali by sme ho chranit, obzvlast ak ide o nasich blizkych.

milusca

krtko, na trhu bola len velmi kratko, to sa uvidi az po case, ci je dobre znasana... Prirodzene je len prirodzenie:)

akinom007

Pradepodobne sa jedna o Qlairu, pretoze to je momentalne najnovsia antikoncepcia s tabletkovych HAK.
Nech tu antikoncepciu "zmodernizuju" a vylepsia akokolvek stale su to predsa len hormony!

lioness_01

bohužiaľ, celé je to len reklama... ani Qlaira, ani žiadna iná hormonálna antikoncepcia nemôže a nedokáže byť prirodzená... žiadny hormón umelo dodávaný nemôže byť prirodzený, pretože už len samotný fakt, že je synteticky vyrábaný dosť odporuje jeho "prirodzenosti"... jeho zloženie sa zatiaľ najbližšie zo všetkých doteraz vyrobených podobá tomu , čo produkuje prirodzene ženské telo, avšak, to ešte neznamená, že je to to isté a pochybujem, že niekto by dokázal vyrobiť absolútne identicky ten istý hormón ... :/ takže je to len marketingový ťah, v podstate povedali polovicu pravdy a niektorý si hneď myslia že je to "prírodné, prirodzené, a rovnaké ako produkuje telo".

inak je fakt chválihodné, že sa miruso zaujíma o takéto veci, klobúk dole, väčšina chlapov má ťažko na saláme, čo ich partnerky dávajú do seba každý boží deň...

ale skutočne, nie je to nič prírodné ani nijaké prirodzené - syntetické hormóny nikdy nebudú telu prirodzené...

krtko-lampa

milusca vsetko je biznis aj predaj rozkov. Aj na nich sa zarabaju miliony ;) ...

Mozno je o generaciu lepsia ako ostatne, ale "uplne prirodzena" asi nebude ;) ale aj o generaciu lepsia je asi dobre znamenie ;) ... moj nazor mozno sa mylim ;)

milusca

Vsetko je len jeden biznis. Hlavne s tabletkami. Firma Bayer, ktora vyraba aj Clairu na nej zarobila za stvrt roka $443 milionov. Pekne, vsak? To, ci je bezpecnejsia nez yasmin alebo yaz je polemika. Ak by si chcel pre partnerku naozaj prirodzenu antikoncepciu, nasadil by si si kondom a neriskoval jej smrt uzivanim hak. Vies napriklad, ze hoci Evra, naplastova hak ostava na trhu, uz sa na nu nerobi reklama, pretoze zapricinila mnoho smrtelnych tromboz? Pre a proti si kazdy musi zvazit. Ja hak neuzivam uz stastnych 6 rokov a neplanovane dieta nekocikujeme. Ide to aj bez toho.

klaudina

...nasla som to, mal si pravdu, nadpis je 'Ženy chcú čo najprirodzenejšiu antikoncepciu'...mila zienka,ked som videla na fotke tej gynekologicky ten interier,asi nerobi charitu:) no a vyjadruje sa o qlaire (aj ked tam neni spomenuta ale je to jasne) hodne lichotivo, ze...'je to vysoko efektívna tabletková antikoncepcia...ktorá obsahuje...ten istý ženský pohlavný hormón estrogén, aký produkujú vaječníky ženy v plodnom veku...je to skutočná revolúcia na poli hormonálnej antikoncepcie'...no musim povedat kamoskam co som spominala ze uzivaju qlairu ze co to vlastne uzivaju,ako ich poznam tak to moc neskumali, lebo teta doktorka predpisala a hotovo...dik miruso za tip a celkom ma pobavilo to tvoje hodnotenie italianov,trefne...

miruso

Dik za postrehy. Cital som o tom ako som spominal na nete, konkretne na antikoncepcia.com a tiez som nasiel taky rozhovor s jednou talianskou gynekologickou na oZene.sk, uz som zabudol ako sa to volalo, nieco ako "zeny chcu najprirodzenejsiu a." alebo tak nejak. Ta gynekologicka tam aj pekne vysvetlila ze ako vlastne posobi tak prirodzena antikoncepcia a vselico ine. Nasiel som si aj webku tej gynekologicky, vola sa A. Graziottin (ova), celkom slusny kader, staci pozrit na tu publikacnu aktivitu. Ja poznam Talianov celkom obstojne, oni si vzdy vyberaju to naj, to je jedno ci je to dizajn, moda ci auta, a ked chce byt clovek povazovany za dobreho doktora, musi byt hodne vzdelany a hlavne musi mily dottore vediet co vo svete leti, co je spicka, a potom si moze zapytat slusny honorar. To iste tam plati o advokatoch, umelcoch a pod. Ak si teda tato Talianka pochvaluje antikoncepciu s prirodzenym hormonom, tak isto na to stavila svoje renome, co mi staci.

klaudina

neviem preco sa mi to zopakovalo...aby som odpovedala, uzivaju to 2 kamosky z nasho baraku a tiez jedna kolegyna v praci, ked sa o tom bavime, v prvom rade nespominali nijake problemy, co je hned pozitivum, to vie kazda zena, no a kolegyna je rada, ze pilule sa uzivaju kazdy den a tak nezabuda ako predtym, ked robila pauzy. Miruso, kde si o tej qlaire cital?

miruso

Vidis to som nevedel ze je u nas ta qlaira uz od minuleho roku. Nuz ale o to vacsia skoda ze o tom vie malo ludi, keby tak miesto tych nudnych politikov dali takuto informaciu na bilbordy, to by myslim ludom viac prospelo. Spominala si, ze poznas niekoho z okolia kto tu qlairu uziva, mohla by si aspon strucne naznacit co vraveli?