Dovolenka - CHORVATSKO - CRIKEVNICA

Príspevok v téme: Dovolenka - CHORVATSKO - CRIKEVNICA
timbo

Zdravím,
chystáme sa s priateľom na pár dní do Chorvátska autom, konkrétne do Crikevnice. Ubytovanie si budeme hľadať až na mieste. Chcela by som poradiť ohľadne cesty. Ideme z Bratislavy. Je lepšie ísť cez Maďarsko, alebo skôr cez Rakúsko a Slovinsko? Čo by vyšlo lacnejšie? Viem, že v Chorvátsku sa platí mýto, neviem ako je to v Maďarsku. A takisto by som chcela vedieť ako je to s nahlasovaním ubytovania. V televízii som počula, že každý kto je ubytovaný v apartmáne, musí nahlásiť svoj pobyt na príslušnom úrade, ale na ktorom? Na polícii? Ďakujem za rady a tipy. Ďakujem.

lienkak

ahoj,

presne ako Dawn, aj my sme šli po E65, aj tie záchytné body sedia :))
ak chcete ušetriť, tak tadiaľ :)

dawn

Ahojky...
takže mi sme išli cez maďarsko po starej ceste nie po diaľnici.Držte sa označenia cest E65 ( je označená aj na mapách - pozri si to aj na google mape ) tá ide z Brna až dole celé Maďarsko do chorvátska. Také záchytné body sú:Mosonmagyovár, Csorna, Szombathely, Kormend, Nagykanizsa. Je to lacnejšie ako cez Rakúsko a Slovinsko.
A potom v Chorvátsku po diaľnici,až do Rijeky.
Príjemnú cestu a peknú dovolenku.

lienkak

ahoj,
v júli sme boli v Chorvátsku na Makarskej,
cestovali sme cez Maďarsko,
nešli sme cez diaľnice, aby sme sa vyhli diaľničným poplatkom, celkom sa to dalo zvládnuť, nebolo tam až tak straašne veľa pomalých úsekov,
no a potom sme platili až v Chorvátsku 2krát mýto, no tak to mi prišlo až veľa - cesta tam myslím 36 kún + 171 kún (cca okolo 30 eur), nazad to isté,
dá sa platiť aj v kunách, aj v eurách,

ubytovanie sme si hľadali až priamo na mieste, našli sme celkom fajn privát,
majiteľka bola češka, dali sme jej pasy a ona nás prihlásila na polícii -

myslím, že tak to mali zaužívané aj majitelia ostatných privátov,
lebo sme si hľadali ubytovanie viacerí (šlo nás viac áut) a všade ich prihlasovali oni, sami sme nemuseli.

milica

v madarsku potrebujes dialnicnu ak pojdete po dialnici,ta je okolo balatonu az dolu tusim (my chodime cez komarno,ale od galanty) cez rakusko neviem, alle sak dialnicnu potrebujes aj tam,potom aj cez slovinsko,tam tusim stoji 15eur na 10dni. ked sa ubytujete v chorvatsku,vasi domaci vas uz prihlasia na ten urad-vypytaju si od vas pasy,alebo obianske,ty uz potom nemusis.