V čom je problém?

M74

Občas keď som tak v puberte, tak som sa bál, že sa už nezobudím. Alebo že sa zobudím a zistím, že som mŕtvy :-). Voľakedy dávno som sa tiež pred každou cestou autom na chatu ( 160km )bál že prídem o život pri dopravnej nehode. Teraz mám iba občas trochu obavy pred nejakou služobnou cestou. A keď som vykonával rizikové povolanie ( výškové práce ), tak som si veľmi často myslel že ten deň nemusím prežiť. A keď som s touto prácou konečne skoncoval, tak ma kamarát presvedčil ešte na jednu zákazku a on tam zomrel pre malú nepozornosť v podstate pred mojími očami.
V podstate môžeme zomrieť hocikedy, nehoda, nešťastie, skryté zdravotné problémy. Ale keby som mal na to stále myslieť, tak sa zbláznim...

ivanana

aha a zabudla som - mam diagnostikovanu panicko-depresivnu porchu, ale proste v pohode zijem :-) moj zivot je normalny, brala som aj lieky, tie to potlacia, ale moze sa kedykolvek vratit zle obdobie, som s tym uz zmierena , ved kazdy mame nieco no nie ? :-)

ivanana

ja to mam stale, vzdy, nielen o mne, ale o mojich blizkych, ked soferujem stale myslim ako havarujem, alebo ze mi nieco vyleti do cesty, alebo mi nieco nasepkava aby som strhla volant, samozrejme to by som nikdy neurobila, ale je to dost neprijemne :-/

frank

Dakujem za odpovede, prečítala som si už niečo o panickej poruche a príznaky sú veľmi podobné!!!!!Ak má niekto skúsenosti,ako si pomôcť ,poradte prosím,alebo to treba hned riešiť s lekármi?