Psycholog? Vazne

Príspevok v téme: Psycholog? Vazne
Anna1991

Ahojte, potrebujem poradit. Ked ste si zacali uvedomovat ze mate nejaku psychicku poruchu, a zacalo to byt uz vazne a vedeli ste ze vam uz asi pomoze len psycholog al psychiater, tak ako ste sa k nemu dostali? Myslim, isli ste k nemu sami od seba, ci vas tam niekto prinutil ist alebo ako? Ja trpim uz dlhsiu dobu tazkymi depresiami 2-3 roky, posl rok je to vaznejsie, pridala sa k tomu socialna fobia, a teraz sa bojim ze plus aj schizofrenia, a este sklon k roznym sebadestrukciam. Nechodim k psychologovi ani nic ine, ale viem ze by som mala, ale sama sa k tomu neprinutim. Mam 19 rokov. Co mam robit?

janab

Každopádne tvoj stav patrí do rúk psychiatra...ak je pravdou to, že vnímaš depresívne stavy, sociálnu fobiu a schizofréniu?...ak to píšeš, dúfam, že vieš, čo obnášajú uvedené dg...depresie sa dajú úspešne liečiť, soc.fobie tiež, avšak ak si myslíš, že máš schizofréniu...moja milá, to je dosť ťažká dg...a tá potrebuje vážnu liečbu...schizofrenici si nebezpeční nielen pre seba, ale aj pre okolie kvôli bludom...takže moja milá ak takéto stavy mávaš, tak liečiť sa , sama sa z toho nevyhrabeš !...

Iveta Michael

jablko111...kiež by si mala pravdu. Ale my tu nevieme akú má diagnózu a ako s tým súvisí prognóza v ďalších rokoch...ak u Anny odštartovala nejaká vážna psychóza / a tých je viac typov/ tak potom veru neviem,neviem....a ešte do toho príde aj náročné štúdium na VŠ čo môže byť stres naviac...ale veď nech sama napíše potom o nejaký čas že ako to s ňou pokračuje. Hm... ???

jablko111

Anna, na výške sa to nezhorší ako píše Iveta Michael... ja som mala taký istý problém pred odchodom na výšku do BA a v júni som ju úspešne skončila.
Nebude to jednoduché, ale zvládneš to. Držím palce.

Anna1991

Ako to prislo, tak aj odide..
A pravda, moj pristup k hocicomu a vyhovorky stve viacero ludi, ale co uz. A manipulatorka urcite nie som, nepoznas ma.

Iveta Michael

Anna ale tá kamoška Ti nerozumela...keď to hovoríš v hádankách.Laik nie je psychológ a tak to teraz nehádž na iných,že si sa uzatvorila...ja som Ťa už trošku prekukla...Dám Ti jednu stručnú radu: Nesnaž sa manipulovať ľuďmi ktorí sa Ti snažia pomôcť...tu majú všetci nad Tebou súcit,ale to si v nich vyvolala úmyselne.No Ty potrebuješ psychiatra a ak sa k nemu nevyberieš napriek všetkým nabádaniam od ľudí,dopadneš zle...to čo prežívaš samo od seba neprejde. Takže sorry,ale ja Ťa neľutujem ani trochu si manipulátorka.A viac sa Tebou zaoberať nemienim,naštvala si ma svojim prístupom a výhovorkami.

Slavien

Samozrejme k psychiatrovi výmenný lístok nepotrebuješ. Stačí si nájsť na zzz.sk a zavolať kedy môžeš príjsť

anna1991

tak to drzim palce :)
a tak ze je staatny a nestaatny nie? no a tam v meste je asi len statny, a tam musi byt ten listok, ci?

Slavien

Ja idem Lekarsku fakulta v Martine(dostal som aj do BA a dokonca som aj z Ba ale rozhodol sa pre Martin). Ako si to myslela nejaky sukromny?

anna1991

Slavien idem na osetrovatelstvo. Aj ty ides na vysku?na aku?
A v nasom meste alebo v okoli neviem ci je psychiater nejaky sukromny. Vies ze je psycholog ale tam treba doporucenie od obvodneho.