Chuť na sladké - chudnutie

Ivka23

Ja riešim problémy s návalmi chuti na sladké žuvačkami, ked mám chuť na sladké tak si dám žuvačku. A ked mám veľkú chuť tak si doprajem aj sladké ale niečo čo nieje moc kalorické, malé množstvo a nie moc často, pretože telo potrebuje k svojmu fungovaniu aj cukry.

A-Z

Jednorazove prejedenie ti chudnutie nijako zasadne neovplyvni.
No skor by som sa zamyslela nd tym, co je tu nizsie napisane. Nielen nedostatok sacharidov, ale celkovo nedostatok energie, cize ak "hladujes" - nedostatocny jedalnicek, nevyvazeny, nepravidelny atd. sposobuje vlci hlad a zachvaty prejedania. V prvom rade je to chut na sladkosti ako zdroj rychlej energie pre organizmus. Nechces tomu radsej predchadzat a chudnut rozumne a zdravo, a trvalo?

mate59

je to typický príklad nesprávneho rozloženia sacharidov počas dňa.Tie jednoducho ako zdroj energie potrebujeme a keď ich vynecháš a nastane deficit, mozog zavelí a ty sa neudržíš a zblafneš rýchle cukry a ukojíš svoju túžbu.
Preto zaraď na raňajky aj med,džem...,tvoria asi 20% energet. príjmu dňa,na desiatu takisto možno banán,jablko.
Dlhé cukry dostaneš v strukovinách - na obed,takisto z ryže,zemiakov,na olovrant može byť zas ovocie a večera s prevahou bielkovín,menej sacharidov.Hladina cukru v krvi je tak počas celého dna skoro rovnaká, odbúrava sa postupne a deficit sa nedostaví.Pri diete sa nesmie hladovať, len energet. príjem musí byť menší ako jeho výdaj.
Tamtým spôsobom si spôsobíš jojo efekt.