Moze to zamestnavatel urobit?

Príspevok v téme: Moze to zamestnavatel urobit?
veselaM

Ahojky, nasla som si brigadu za barom..mam zmluvu od 26.7.(pondelok) a bola som pondelok a utorok na zauceni sa a aj som robila v pondelok na cely den a v utorok na par hodin, ale dnes som sa dozvedela ze mi ten veduci tie odrobene hodiny cez tie dni nezaplati, zacinam pracovat zajtra uz samostatne za barom a az vtedy mi bude uctovat plat...je toto normalne ze clovek robi a ma zmluvu od pondelka a vyplacat ho budu od stredy?? ze som vlastne aj ked bola na zauceni robila zadarmo?! ked som sa ozvala ze preco mi nechce zaplatit povedal ze mi to predsa vravel na pohovore ale mne nic take nevravel ved to by som si pamätala...moze to urobit ze ma nevyplati??? viem napisala som to asi trochu zlozito ale som v takom soku z toho...robim kvazi od pondelka a platit ma bude az od stredy...co robit???vykaslat sa mu na hlavu ze zadarmo mu robim??

Deee

akoze sorry a ty si myslis, ze on bude platit cloveka v zaucani? teda dvoch ludi namiesto jedneho? teda teba, ktora este toho vela nevies a ucis sa?
ja som to mala rovnako zmluva skor a zaucenie, ktore u mna trvalo den, som zaplatene nemala...
a myslim si, ze dva nezaplatene dni teda keby si tam bola aj tych 16 hodin, nie je az taka katastrofa...
v tescu bezna prax...
vsetky taketo podmienky treba vydiskutovat dopredu a nie potom sa cudovat...mala si sa na to opytat ovela skor a dohodnut sa, ziadat peniaze aj za zaucenie a cas, ktory tam stravis...teraz sa uz asi vela nenahadas....

electra

to máš akú zmluvu?
ak máš dohodu o pracovnej činnosti, máš predsa uvedenú aj dohodnutú mzdu? ty vieš aké sú podmienky pracovnoprávneho vzťahu, tak sa podľa toho bráň.