Priateľka nevie o mojom živote...

Príspevok v téme: Priateľka nevie o mojom živote...
vladises

S priateľkou sme spolu rok a pol. Ešte predtým než sme sa spoznali som bol v depresii kvôli veciam čo sa mi stali. Tie depresie možno pretrvávajú do dnes hoci tie veci sú už dávno za mnou.Tú zlú náladu skrývam. Moja priateľka o tom nevie. Veci čo ma ničia teraz sú napr.: rozbitá rodina, babka alkoholička,brat zrejme gay, istá možnosť že ja mám rakovinu alebo nejaké ochorenie semeníkov-možná neplodnosť, zničené svoje sny a niet šance aby som ich dosiahol,finančné problémy. To sú veci ktoré ma niekedy občas trápia. Poväčšine keď som doma v súkromí.Ak som s priateľkou nič viac nepotrebujem. Pocity smútku na verejnosti potláčam.Len ak s priateľkou je nejaká nezhoda občas sa mi vybavia všetky tieto veci a ona na mne vidí že ma niečo veľmi trápi. O týchto veciach ani netuší-nikdy som jej neklamal,len sme sa o tom nerozprávali. Teraz prišla chvíľa že by chcela vedieť čo mi je a ja jej nechcem klamať. Ale neviem ako zareaguje ak jej poviem o veciach čo ma trápia.Vlastne ani neviem ako jej to povedať,pretože to nikto nevie a ja nedokážem o tom rozprávať, hneď sa mi stratí hlas a mám chuť zmiznúť preč od všetkých. A neviem ako zareaguje ona keď jej to poviem naraz. A potrochu to nemá zmysel to hovoriť stále otravovať z niečím takým ako mám na nič život. Je mi s ňou úžastne a nechcem aby sa niečo mezdi nami zmenilo. Nechcem aby ma lutovala,ale bola zrazu na mňa milšia.Chcem aby bola taká aká je,lenže ak jej nepoviem čo mi je bojím sa, že si bude myslieť, že jej neverím a začne si aj ona robiť tajnosti. Vôbec neviem čo ďalej. Aký je váš názor? A inak ja budem mať 19 a priateľka 18. Možno si poviete, že je to málo, že mám celý život pred sebou, lenže ja ak sa nechcem zblázniť načisto sa potrebujem odsťahovať z domu.A chcem aj výšku takže tu sú ďalšie problémy ktoré nevie ako ďalej- výška alebo zmiznúť z domu? oboje asi nepôjde.

Anita11

Ahoj vladises!
Dám ti otázku. Keby mala tvoja priateľka takéto problémy a depresie ako ty, chcel by si to vedieť??? Myslím, že asi áno.
Dobre ti k tvojmu problému napísal "M74".
Skutočne veľa z tých vecí, čo zažívaš je súčasťou mnohých ľudí.
Nechápem problému tvojho ochorenia. Je to len tvoj dohad, alebo máš nejaké pádne dovody na to, že máš rakovinu??
Tým, že sa budeš len umárať v neistote si nepomožeš. Určite je potrebné, aby si sa dal vyšetriť. Potom máš len dve možnosti - 1.- si zdravý a je po veľkom probléme, alebo 2. si chorý, zdover sa priateľke a pomože ti niesť a riešiť problém. Ona má tiež právo na to aby vedela, čo ju vo vašom vzťahu može dočkať. Vážne ochorenie partnera, prípadne, že nebudete mať spolu deti, to sú otázky, ktoré sa týkajú tak jej, ako aj teba. Je možné, že ťa nepodrží a budú tie problémy nad jej sily, ale má právo o nich vedieť. Tiež si myslím, že ak máš aj "rozbitú" rodinu, otázka zdravia detí može prevážiť problémy, ktoré teraz tvoja rodina rieši. Neviem o čo ide, nedá sa to presne zhodnotiť, ale ktorej matke je jedno, čo je s jej dieťaťom???
Nenechávaj si všetko pre seba. Zdelená bolesť je polovičná bolesť a nezabúdaj, že len vtedy možeš problémy riešiť, keď sa im postavíš čelom. Držím ti palce a daj vedieť ako si sa rozhodol.

M74

Ahoj vladises, niktoré tie Tvoje problémy sú na Slovensku úplne bežné. Nájsť funkčnú rodinu, kde aj po desiatkach rokoch manželstva všetko funguje je pomaly umenie. V každej druhej rodine sa snáď vyskytuje nejaký alkoholik. Toto všetko dôverne poznám aj od vlastných rodičov, ale priznám sa že ma to nejako extra netrápi. Ja s tým už nič nespravím. Čo sa týka brata, tak to je hlavne jeho vec. Ochorenie rakovinou je vážna vec a iste by bolo vhodné aby si mal istotu ako si na tom, pretože takéto veci sú v počiatočných štádiach liečiteľné, ale neskôr sú smrteľné. A čo chceš robiť keď priateľka sama zistí ako to u vás v rodine chodí?....A na výšku iste choď, ja som podobné problémy riešil vysokou školou mimo bydliska ( internát ). Pravdou je že je to finačne náročnejšie, ale môžeš skúsiť nejakú brigádu a tak sa stať trochu nezávislejším od rodičov.

B.

