Umelá hmota po nosení fixného strojčeka

Príspevok v téme: Umelá hmota po nosení fixného strojčeka
Tinuliačik

Ahojte :) Mám 15. V marci mi zubárka sňala fixný strojček po 2 rokoch nosenia. Zúbky sú krásne, som spokojná. Potom mi vyrobila "dlahu". Je to akási umelá hmota ktorú mám nosiť tak často ako len môžem aby sa mi zúbky nevrátili späť. Nosím ju naozaj poctivo - vyberám si ju iba ked idem jesť. Inak ju mám stále v ústach. Nuž, po tých pár mesiacoch sa mi ale trošku poškodila a trochu to aj vidno - to bude tým že sa dotýka môjho kovového dolného strojčeka ktorý pôjde dolu o mesiac. Chcela by som sa opýtať, či neviete či je možné aby mi vyrobila novú dlahu na horné zuby. a Kolko by to mohlo cca stáť. dakujem :) o a ešte myslíte že mi zuby mudrosti môžu posunut moje zubky? Ešte mi totiž nenarástli no zubárka povedala že tie dolné budú musieť ísť tak či tak von... :O au... Nuž, tak dakujem :)

veronicka2

majka, tebe asi Dr nic nevysvetlil. ten strojcek co sa dava na noc je spraveny na ten system ze ked ti daju dole fixny strojcek tak tento umelohmotny ti zuby udrzuje aby sa neposunuli. najprv ho nosis kazdu noc a potom po case (nevravim ze po mesiaci...) sa ti skracuje tym sposobom ze ho budes nosit kazdu druhu noc potom kazdu tretiu potom raz za tyzden a podobne az ho budes moct vysadit uplne. tam ide o to aby sa ti zuhy hned neposunuli na povodny tvar ale aby si pomaly zacali zvykat same bez ziadneho drotu ktory ich taha

Majka2221

Ja mam fixný strojček dolu asi 7 rokov a stale na noc použivam ten umely čo sa navlečie na zuby taky priesvitný , neviem či ho maš aj ty taky. Ak si ho nedam týždeň už mam zuby trošku posunute hlavne predne citim jazykom, že mi "vyskočili dopredu" a aj spodne sa mi trošku krivia tak si ho davam aspon na noc len neviem dokedy asi do konca života :-(

veronicka2

a ano mozu ti ich dost posunut...tam nejde o to ze aj tak pojdu von pretoze oni ti tie rovne zuby mozu posunut akurat vtedy ked sa pretlacaju vonka a cele ti to pokazi takze radsej to nos :)

veronicka2

no ja mam 22 a strojcek som nosila od 15 dna roky a do teraz mam na dolnych zuboch drot lebo furt nemam vyrastene zuby mudrosti :D su len do polky takze ten drot tam ostava nadalej :)