samoVrazda ??

Príspevok v téme: samoVrazda ??
nikuuuuska

Vcera som sa upisala banke na 22 rokov aj mam strach ale aj velkuuuuu radost konecne mam svoj byt dnes o 17:00 podpisujem zmluvu a dostanem kluciky od bytiku mam taku radost ze som sa musela pochvalit a v celkom "lacny" byt kolegynka kupila za 218 tisic v tej lokalite na 26 rokov , raz bude moj ked ho splatim.

beskyd

pauli 73, ide o to ci je najom na dobu urcitu alebo neurcitu. ked je na dobu neurcitu a najom sa skoncil vypovedou z dovodov ze prenajimatel potrebuje byt pre seba, manzela, deti a osoby v ust. OZ alebo z dovodu ze byt nemozno uzivat lebo si vyzaduje opravy ktore znemoznuju uzivanie na 6 mesiacov a viac, najomca ma pravo na nahradny byt ktory je velkostou, lokaciou a vsetkymi podstatnymi parametrami vratane ceny porovnatelny s bytom ktory sa ma vypratat + ma najomca pravo aj na uhradu vydavkov spojenych so stahovanim.
.
pokial ide o najom na dobu urcitu, pri jeho zaniku najomca nema pravo na bytovu nahradu okrem pripadu ak najom bytu skoncil pred uplynutim dohodnutej doby z dovodu ze byt bez zavinenia najomcu nie je mozne dalej uzivat. a bytovu nahradu zabezpecuje v zasade ten v prospech koho sa byt vypratava... v kazdom pripade ak aj dojde k tomu ze na bytovu nahradu narok nevznikne, pri vypovedi z najmu sa najom skonci uplynutim vypovednej lehoty a ta je 3 mesiace minimalne od prveho dna mesiaca nasledujuceho po mesiaci v ktorom bola vypoved najomcovi dorucena. za 3 mesiace zozeniem najom aj v Bytci alebo Cadci, nie to este v prasivej Blave...

0vecka

ako taki najnizsi robosi nemaju vela ale taki co nieco vedia ako obkladaci maju v pohode za den 100 EUR ... zase ti robosi na tom niesu az tak zle....

a nevim sa mi nezda ze 2500 EUR by bol az taky bezny plat. 2000 jo pre niekoho kto robi nieco co nevie kazdi a ma zopar rokov prax...

lost

Respektive robotnik by mohol, ale to by musel makat tak 12 hodin denne..
aspon 5x tyzdenne.. a asi nie vela dovoleniek..
Tazke sa vlastne da :D

(ale to je len jeden z vela prikladov)

lost

Ako sa da v BA zarobit viac ako 1000 Eur, napriklad bez VS?
Podla mna manualnou pracou takmer uricte nie, jedine vyssou funkciou, napr ten manazer atd..
ak si odmyslime podnikanie na vlastnu past..
a ak siodmyslime aj prace ako expertske pozicie, napr vyvojovy IT manazer atd..

Myslim hlavne z pohladu Bezneho, jednoducheho cloveka..

Lemurik

heh... vy ste tu jeden lepsi jak druhy... neviem ci sa mam smiat alebo plakat... co keby ste si tu prestali nadavat jeden druhemu a skusili trosku objektivne pozriet na fakty? v bratislave je skutocne mozne zarobit aj (ovela) viac nez 1000€ mesacne v cistom ale tiez to nie je v kazdej profesii a aj vacsina bratislavcanov zaraba menej nez uvedenu sumu. o zbytku slovenska radsej pomlcim lebo to je hotova tragedia co sa platov tyka. pisat o tom ze zarabat napr. 2000€ je na slovensku uplne normalne je dost od veci, neverim ze by to mohol napisat clovek ktory tu skutocne zije. je pravda ze s vyssim vzdelanim rastu aj sance na lepsi zarobok ale rovnako je pravda ze nie kazdy si moze dovolit to vzdelanie ci uz z osobnych alebo financnych dovodov (za vzdelanie sa totiz tiez plati). a aj s vyssim vzdelanim je to problem. a nie, nepisem to preto ze by som zavidela tym co maju viac ako ja ale mali by ste najprv trochu mysliet predtym nez nieco napisete (keko a vsetci jeho znami). a len tak mimochodom bola by som nesmierne zvedava akoby sa vam zilo keby vsetci ti, podla vas sprosti a menejcenni ludia prestali robit to co robia (upratovacky, robotnici, ti co dokladaju tovar v obchodoch a dalsi....) prestali robit to co robia a na svete by boli len sami manazeri, podnikatelia a podobne. budte radi ze mate take platy ako mate. to z vas naozaj nerobi ziadnych nadludi a neznamena to ze niekto kto zije inak ako vy alebo mysli inak ako vy je menej nez vy.

pauli 73

keko, môžeš si písať čo chceš, tá štylizácia viet je tá istá...okrem iného každý jeden prispievateľ čo sa ťa zastal, prispel na toto fórum absolútne prvý krát, keby si chcel vedieť ako to viem: klikneš si hore na vyhľadávanie v témach...IP adresy vie dnes už meniť pomaly každý a nechce sa mi veriť, že práve ty to neovládaš...:)

trulka

ja viem velmi dobre ako sa menia ip, ale navod tu davat nebudem, lebo to potom bude robit kazdy treti,aby si liecil komplexy rovnako ako ty.