Presne, ja som zažil niečo podobné. Som veriaci a zároveň aj liberálny voči ostatným. Veď ja im nebudem brániť vlastným telom v tom, aby medzi sebou obcovali. To dá rozum. Neviem, prečo sa to tak v našej spoločnosti pretriasa. Kašlať na to, platia dane, tak sú občania štátu, nie cirkvi a nech im dá štát práva také, aké uzná za vhodné väčšina. O tom je vláda štátu a demokracia, čiže vláda ľudu.

jarka1985

prečo ti spôsobuje depresie to, že je tvoj brat zrejme gay? aj keby bol, čo je na tom depresívne? S týmto sa radšej priateľke ani nezdôveruj, lebo ak patrí k tolerantným ľuďom, tak tebou bude pohŕdať.

stella23

Ja viem.A este som nenapisala ze je o 21 rokov starsi odo mna.Nie vzdy je pravdou ze mladsia chce strasieho len pre peniaze mna ani raz nenapadlo aby som ho mala preto ale preto ze ho lubim vidite ze moze to byt aj naopak

nenaana

stella,prepac ale preco toho chlapa vydrziavas?Ja viem ze pre nezainteresovaneho je to jednoducha matematika,ze niekedy je to zlozite.

stella23

Ahoj vladises.Rada by som Ti pomohla aspon nejakou radou.Ja mam 43 a podobne problemi ako Ty.Ostala som vdova s dvomi detmi relativne mlada.Tiez som mala problemi praca operacie financie atd.kym som bola sama a bolo to dost dlho naucila som sa sama zvladat problemi.Ale nasla som si priatela a tajila som pred nim vsetky moje problemi pred nim aj pred inymi som sa tiez pretvarovala.A doma ked som bola sama nespala som cele noci mala som hrozne zaludovcne nervy plakala som a nikto nevedel ze kolko sa trapim ked som sama.Ale ver mi ze raz sa to tvoja priatelka aj tak dozvie mozno postupne ale problemi sa dlho nedaju tajit to zatajovanie ti este na psichiku aj zle vpliva viem to.To pretvarovanie velmi ubija.Aj o mojich starostiach sa priatel dozvedel postupne ked sa po 4 rokoch ku mne nastahoval nedalo sa to tajit ale mozno na rozdiel od tvojej priatelky ho to ani nezaujima on starosti nema tak moje ho nezaujimaju je voci nim lahostajny a ver mi ked som nahodou mala financne tazkosti inde som sa o pomoc obratila lebo som vedela ze od neho sa pomoci nedockam on ma starosti len o to aby bol zaplateny internet digi ktore platim ja vlastne vsetko platim ja dava mi 65 eur na mesiac ale vsetky naklady na byt su okolo 250 eur atd jeho problemom je drahy mobil on ma iste peniaze robit uz nerobi ale ja musim tvrdo aby som vsetko stihala platit a zivit aj skolopovinnu dceru stredoskolacku.Preto ti vravim povedz vsetko priatelke a uvidis jej reakciu voci tvojim problemom a ked nebude mat pochopenie tak to s nou nema zmisel ty si velmi citlivy chlapec a vela je tiez takych dievcat ktore maju podobne problemi ako ty a viete si pomoct ked uz len psychicky niekedy to je viac pocuvni na mna a nepokaz si zivot kym nemusis a mas na vyber mozno budes prekvapeny a ze ako sa tvoja priatelka voci tomu postavi mozno v nej najdes butlavu vrbu u ktorej najdes pochopenie ktore potrebujes musime si pomahat o tom je zivot a nie len sa zabavat ked je nam do placu.ahoj

vladises

Ja s tým žijem už pár rokov a nikomu som sa nezveril. Preto nedokážem o tom ani rozprávať nejako.Mám pocity ale neviem ich vyjadriť.
Ona by chcela veľmi vedieť č mi je. Mi aj vavela, že mi pomôže.Myslím že by sa o to aj snažila mi pomôcť. Lenže ja ju nechcem tým trápiť,alebo aby si čosi začala myslieť o mne... Len už som sa veľa krát poučil že dôvera vzbudzuje nedôveru. Som si ist že ak budem zarito mlčať sa mi to vypomstí na našom vzťahu a potom už bude neskoro.

Čo sa týka tej výšky aj ja som tak rozmýšlal, že ak na ňu pôjdem vlastne bude preč z domu. Lenže rodičia ma budú mať úplne pod palcom pretože oni by mi ju platili. Ak odídem z domu,nájdem si prácu teoreticky už nikdy v živote ich nemusím vidieť.

B.

Je to asi dosť komplikované. Každý človek je iný a ty ju musíš poznať najlepšie. Je viac možností ako to môže dopadnúť:
1. Buď ťa pochopí a bude sa ti snažiť pomôcť.
2. Alebo na seba zoberie polovicu z tvojho problému, bude sa ti snažiť pomôcť, ale bude to trápiť aj ju.
3. Alebo si povie, že to nie je jej problém a nechá ťa (aj to je možné).
Ty ju poznáš najlepšie a poriadne si rozmysli, či jej to povieš. Ak to dokážeš zvládnuť sám, tak jej nič nehovor podľa hesla: lepšie nič nevedieť.
Asi toľko, už ma nič nenapadá, treba ísť spať.