čo môže byť kocúrikovi?

Príspevok v téme: čo môže byť kocúrikovi?
m24

ahojte, možno mi budete vedieť poradiť. mám kocúra, poloperzský, býva vnútri len. v máji mal rok. v poslednej dobe stále len spí,ani sa nehrá,aj menej je, pomalšie chodí,akoby ho niečo bolelo.. čo mu môže byť?
chystám sa ísť k veterinárovi,ale nejako mi to časovo nevychádza a teraz má dovolenku.
ďakujem za odpovede.

m24

ahojte, tak dnes som bola s ním u veterinára, pichol mu dve injekcie, dal mu antibiotiká, mal zvýšenú teplotu, ušný svrab a sem-tam blšku, aj napriek Frontline-u .. po tých antibiot.by mal byť zas ok. dúfam ..

m24

dobra vila, väčšinou sa mačky samé dostanú z nejakej choroby, či bolestí, ale radšej by som mu pomohla, keby sa dalo . no bývam v maličkom meste a tu sú dvaja zverolekári, ten "jeho" má dovolenku a ten druhý, no k tomu nerada chodím, lebo sa mi zdá, že všetko len odflákne za lacný peniaz, ani poriadnu ordináciu nemá .

m24

well, samozrejme, že mlieko nepapá, hlavne nie také, čo pijeme my, viem, že mačky také nesmú ..
papá všetko len pre mačky ..

dobra vila

Well -s tym mliekom mas pravdu. Macka by /taketo/ mlieko pit nemala. Ja svojej davam tiez velmi ojedinele. Ale vidis, v ramci zachrany jej zivota to bolo so smotanou jedine, naco sa dala nahovorit ;)

dobra vila

m24 - ja som bola teraz u zverolekara s mojim kocurikom, pretoze krivkal a nejedol (ale skoro vobec, nieto ze malo). Na par dni aj zmizol (ale uz predtym bol nejaky slabsi), nechodil domov a to sa u neho NIKDY nestalo, pretoze na jedlo sa aj pocas tulackach stale vratil ;). Potom sme ho nasli celeho vychudnuteho a akoby ho boleli zadne klby - nevedel ani zoskocit atd. Nieco aj zjedol, najma tie macacie lahsie lahodky - mlieko, smotana.
Na druhy den sme ho vzali k zverolekarovi, ten ho tam hmatal hore-dole a nic...ten kocur snad vycitil kde je, alebo co, pretoze este aj normalnejsie chodil - tvaril sa akoze vsetko ok... Na nic mu teda neprisiel, lebo iba hmatovo zistoval. Hned ako sme prisli domov a kocurik si siel oddychnut, sadol si, s tou bolavou labou do vzduchu :-/ (akoby iba na pol zadok s nohou v lufte) - no mala som 100 chuti ho vylatat. Predpisal mu iba vitaminy, no a teraz v jednom kuse je :-O. Tie zadne nozky neviem ci sa mu dali sami dohromady, ale ma sa uz lepsie a je omnoho zivsi. Strasne vela je :)
Inac aj moj lekar bol na dovolenke, preto som ho vzala k inemu, pretoze som myslela, ze vylahne :-/. Ak je tvoj pripad akutny, tak radsej zabehni k inemu, ale zatial to tak asi nie je.
P.S: ten vitamin co predpisal nasmu kocurikovi je "Canvit multi" - pre mensich psikov, ale ordinuju to aj mackam. Ma to v sebe rozne mineralne latky.
No, dufam, ze sa tvoj kocurik casom bude mat lepsie.

m24

ked ho dvíhame na ruky, tak to nesie v pohode, nejako sa "netvári" , že by ho naše dotyky boleli.. ale som si všimla aj, že krivká , ked chodí ... aj stolicu má len takú, že "malé bobčeky" ... a furt len spí ..
vitamíny, aké asi? konkrétne?

dobra vila

Skus ho prehmatkat, ci ho nieco neboli. Uvidis podla reakcii. Ak sa ti bude zdat ok, tak mu treba vitaminy. Aj tak ti zverolekar predpise iba tie, ked mu nic nenajde ;). Drzim palceky.