nič mi to nedá

Príspevok v téme: nič mi to nedá
ivka338

mám pocit, že škola je úplne k ničomu. chodim na VS ale príde mi to ešte horší bordel jak na strednej. žiadna prax ..nič čo by nám utvorilo predstavu do života... netuším čo budu odomna očakavat v práci a mám pocit , že takmer všetko čo sa učime je nevyužitelne, proste zbytočná teoria ktoru nikto nebude od nás vyžadovat. ma vobec titul nejaký zmysel?

M74

Ivka: Neviem na akú školu chodíš, resp. čo študuješ. Faktom je že absolventi niektorých VŠ sú potom v praxi starším a často aj menej vzdelaným zamestnacom na smiech. Minimálne Ťa VŠ naučí trocha myslieť a riešiť nejaké problémy. Chodil som síce na technickú VŠ, ale potrebné vedomosti som pre prax som získal na učnovke a praxou. Ináč takých 80% učiva bolo dosť od veci a v praxi nanič. o učive v prvých ročníkoch ani nehovorím. Ale titul Ti zabezpečí lepšie miesto a plat. Takže sa nevzdávaj a užívaj študentský život.

luciferka

ivka, je to jedine na tebe, ci si ten titul budes vediet aj obhajit......VS ti da len zaklad, nic viac,zalezi vela od ucitelov, ktori tam ucia, od systemu skoly aka je...ale vsetko ostatne co si z nej odnesies je len na tebe.....ja na sebe badam stale viac, ze to co sme sa ucili, hoci je to kvantum, mi vobec nestaci a v praxi budem stratena, ak to chcemdobehnut, musim si citat veci navyse, a pohybovat sa stale v tej oblasti,lebo prax je o inom ako teoria, ale z niecoho v tej praxi vychadzat musis, keby nie, tak by VS neexistovali....

tak

Ivka, mne vysoka skola dala zaklad do zivota, dostala som okamzite pracu, aj ked neviem, ci tieto veci sa daju presne definovat, ale v kazdom pripade je to obrovske plus pre cloveka, ...

t333

ano presne tak, takmer jedina vec ktoru ti da VS a ktoru vyuzijes je titul a diplom. Bohuzial...
95% veci ktore sa na VS naucis su uplne hluposti. viaceri sme sa s kamosmi zhodli, ze SS nam dala viac ako VS.
Moj nazor je, ze ked uz tam chodis tak to dokonci, ale nenechaj si zivot raidit skolou. Ak mozes tak popritom pracuj, zabavaj sa, chodievaj v lete do zahranicia, vyuzi studijne pobyty v zahranici (samozrejme na to aby si videla krajinu nie na to aby si sa nieco naucila :) atd.
Proste nezabudni na toto, ze ucenie je na VS druhorade. Prvorade je vsetko okolo toho ;)